Titlurile zilei

Atenţie, şoferi! Intrarea şi ieşirea din Iaşi, blocate! Trafic de coşmar, cozi pe kilometri întregi. Utilajele au fost ridicate la presiunea șoferilor – FOTO, VIDEO/ UPDATE

Publicat: 18 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Dimineaţa aglomerată la ieşirea din Iaşi, în sensul de mers spre Podu Iloaei. La intrarea în localitate s-a format o coadă de maşini care se întinde pe câţiva kilometri. Timpii de aşteptare se ridică şi la o oră, iar şoferii au nervii întinşi la maxim. Nimeni nu le da nicio explicaţie, nu exista poliţişti rutieri pentru a informa călătorul.

Şoferii care vor să tranziteze zonă ar trebui să se gândească de două ori înainte de a face deplasarea. Conform martorilor, coada se întinde pe 6-7 kilometri. O explicaţie pentru acest ambuteiaj ar fi faptul că autorităţile desfăşoară mai multe lucrări la carosabil.

UPDATE: În vederea eliminării blocajelor în trafic pe timp de zi, DRDP Iași a decis cu puțin timp în urmă retragerea utilajelor de pe raza orașului Podu Iloaiei, județul Iași. Din motive ce țin de calendarul lucrărilor, dar și de ordin logistic, o parte dintre operațiunile de așternere a mixturilor asfaltice au fost realizate în cursul dimineții de luni, 18 mai, în zona trecerii la nivel cu calea ferată de la km 49+160 (ieșirea din Podu Iloaiei, spre Lețcani), urmând ca, începând cu noaptea de 18/19 mai, lucrările pe raza localității să se desfășoare pe timp de noapte. În aceste condiții, DRDP Iași regretă disconfortul temporar produs în trafic, lansând totodată un nou apel la înțelegere din partea conducătorilor auto, cu recomandarea de a circula cu atenție în zona afectată de lucrări și cu respectarea semnalizării instituite.

Reamintim, lucrările pe sectorul Bălțați – Podu Iloaiei au demarat pe 22 aprilie și sunt executate în regie de către Secția Drumuri Naționale Iași, cu personal propriu, utilaje închiriate și mixtură achiziționată de la terți.

UPDATE: Conform solicitării DRDP Iaşi, firmă care execută lucrările din Podu Iloaei, Eky-Sam, era obligată să lucreze doar SÂMBĂTA şi DUMINICĂ noaptea. În schimb, aceştia s-au apucat să efectueze lucrări la carosabil abia luni dimineaţă la ora 4.30.

Firma a fost somata, din nou, de DRDP Iaşi, pentru a lucra doar noaptea, în acest fel evitând sugrumarea traficului din zona.

UPDATE: Din cauza unor lucrări de asfaltare efectuate de firma Eky-Sam, ieşenii sunt nevoiţi să aştepte chiar şi o oră pentru a înainta câteva sute de metri. Martorii povestesc faptul că firma executa lucrările cu doar două utilaje şi câţiva muncitori, ori acest lucru este de netolerat, mai ales în condiţiile în care, astăzi e prima zi în care romanii se pot deplasa fără restricţii în zona metropolitană a Iaşului.

Nu este normal că lucrările să se efectueze, cu personal redus, chiar în prima zi a săptămânii, într-o perioadă în care, culmea, tot mai mulţi oameni revin la muncă. Totuşi, lucrările ar fi trebuit să înceapă din weekend, atunci când nivelul de trafic era mai redus.

În altă ordine de idei, şoferii sunt revoltaţi pentru că nu ajung la serviciu în timp util. Prinşi în trafic sunt şi şoferii de TIR-uri, dar şi microbuze pline cu pasageri.

**Eky-Sam este o firmă înfiinţată în 1997 şi care, printre altele, executa lucrări de asfaltare. Cu un număr de 177 de angajaţi, Eky-Sam, figurează în 2019 cu datorii imense la bugetul de stat. Conform site-urilor de specialitate, Eky-Sam, are o datorie de 11 631 358 lei la bugetul de stat şi un profit anual de 5 239 000 lei.

Adauga un comentariu