Actualitate

Au crezut că scapă, dar au fost băgați în carantină! Sute de ieșeni veniți din străinătate vor petrece următoarele 14 zile închiși

Publicat: 30 apr. 2020

Sute de ieșeni întorși din străinătate din zonele considerate cu risc au fost plasați în carantină în spațiile special amenajate. Chiar dacă au știut că 14 zile le vor petrece în carantină, acest lucru nu i-a oprit să se întoarcă acasă în țară, la familiile lor. Disperarea de a se reîntoarce în locul natal i-a convins că 14 zile de stat închiși este prețul pe care sunt dispuși să-l plătească. Imediat ce au sosit în Iași, aceștia au fost conduși în centrele de carantină instituționalizată. Mulți dintre aceștia au știut ce-i așteaptă, alții au crezut că scapă, dar autoritățile au fost vigilente și s-au asigurat că nimeni nu intră în Iași fără a trece prin carantină.

„Conform ultimelor centralizări, un număr de 439 de persoane au fost plasate în carantină în spațiile special amenajate, în timp ce 21 de persoane au ieșit din carantină. În momentul de față, la nivelul județului Iași sunt înființate 18 centre de carantină instituționalizată, aflate pe teritoriul a șase unități administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Județean de Jandarmi Iași, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autoritățile locale, DSP și Serviciul Voluntar pentru Ambulanță Iași”, au specificat reprezentanții DSP Iași.

Adauga un comentariu