Prima pagină » Local » Atenție, ieșeni, traficul rutier este restricționat pe mai multe străzi din municipiu! Citadin trebuie să finalizeze toate șantierele până la venirea iernii – FOTO

Atenție, ieșeni, traficul rutier este restricționat pe mai multe străzi din municipiu! Citadin trebuie să finalizeze toate șantierele până la venirea iernii – FOTO

03 nov. 2023, 02:00, 1 ,
Petronel Ștefan, în Local

În această perioadă, mai multe străzi din Iași vor avea traficul restricționat din cauza lucrărilor efectuate de echipele de la Citadin SA. Compania trebuie să le finalizeze până la venirea sezonului rece

Având în vedere traficul năucitor din municipiul Iași, de multe ori, carosabilul nu se prezintă în cele mai bune condiții pentru mașinile care circulă zilnic. Astfel, echipele de la Citadin SA sunt nevoite să intervină, de fiecare dată când este necesar, pentru reparații sau modificări. În acest moment, mai multe străzi importante sunt deja blocate.

Mai multe străzi din Iași au intrat în reparații

În această perioadă se efectuează lucrări pe Aleea Rozelor, strada Ciric, Strada Ciurchi, Aleea Ștefan Procopiu, Fundac Bacinshi, Strada Bucium, Calea Chișinăului, Strada Zugravi, Strada Bradului, Strada Petre Țuțea, Aleea Basarabi și Șoseaua Păcurari. Lucrările constau în reparații cu asfalt, schimbări pavaje, montare borduri sau amenajarea stațiilor de autobuz ale celor de la CTP. Pe Aleea Rozelor, lucrările au început acum mai bine de două luni, însă vor mai persista, deoarece angajații de la Citadin au de reparat și modificat o suprafață mai mare.

„Pe Aleea Rozelor, zona de la 1001 articole vor fi efectuate lucrări și la carosabil, și la trotuar, tot ce ține de stradă. Acolo se va lucra o perioadă mai lungă de timp, depinde acum și cât vremea ne va permite”, a transmis Marius Ionescu, directorul Citadin SA.

Nu se va mai deschide niciun șantier anul acesta

Deoarece vremea nu le va mai permită să facă alte lucrări, muncitorii de la compania Citadin încearcă să finalizeze toate șantierele deschise până acum și să se pregătească de iarnă. În sezonul rece, angajații se vor ocupa de mentenanța străzilor și, cel mai important, de deszăpezire, dacă va fi cazul în acest an. Compania dispune de peste 50 de utilaje și autovehicule care pot fi folosite la îndepărtarea zăpezii de pe carosabil. Un alt element care este extrem de important este faptul că Citadin produce tot materialul pentru străzi în regim propriu.

„Încercăm ce avem acum până la venirea iernii, toate lucrările începute, ridicări capace la cotă, montări borduri, pentru ca în perioada rece să nu avem probleme. Pe perioada rece, noi menținem starea carosabilului, iar cum inevitabil apar accidental diferite situații. Noi intervenim cu reparații pentru a asigura un trafic fluent și pentru a menține străzile într-o stare cât mai optimă. Momentan nu vom mai deschide niciun șantier nou și ne pregătim de iarnă”.

Mai multe străzi din Iași vor fi blocate pentru o bună perioadă de timp, deoarece muncitorii de la Citadin SA efectuează mai multe lucrări. Având în vedere că nu mai este mult timp până la finalul anului, iar vremea încă este favorabilă, aceștia profită și încearcă să finalizeze toate lucrările la timp.

Comentarii
  • Si strazile Vascauteanu – Babes – Titu Maiorescu cand le finalizati, nataraillor? Lucrarea trebuia sa fie gata din iunie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *