Prima pagină » Stiri si curiozitati » Atonik mod de utilizare. Ce este și la ce este bun

Atonik mod de utilizare. Ce este și la ce este bun

23 apr. 2024, 15:27,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Mulți grădinari se întreabă care este modul de utilizare al Atonik. Acesta este un biostimulator care are o compoziție unică pe bază de polifenoli. El influențează pozitiv majoritatea proceselor vitale din plante, cum ar fi: creșterea suprafeței de asimilație, creșterea conținutului total de clorofilă și a intensității procesului de fotosinteză.

Atonik mod de utilizare. La ce este bun

Atonik este un biostimulator care are o compoziție pe bază de polifenoli. Produsul este recomandat spre a fi utilizat pentru a stimula înrădăcinarea, germinația semințelor și a polenului, creșterea tubului polinic și a fructelor. Grădinarii care folosesc acest îngrășământ își asigură culturi cu o creștere sănătoasă a plantelor, și un potențial de producție crescut, în care se va îmbunătăți calitatea producțiilor, datorită reacției de apărare a plantelor de stresul abiotic si biotic.

Biostimulatorul Atonik influențează pozitiv majoritatea proceselor vitale din plante, cum ar fi: creșterea suprafeței de asimilație, creșterea conținutului total de clorofilă și a intensității procesului de fotosinteză, creșterea conținutului de hormoni vegetali, lignina, proteine, carbohidrați și elemente minerale, creșterea activității enzimatice, amplificarea mișcării citoplasmatice, etc.

Aplicarea lui influențează pozitiv creșterea generativă a plantelor (stimularea fertilității florilor, prin creșterea procentului de grăuncioare de polen fertil și prin alungirea tubului polinic) și creșterea acumulării de biomasă. Atonik are cel mai mare procent de stimulare a activității nitrat-reductazei, o enzimă foarte importantă pentru accesibilitatea/utilizarea azotului de către plante. Nitrat-reductaza catalizează reducerea nitraților la nitriți, această reacție chimică fiind deosebit de importantă pentru producerea de proteine in plante. După aplicarea produsului, substanțele active ale acestuia pătrund imediat și foarte ușor în celulele plantelor, fiind rapid metabolizate în compuși care apar în mod natural în plante și care îndeplinesc funcții similare.

Cum se folosește îngrășământul

Atonik poate fi aplicat și la tratamentul semințelor (grâu sau rapiță). Amplifică energia germinativă a semințelor, ceea ce va determina culturi care răsar mai repede și mai uniform. Doza recomandată este de 1litru per tonă de semințe si un volum de apă de 8-10 L. Se aplică o doză de 0,06 L/ha (foliar). Se aplică o doză de 10 ml/10 L apă (tratament semințe/rădăcini).

Acest îngrășământ este recomandat următoarelor culturi: ardei gras, căpșun, cartof, castraveți, coacăz negru, floarea soarelui, grâu de toamnă, măr, morcov, porumb, rapiță de toamnă, sfeclă de zahăr, tomate, vișin, viță de vie, zmeur. Agricultorii menționează că înainte de utilizare în amestec se va face obligatoriu un test de compatibilitate.

Atunci când nu este respectat Atonik mod de utilizare, acesta va distruge culturile și le va face fie să crească insuficient fără nu se dezvoltă deloc. De asemenea, specialiștii în agricultură spun că este foarte important să respectați cantitățile atunci când dați pe pomi sau plante pentru a avea o cultură cât mai bogată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *