Local

Au încercat să îi păcălească cu acte false pe polițiștii de frontieră ieșeni, însă nu au reușit! Mai mulți moldoveni sunt cercetați penal și riscă închisoarea

Publicat: 17 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Au încercat să îi păcălească cu acte false pe polițiștii de frontieră ieșeni însă nu au reușit Mai mulți moldoveni sunt cercetați penal și riscă închisoarea
Un cetățean moldovean a dat 30 de euro pentru un permis de conducere fals

Agenții din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au descoperit asupra mai multor indivizi din Republica Moldova documente false pe care aceștia intenționau să le folosească ca să îi păcălească pe oamenii legii. Acum sunt suspectați pentru infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale

Mai mulți cetățeni din Republica Moldova sunt cercetați penal după ce au încercat să îi păcălească pe agenții de frontieră ieșeni, prezentându-le acte contrafăcute la vamă. Aceștia voiau să treacă granița, folosindu-se de documente falsificate, cum ar fi permise de conducere sau chiar acte de identitate. Din păcate pentru ei, oamenii legii au fost vigilenți și au descoperit că documentele nu erau autentice.

Vama Sculeni
Mai mulți cetățeni din Republica Moldova au fost prinși la Vama Sculeni cu documente false

A vrut să îi păcălească pe polițiști cu un document falsificat

 un permis de conducere romanesc
Recent, un bărbat a încercat să îi ducă de nas pe agenții de frontieră cu un permis de conducere fals

În ultimele zile, la Vama Sculeni s-au prezentat câțiva cetățeni moldoveni care intenționau să traverseze granița cu acte false. Un pasager al unei mașini înmatriculate în Republica Moldova a prezentat polițiștilor un permis de conducere care le-a ridicat suspiciuni oamenilor legii. După mai multe verificări, aceștia au descoperit că era, într-adevăr, fals.

„În data de 13 august 2022, în jurul orei 01:10, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – judeţul Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei un cetăţean din Republica Moldova. În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit, colegii noștri descoperind asupra bărbatului un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova care avea imprimate fotografia şi datele de identificare ale acestuia. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, fiind fals”, au transmis reprezentanții I.T.P.F. Iași.

Întrebat despre originea actului fals, moldoveanul a susținut că a făcut rost de permis de la un conațional, contra sumei de 30 de dolari, deoarece avea nevoie de un loc de muncă. Acum, bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

un buletin romanesc
Un cetățean moldovean a vrut să transporte în Germania un buletin românesc ce nu era autentic, pe care urma să îl predea altei persoane

Doi cetățeni moldoveni, prinși cu „minciuna” la vamă

 unifoma politiei de frontiera
Polițiștii de frontieră au deschis mai multe dosare penale pentru fals în înscrisuri materiale

Tot la punctul de frontieră de la Sculeni, un bărbat din Republica Moldova, cu dublă cetățenie, în vârstă de 25 de ani, a fost controlat de oamenii legii, iar asupra sa a fost descoperit un buletin românesc, suspectat a fi contrafăcut. Verificările amănunțite efectuate de polițiști au dus la concluzia că documentul este, într-adevăr fals.

„Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat polițiștilor de frontieră că a fost rugat de un conațional să transporte documentul în Germania, unde urma să îl transmită unei persoane necunoscute care îl va contacta la destinaţie”, au precizat reprezentanții I.T.P.F. Iași.

În cazul acestuia, s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Nu a trecut mai mult de o zi de la incident până ce personalul de la Vama Sculeni a mai prins un individ care încerca să traverseze granița cu un act care nu era autentic. Bărbatul a venit la graniță la volanul unei mașini înmatriculate în Italia, prezentând un permis de conducere care imita însemnele autorităților române. În final, s-a dovedit a fi fals, iar acum este cercetat.

Rămâne de văzut ce consecințe vor suporta acești călători care au încercat să îi păcălească pe polițiștii ieșeni de la Vama Sculeni.

Adauga un comentariu