Prima pagină » Stiri si curiozitati » Când se dă cu erbicid total. Factorii de care trebuie să ții cont în momentul pulverizării

Când se dă cu erbicid total. Factorii de care trebuie să ții cont în momentul pulverizării

11 nov. 2022, 16:30,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Gospodinele pasionate de grădinărit se întreabă când se dă cu erbicid total. Erbicidele pe bază de diquat și glifosat sunt în prezent cele mai populare erbicide cu acțiune continuă, fiind extrem de folosite de gospodine. Acestea pătrund în plantă prin suprafața frunzelor.

Erbicidul total poate fi utilizat în agricultură în diverse scopuri. De obicei, acestea sunt aplicate pentru a suprima creșterea buruienilor perene, în perioada de după recoltare. De asemenea, majoritatea gospodinelor le folosesc pentru suprimarea buruienilor cu răsărire timpurie. Acestea sunt folosite pentru tratamentul în câmp înainte de însămânțare. De asemenea, acestea contribuie la accelerarea coacerii culturilor în perioada premergătoare recoltei. Specialiștii recomandă aplicarea unui erbicid total pentru cultivarea timpurie după însămânțare, adică înainte de apariția primilor lăstari.

persoana care pulverizeaza cu erbicid

Erbicidele de contact pot afecta doar suprafața care a fost tratată

Când se dă cu erbicid total. În ce locuri poate fi utilizat produsul

În plantațiile cu plante lemnoase perene, podgorii și livezi tratamentul cu erbicid total trebuie efectuat între trunchiurile copacilor. Acest lucru nu numai că va preveni apariția și creșterea buruienilor, dar va conserva și umiditatea și va reduce la minimum numărul de cultivări.

Erbicidele totale pot fi utilizate și pe terenuri neagricole pentru a distruge vegetația nedorită. De exemplu, de-a lungul autostrăzilor, liniilor electrice, căilor ferate și pistelor de aeroport. În mod convențional, toate erbicidele totale sunt împărțite în două grupe.

persoana care pulverizeaza cu erbicid

Cel mai bine este să aplicați erbicidele totale pe sol în anumite condiții

Erbicidele de contact pot afecta doar suprafața care a fost tratată. Acestea se caracterizează printr-o viteză mare de acțiune și o rezistență sporită la ploaie. Pe când erbicidele sistemice sunt capabile să se deplaseze în întreaga plantă, de la zona de aplicare până la punctul de creștere a buruienilor, provocând moartea acestora. Erbicidele sistemice sunt foarte eficiente împotriva buruienilor perene, al căror sistem radicular este destul de extins și profund.

Cel mai bine este să aplicați erbicidele totale pe sol în anumite condiții, primăvara la o temperatură de cel puțin 5 °C, iar vara între 20 și 25 °C. Distrugeți buruienile atunci când umiditatea aerului este ridicată.

Când să lucrați cu erbicid? Tactica indicată pentru aplicarea soluției

Tactica de bază pentru aplicarea erbicidului de sol este de a combina soluție cu umiditatea solului sau de precipitații în termen de 15-20 de ore de la aplicare. Momentul optim pentru a lucra cu erbicidele totale de sol este atunci când conținutul de umiditate al solului în stratul superior este la nivelul capacității de umiditate totală a câmpului.

persoana care pulverizeaza cu erbicid

Tactica de bază pentru aplicarea erbicidului de sol este de a combina soluție cu umiditatea solului

Unii agricultori pulverizează erbicidul la 3-4 zile după semănat. Însă și în acest caz este valabil regula descrisă mai sus. Nu pulverizați dacă nu există suficientă umiditate în solul vegetal. Tratarea unui sol prea uscat nu va avea efectul dorit.

Utilizarea unor astfel de erbicide are mai multe avantaje. Doar un agricultor profesionist poate stabili exact când este cel mai bine să se aplice erbicidele. De asemenea, el poate alege produsul potrivit și proporțiile, în funcție de tipul de buruieni care au germinat.

Atunci când se dă cu erbicid total trebuie să iei în considerare cât de rezistentă este cultura la produs și care este faza de creștere a buruienilor. De asemenea, foarte importantă este și care este eficacitatea pesticidului și ce dozaj folosești. Este important să ții cont de condițiile meteorologice în momentul pulverizării.

persoana care pulverizeaza cu erbicid

Erbicidul total poate fi utilizat în agricultură în diverse scopuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *