Economic Local

Au făcut furori la emisiunea „Gospodar fără pereche”, dar nimeni nu se aștepta la asta! Un afacerist venit de pe tărâmul mafioților din Sicilia s-a îndrăgostit de o maseuză pe care a adus-o la Iași! Secretul unei relații ca în povești!

Publicat: 12 mart. 2021
Biagio Scrofani și Valerica Croitoru, în studioul BZI LIVE
Biagio Scrofani, afaceristul italian stabilit la Iași în urmă cu 15 ani, unul dintre cei mai importanți producători de usturoi din Moldova, trăiește o frumoasă poveste de dragoste cu Valerica Croitoru, maseuză din București. Locuiesc împreună de jumătate de an în Târgu Frumos și au planuri mari de viitor, care includ și o nuntă cu mulți invitați

Povestea de dragoste dintre Biagio Scrofani și Valerica Croitoru s-a înfiripat după ce au participat la emisiunea „Gospodar fără pereche”, unde gospodarul își căuta perechea. Cei doi îndrăgostiți au fost prezenți în studioul BZI LIVE, unde au povestit, vizibil emoționați și cu lacrimi în ochi, despre începuturile poveștii lor de dragoste, dar și care sunt secretele unei relații reușite

În urmă cu doi ani, Biagio a lăsat deoparte timiditatea și a decis că este momentul să renunțe la burlăcie. S-a înscris la o emisiune televizată, unde gospodarii își căutau perechea, și acolo a cunoscut-o pe Valerica Croitoru, cea care îi va deveni parteneră oficială după finalizarea emisiunii. Chiar dacă multe fete au tânjit după inima lui Biagio, cea care a reușit să îl cucerească a fost Valerica, o bucureșteancă ce a lăsat Capitala pentru viața la țară. După aproape 1 an de relație, cei doi îndrăgostiți se completează reciproc și își fac frecvent declarații de dragoste.

„Țin minte că în primele zile când ne-am mutat împreună el îmi spunea dimineața «ești vita mea», care înseamnă «ești viața mea», în italiană. Eu nu am știut cum să reacționez, ce să-i spun? «Ești boul meu?» (n.r. -râde). Apoi mi-a explicat ce înseamnă și mi s-a părut extraordinar. El îmi face declarații de dragoste des, îmi scrie bilețele unde îmi mulțumește că am grijă de el. Dimineața, când mă trezesc, îl văd că se uită la mine, mă pupă pe frunte, îmi spune că sunt frumoasă. În fiecare zi ne facem mici declarații de dragoste. Acum, că vorbesc despre asta, am lacrimi în ochi”, spune Valerica Croitoru, emoționată.

Biagio și Valerica s-au îndrăgostit după ce au participat la emisiunea „Gospodar fără pereche”

În ceea ce privește sarcinile din bucătărie, cei doi îndrăgostiți se înțeleg perfect.

„Noi am avut discuții de la început, să-mi spună dacă nu îi place mâncarea făcută de mine. Mie îmi place că el nu are pretenții culinare extraordinare, gătesc, îmi place să gătesc. Am fost căsătorită, am crescut un copil de 23 de ani. Automat a trebuit să-i gătesc. În perioada cât am stat la Biagio, din martie până în mai, automat a trebuit să-i gătesc. Dimineața vrea să fie ceva light. El are încă spiritul italian. Nu e obișnuit cu slana la prima oră.

Eu sunt înnebunită după urzici, după ștevie. I-am făcut urzici. El nu mai mâncase niciodată. Cum să stai în România de 18 ani și să nu mănânci urzici? I-am făcut multe chestii pe care nu le mâncase. Gustă, îi place, mănâncă. I-am făcut cozonac. L-am văzut că mănâncă panettone, că nu-i place cozonacul. I-am zis că nu mai fac de acum dacă nu îi place, nu e nicio problemă”, povestește Valerica Croitoru.

Lui Biagio îi plac atât mâncărurile românești, cât și cele cu specific italian.

„Din acest punct de vedere, suntem în perfectă simfonie. Mai vine cu vărguța să nu mai mănânc ciocolată (n.r.- râde). Dar nu scap nici de paste, nici de mămăligă cu smântână, nici de pește la tavă. Suntem foarte ok. Eu sunt un gurmand și facem cu plăcere absolut tot, gătim și împreună. De la salată până la friptură. Un singur lucru nu fac. Nu spăl vase (n.r. -râde)”, mai spune Biagio Scrofani.

Valerica Croitoru: „Tocmai asta îmi place și iubesc la el. Simplitatea. E foarte autentic”

Cei doi îndrăgostiți sunt mici vedete, fiind recunoscuți pe stradă de oamenii care i-au văzut la emisiune.

„Am fost în mai multe locuri și oamenii ne opreau să facă poze cu noi. Biagio mai glumea, când îl întrebau câți bani am luat, că folosește banii la nuntă (n.r.- râde). La un moment dat vindeam produsele în fața plantației, a venit un domn și m-a întrebat de ce am venit eu, de la București, la Iași, aici, la țară. Adică ce crede lumea, că toate fetele de București sunt făcute numai pentru viața la oraș? Sau că nu pot trăi la țară, e o rușine? Nu e. Mie îmi place aici, mă relaxez muncind la câmp, am învățat multe lucruri despre agricultură. Înainte de a-l cunoaște pe Biagio nu știam nimic despre agricultură, dar acum am învățat totul de la zero”, povestește Valerica, care vrea construiască cu Biagio o căsuță.

„I-am zis că acum trebuie să mai facem o căsuță. El a zis că vrea o casă pe modelul lui Ion Creangă. Am fost în Humulești, unde el nu mai fusese până acum, și a fost foarte încântat de casa lui Ion Creangă. Tocmai asta îmi place și iubesc la el. Simplitatea. E foarte autentic și îi plac chestiile astea care vin din rădăcinile noastre”, mai spune Valerica Croitoru.

Biagio Scrofani: „Așteptăm să treacă pandemia, ca să facem nuntă mare”

Când va fi nunta?

„Așteptăm să treacă pandemia, ca să facem nuntă mare, să fie toată lumea prezentă. Nu e nimic planificat. Ne dorim ca toată lumea să se simtă bine. De la tanti Maria până la nenea Ghiță să se simtă bine. Aș vrea să ajung acasă, dar cu pandemia nu am avut cum”, spune Biagio.

Valerica ar vrea ca nunta să fie în Italia.

„Mie mi-ar plăcea să fie nunta în Sicilia, în locul de unde e originar Biagio”, spune Valerica. Devenită acum ieșeancă, după ce s-a mutat în toamna anului trecut în Târgu Frumos, Valerica este specializată în masaj și cosmetică, fiind acum angajată la un salon de înfrumusețare din oraș. În ceea ce privește anul agricol 2021, Biagio, fermier cu experiență din Iași, unul dintre cei mai mari producători de usturoi din Moldova, este încrezător că va fi unul bun.

„Lumea a început să aibă încredere în produsele noastre, ne-a dat forța și curajul de a putea continua. Sunt în ultimul an de reconversie ecologică. Totul să fie făcut responsabil, cu gândul că ce facem noi nu se oprește aici. Adică să respectăm mediul, sănătatea umană. E un lucru mai valoros de unde avem toți de câștigat. Nu aruncăm faimosul pet, sticlă, de pe geam. Ține foarte mult de sensibilizarea comunității”, spune Biagio Scrofani.

Comentarii
  • Ce comenntarii de la oameni fara niciun respect pentru sinceritatea si romantismul a doi oameni care, dincolo de emisiunea la care au devenit relativ cunoscuti pentur multa lume, au dorit sa isi exprime sentimentele si povestea de viata, pentru a arata ca iubirea poate renaste chiar si cand ai peste 50 de ani si pentru oameni care isi schimba esential locul unde traiesc si ceea ce fac.. Sincere felicitari pentru articol si interviul realizat de bzi, chiar ma bucur ca am aflat ca este o dragoste minunata intre cei doi si le doresc multa sanatate si o iubire frumoasa, care sa dureze toata viata!

  • F. frumos, dragostea nu are vârstă! „Decât familia tradițională, unde un țăran ghertoi își hacuieste nevasta după 20-30 de ani de casnicie(fericita căsnicie), familii unde femeia este jignita zilnic de către dl. soț, agresata fizic, umilita și care s-ar despărți dar ori n-are unde sa se ducă, ori sunt amenințate soțiile ca dacă divorțează le taie gatul soțul! Asta este viata de familie? Atâtea cazuri au fost prezentate, care te-nfioara! Bine ca Bzi prezintă și 2 oameni care se iubesc, nu contează ce profesii au!

  • Bravo. Frumos articol. Dragostea nu are varsta. Binevenit fie italianul in tara noastra, iata ca se poate reusi si aici in afaceri, agricultura.
    Bravo lui ca a plecat din tara lui bogata si civilizata, de la viitorul lui mai bun si a venit in „rromanika” de unde fuge atata lume din cauza ca nu le da salariu 1000 euro, ca nu au sanse, prezent, etc. Spalatul de cururi de mosnegi (sau in cel mai bun caz spălatul de masini si stivuitul spatamghelului) reprezinta cu siguranta viitorul cel bun al transfugilor. Uite ca italianul asta v-a dat-o la cioc.

  • Vaaai, domnii de la BZI au șters comentariile răutăcioase. Pai, de ce? S-a plâns matracuca și gherțoiul ca au plătit de pomana articolul? Le este șifonată imaginea??? Vaaai!

  • Biagio,Romania,iubire…zău??? Macaronarul(sicilian),spală bani aici ,nu v-ati prins!? Il doare n cot de Strunga…mintenaș dispare! Mai vb!

  • Daca era din Romania, nu era taramul mafiotilor ? Bai, sa va intre bine in cap: Nu sunt atatea locuri in puscarii in Romania cati ar merita sa intre.

Adauga un comentariu