Actualitate

Atenție, români! Se dau bani de la stat înainte de Paște

Publicat: 18 apr. 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Atenție români Se dau bani de la stat înainte de Paște
Cetățenii care au venituri reduse vor beneficia de un ajutor financiar pentru masa de Paște.

Atenție, români! Autoritățile s-au decis să acorde tichete pentru Paștele 2024, destinate românilor cu venituri mici. Cei care îndeplinesc criteriile trebuie să știe că nu vor beneficia automat de acest sprijin, ci trebuie să depună cererea pentru voucher. Se dau bani de la stat înainte de Paște.

Atenție, români!

Cetățenii care au venituri reduse vor beneficia de un ajutor financiar pentru masa de Paște. Familiile interesate de aceste tichete pot depune o cerere până pe data de 10 aprilie 2024, la sediul Direcției Publice de Protecție Socială. Cetățenii cu venituri reduse vor beneficia și anul acesta de tichete sociale pentru Paște.

Cetățenii sunt așteptați să își depună cererile până pe data de 10 aprilie, iar banii vor fi livrați până pe data de 26 aprilie. Tichetele sociale vor fi distribuite de Poșta Română, începând cu data de 18 aprilie 2024, în majoritatea localităților. Până pe data de 26 aprilie, banii vor ajunge la toate persoanele cu venituri reduse.

De menționat este faptul că o persoană poate primi un singur tichet, chiar dacă se încadrează în mai multe categorii, stabilite prin lege. Cei 125 de lei de la stat pot fi folosiți doar pentru achiziționarea produselor alimentare. Beneficiarii nu au voie să cumpere băuturi alcoolice și țigări cu acești bani.

Cine beneficiază de ajutorul financiar

Tichetele sociale vor fi distribuite prin intermediul Poștei Române, următoarelor categorii:

Românii care au un venit minim de incluziune, stabilit în baza Legii 196/2016;

Persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu;

Pensionarii care au venituri proprii, nete, mai mici sau egale cu 1.450 de lei;

Pensionarii care au un venit mai mic sau egal decât pensia socială minimă, stabilită prin lege;

Persoane cu venituri nete cuprinse între 1.282 de lei și 1.450 de lei;

Persoane care au peste 60 de ani și nu au nicio sursă de venit declarată.

Un beneficiar nu poate primi mai mult de un tichet. Chiar dacă se încadrează în mai multe categorii, legea spune clar că nu are voie să primească decât 125 de lei din partea statului.

Începând cu luna martie, românii vor primi mai mulți bani pe card, după ce au fost majorate ajutoarele de la stat. Printre acestea se numără indemnizația de șomaj, ajutorele sociale pentru persoanele cu handicap și indemnizația pentru creșterea copilului. După indemnizația de șomaj, crește și indemnizația pentru persoanele marginalizate și pentru cei cu dizabilități.

Pe lângă aceste majorări, Guvernul promite mai mulți bani și pentru tinerii care vor să se angajeze în acest an. Ministerul Muncii a anunțat că în anul 2024 se vor oferi stimulente financiare pentru tinerii șomeri care își găsesc un loc de muncă. România se confruntă cu o criză a forței de muncă și cu un număr mare de tineri care nu lucrează sau abandonează școala de la o vârstă fragedă. Și mamele tinere vor primi bani de la stat. A fost prelungită măsura de sprijin prin care tinerele mame aflate în situaţii defavorizate primesc tichete electronice în valoare de 2.000 de lei. Acestea sunt folosite pentru achiziţionarea elementelor necesare unui trusou în primele trei luni după naştere.

Românii cu venituri modeste pot beneficia de un sprijin financiar pentru masa de Paște. Oamenii trebuie să completeze o cerere standardizată, să prezinte actul de identitate și alte documente care atestă venitul lor.

Comentarii
  • Ce articol e ăsta?vă bateți joc de oameni?cererile seara pot depune până pe 10 aprilie iar azi la publicare suntem în 18

Adauga un comentariu