Titlurile zilei

Atenție! Imagini cu un puternic impact emoțional! Iată momentul în care un adolescent primește un picior în gură pe străzile din Iași. Doi indivizi l-au agresat în plină zi (VIDEO EXCLUSIV)

Publicat: 19 apr. 2021
Cei doi indivizi îl lovesc pe adolescent
Imagini surprinse de camerele de supraveghere cu momentul în care adolescentul este lovit

Scene incredibile la Iași. Un adolescent este lovit cu piciorul în gură în plină stradă, iar întreaga scenă este surprinsă de camerele de supraveghere. Imaginile vorbesc de la sine și arată cât de chinuiți pot fi adolescenții. Imaginile arată clar un exemplu de bullying, iar polițiștii ar trebui să intervină în astfel de cazuri

UPDATE: Ce spun oamenii legii

La data de 07 Aprilie a.c. a fost făcută sesizarea cu privire la fapta ce ar fi avut loc in ziua precedenta. In cauza polițiștii Biroului de Investigații Criminale Iasi au demarat cercetările, la scurt timp fiind identificat bănuitul comiterii faptelor de tâlhărie și lovire sau alte violente. Acesta este arestat preventiv. Cercetările continua. au spus cei din IPJ Iași

Imagini incredibile, surprinse la Iași. Un adolescent este lovit cu un picior în gură de către alți tineri care îl urmăresc. Ciudat este faptul că „acțiunea” se petrece în plină zi și nimeni nu intervine. În imagini se observă cum doi adolescenți se apropie de cel de-al treilea și îl lovesc de două ori, apoi pleacă. Practic, acesta este clar un exemplu de bullying. Potrivit legii, bullying-ul (violența psihologică și fizică) poate fi definit ca:

„Acțiunea sau seria de acțiuni fizice, verbale, relaționale și/sau cibernetice, într-un context social dificil de evitat, savârșite cu intenție, care implică un dezechilibru de putere, au drept consecință atingerea demnității ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, îndreptate împotriva unei persoane sau grup de persoane și vizează aspecte de discriminare și excludere socială, care pot fi legate de apartenența la o anumită rasă, naționalitate, etnie, religie, categorie socială sau la o categorie defavorizată ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuală, caracteristicile personale, acțiune sau serie de acțiuni, comportamente ce se desfășoară în unitățile de învățamânt și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale”.

Scandalurile între minori nu lipsesc de la Iași. Bătaie cu furci și topoare, în Iași: un minor de 13 ani a ajuns la spital!

De altfel, scandalurile între minori nu lipsesc de la Iași. O bătaie sângeroasă în care au fost implicați minori s-a petrecut acum ceva timp la Iași. În urma incidentului, anchetatorii au trimis în fața instanței cinci indivizi. Astfel, la finele săptămânii trecute, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași i-au trimis în judecată pe Ioan Adrian Ciurcă, pentru tentativă de omor calificat, pe Ionuț Păduraru, pentru tentativă de omor și lovire, pe Vlad Ionițoaiei, Iulian Ciurcă și Mihai Claudiu Stoleru, toți trei pentru lovire sau alte violențe.

Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații ieșeni vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz. Ieșenii Ioan Adrian Ciurcă, Ionuț Păduraru, Vlad Ionițoaiei, Iulian Ciurcă și Mihai Claudiu Stoleru au intrat în vizorul oamenilor legii la finele lunii ianuarie a acestui an. Anchetatorii au precizat că aceștia au fost implicați într-o bătaie cu furci și topoare.

„Pe data de 24 inuarie 2021, în jurul orei 20:00, ca urmare a unui conflict anterior, inculpatul I.A.C., împreună cu alții, i-a aplicat lovituri de topor (atât cu partea metalică, cât și cu cea de lemn), în zona capului, a pieptului, a brațelor și a spatelui, numiților C.C. și M.C.S. Leziunile suferite de victime ar fi putut duce la decesul acestora”, a precizat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

I-a dat cu furca în cap în mijlocul drumului

Potrivit oamenilor legii, în cadrul aceluiași conflict ce s-a desfășurat pe un drum sătesc, din județul Iași, Ionuț Păduraru l-a lovit cu o furcă în cap pe S.S.C. și cu un par pe M.C.S. Procurorii ieșeni au mai afirmat că, în urma incidentului, un minor în vârstă de 13 ani a ajuns la spital, cu diferite leziuni.

„În cadrul aceluiași conflict, inculpatul V.I. (Vlad Ionițoaiei) l-a agresat fizic pe minorul de 13 ani G.P., cauzându-i leziuni ce au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale, pentru vindecare. De asemenea, inculpatul M.C.S. (Mihai Claudiu Stoleru) i-a aplicat lui I.A.C. o lovitură cu furca în abdomen, cauzându-i leziuni ce au necesitat 2-3 zile de îngrijiri medicale, pentru vindecare, iar lui C.V.P. i-a aplicat o lovitură cu furca în zona spatelui, acesta suferind leziuni ce au necesitat 14-15 zile de îngrijiri medicale, pentru vindecare”, a adăugat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Pe de altă parte, Iulian Ciurcă este acuzat de lovire sau alte violențe. Conform anchetatorilor ieșeni, individul l-ar fi lovit cu un topor în zona picioarelor pe C.V.P. Acesta din urmă a avut nevoie, așa cum spuneam, de 14-15 zile de îngrijiri medicale, pentru vindecare. Acum, urmează ca judecătorii din cadrul Tribunalului Iași să decidă ce se va întâmpla în continuare, în ceea ce privește această bătaie cu furci și topoare.

Comentarii
  • Dacă i ar face cineva asa ceva copilului meu, pana la justiție în care am încredere Zero, m as duce eu si le as rupe capul, pt un asa comportament mizerabil, cu toate riscurile de a face inchisoare, le as rupe mâinile și picioarele definitiv! Cu toate ca nu am nici un risc la cât este de slabă poliția si la cat este de lipsită de orice urmă de celeritate justiția!

  • Eu de asta imi tin savantul in casa. Mai un joc cu steaguri, mai cu avioane, mai comand ceva la pachet. Pe-afara doar supraveghat, dau baloane de sapun, legan sa ameteasca bine si eventual tricicleta pentru huruiala. Bine ca nu mai rage. Chiar, bine ca nu mai rage. Tatsu il mai alinta cu „lepra mica” si il mai intreaba daca e handi daca nu nimereste cu mingea. (Tot baloanele de sapun is bune). In rest, picior in gura, interzis. Doar o palma cu piciorul, insa deh, cu pandemia asta nu mai sunt spectacolele alea de isterie in colectivitate. Cine stie ce il asteapta !

  • Presa de azi e facuta exclusiv sa tina poporul asta sarman ( sarman si prin buzunare, si-n cap) intr-o stare de nihilism, lehamite si ignoranta eterna. E un plan ceva mai mare decat isi imagineaza omul de rand. Starea asta constanta de sictir indeparteaza individul de cultura, de frumos, de optimism, de VIATA. E un mod de a anestezia p*limea, in timp ce povara din spinarea ei tot creste. 🤧 E incredibil cum din tot ce s-a intamplat in Moldova asta, alegeti sa publicati cum un prost da un sut in gura. Adio!

  • „Bullying” n-are nici o treaba cu agresiunea fizica adica bataia:
    „….consecință atingerea demnității ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, îndreptate..”

  • Pe golanii de la Domnita si pe panarama aia de Buzdugan de la Garbesti cand ii pedepsiti ca intra peste lume in casa si ameninta pe toti care nu sunt ca ea? Ca zace dosarul in sertar la Cojocaru laTibana ca doar n-o sa se supere cu Taban care-i munceste pe-acasa. IPJ Iasi, Parchetul luati dosarul ca face mucegai pana il rezolva Maria Sa Cojocaru. Luati bagaboanta la cercetari ca ameninta lumea ca plateste golani sa aduca in scaun cu rotile.Bine ca i-a luat Protectia toti 7 copiii ca Doamne fereste ce puteau invata de la ea. Acu plange dupa alocatii.

  • Asta nu-i smardoiala, e alint!!! Daca tot a dat cu piciorul, trebuia să o faca cu fata acoperita si sa dea frate, fara a mai apuca ala să se ridice. Acu trebuie de vazut si de ce a dat in el…

Adauga un comentariu