Local

Au ajuns bătaia de joc a primarului! Fără cizme de cauciuc nu te poți deplasa pe drumurile pline de noroaie! – FOTO

Publicat: 22 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Au ajuns bătaia de joc a primarului Fără cizme de cauciuc nu te poți deplasa pe drumurile pline de noroaie  FOTO
Primarul comunei Movileni a promis turnarea unui covor de balast pe toate drumurile din comună însă a acest lucru nu a mai avut loc

Drumurile pline de noroaie din comuna Movileni îngreunează accesul și deplasarea sătenilor. Aceștia reclamă promisiunile privind turnarea unui strat de balast și precizează că acest lucru nu a mai avut loc. Dan Constantin Hodoroabă pretinde că drumurile sunt perfect practicabile și că nu există probleme majore în comună. Până la rezolvarea situației, localnicii trebuie să se deplaseze cu cizme de cauciuc

Situată la doar 30 km de municipiul Iași, comuna Movileni are doar strada principală asfaltată, în prezent. Drumurile sunt impracticabile pe timp de vară și mai ales în anotimpul rece. Sătenii au ajuns la capătul răbdării. În nenumărate rânduri, Dan Constantin Hodoroabă, primarul comunei Movileni, le-a promis acestora că va pregăti drumurile pentru iarnă, cu un covor de balast. În prezent, localnicii au rămas doar cu promisiunile făcute de primar și cu noroaiele pe care le străbat în fiecare zi.

 Drum plin de noroi
Drumurile din comuna Movileni sunt total impracticabile pe timp de iarnă

Localnicii din comuna Movileni au ajuns la disperare

Drum de tara cu pietre si noroi
Localnicii au nevoie de cizme de cauciuc pentru a se deplasa pe drumurile din localitate

Satele Iepureni, Larga-Jijia, Movileni și Potângeni, ce fac parte din comuna Movileni, au doar drumul principal asfaltat. Localnicii sunt contrariați de starea precară a străzilor pe care trebuie să circule în fiecare zi. În sezonul rece, drumurile sunt pline de gropi și noroi.

„Localnicii nu-s pretențioși, nu-și doresc musai asfalt, dar măcar câteva mașini de balast, ca să poată circula! Doar strada principală este asfaltată în Movileni, dar lumea merge și pe celelalte. Primarul a spus că nu se gândește la asfaltare pentru că nu sunt fonduri și a promis că va împrăștia balast. S-a aruncat balast în bătaie de joc, pe unde este, pe unde nu este. Deja trebuie cizme de cauciuc! Circul cu mașina, dar sare noroiul până pe parbriz, nici nu am pomenit așa ceva! Ca să ajungem la un magazin sau la biserică avem nevoie de cizme de cauciuc, ne murdărim din cap până în picioare și totuși suntem în secolul XXI!”, afirmă J. Adumitroaie, localnic din Potângeni, comuna Movileni.

Locuitorii din Movileni susțin că Dan Constantin Hodoroabă a promis în nenumărate rânduri acoperirea cu un strat de balast a tuturor drumurilor din comună, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.

 Drum de tara cu balti si norori
Gropile pline de norori fac ca drumurile din comuna Movileni să fie impracticabile

Nimeni nu este responsabil pentru drumurile pline de noroaie

O lopata in balast
Sătenii speră că Primăria Movileni va avea grijă și va turna totuși un strat de balast pe drumurile din comună

În Movileni, mai multe proiecte au fost abandonate. Proiecte privind reabilitarea școlilor din comună au fost lăsate să zacă din cauza incompetenței administrației din primărie. Au trecut deja 6 ani de când cei din primărie au promis reabilitarea școlilor. Copiii învață în condiții greu de imaginat, nu au apă curentă, încălzire sau grup sanitar în clădire.

Toate aceste aspecte nu sunt de interes atunci când secretara comunei, Carmen Ancuța, are mai multă grijă de viitorul propriului copil decât de cel al comunei. Aceasta a avut grijă ca fiul său să aibă un loc călduț în primăria în care ea face legea. Iunian Petrin Ancuța a fost angajat, fără a avea experiență, pe postul de inspector debutant în cadrul Primăriei Movileni.

„Drumurile sunt practicabile! Este adevărat că, în ultima perioadă, vremea ne-a dat ceva bătăi de cap, dar se poate circula pe toate drumurile din comună. Balastul s-a tasat puțin, întrucât a fost nevoie de mai multe straturi pe drumurile din comună. Am avut de-a face cu o situație foarte grea, deoarece am preluat problema de la vechea administrație, dar acum drumurile sunt practicabile!“, menționează Dan Constantin Hodoroabă, primar al comunei Movileni.

Locuitorii din Movileni sunt totuși nemulțumiți de drumurile pline de noroaie și speră că primarul va acorda o mai mare atenție acestui aspect.

Adauga un comentariu