Calatorii

Atenție turiști. Transfăgărășanul se închide peste câteva zile

Publicat: 30 oct. 2019

Transfăgărășanul se închide. Vesti proaste pentru cei care aveau planificate cateva zile de vacanta in zona Transfăgarașanului. Autoritatile au anuntat ca spectaculosul drum se va inchide incepand cu 4 noiembrie. Astfel weekend-ul care vine va fi ultimul in care se va circula pe șoseaua considerată una din cele mai spectaculoase din lume. Daca mergeți in zonă in weekend ar fi bine să aveți anvelope de iarnă deoarece la munte va ninge.

„Incepand de luni, 04.11.2019, circulatia rutiera va fi inchisa pe DN 7C (Transfagarasan) de la km 104+000 (Piscu Negru) pana la km 130+800 (Cabana Balea Cascada).

Decizia inchiderii acestui sector de drum a fost luata in conformitate cu Regulamentul de functionare a drumului national DN 7C (Transfagarasan) numarul AND 524/2015, dar si din cauza instabilitatii atmosferice la altitudine ce poate produce fenomene meteorologice extreme in orice moment”, arata CNAIR intr-un comunicat.

Sursa citata precizeaza ca sectorul de drum inchis circulatiei va fi semnalizat corespunzator.

CNAIR roaga soferii sa respecte semnalizarea rutiera existenta pe Transfagarasan, pe urmatoarele sectoare:

km 0 + 000, localitatea Bascov, judetul Arges si km 104 + 000, Piscu Negru;

km 130 + 800, Cabana Balea Cascada si intersectia cu DN 1 km 151 + 955, judetul Sibiu

Transfagarasanul, redeschis circulatiei pe 1 iulie 2020

Drumul este închis pe o porţiune de 27 kilometri timp de 8 luni în fiecare an, iarna şi primăvara, mai ales din cauza pericolului de avalanşe și căderi de stânci.

Transfăgărășanul se va deschide din nou circulației pe 1 iulie 2020.

Incepand de marti seara s-a inchis si Transalpina, intre Ranca si Obarsia Lotrului, tot din cauza prognozei nefavorabile a vremii.

Transfăgărășanul se închide. Una dintre cele mai frumoase destinaţii pentru vacanţe la volan

Potrivit The Telegraph Travel, Transfăgărăşanul se numără printre cele mai frumoase zece călătorii la volanul unei maşini din Europa.

Publicaţia britanică The Telegraph a realizat un top 10 al celor mai frumoase destinaţii pentru vacanţe la volan din Europa. În acest clasament, Transfăgărăşanul se situează pe locul al nouălea.

În materialul cu pricina, jurnaliştii The Telegraph amintesc faptul că Jeremy Clarkson, fostul star al show-ului BBC „Top Gear”, a spus despre Transfăgărăşan că este „cel mai bun drum pe care a condus vreodată”.loading...

Adauga un comentariu