Local

Trei cetățeni din Republica Moldova, prinși cu buletine false la graniță de polițiștii de frontieră ieșeni! Ce riscă acum bărbații?

Publicat: 06 mai 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Trei cetățeni din Republica Moldova prinși cu buletine false la graniță de polițiștii de frontieră ieșeni Ce riscă acum bărbații
Trei bărbați din Republica Moldova au fost prinși la Sculeni cu acte false

Recent, 3 bărbați din Republica Moldova au încercat să treacă pe la Vama Sculeni cu acte contrafăcute. Aceștia au prezentat polițiștilor buletine false prin care încercau să demonstreze că dețin cetățenie română. Prinși asupra faptului, au recunoscut că au procurat actele de la un conațional ca să își găsească un loc de muncă în România.

Polițiștii de frontieră ieșeni au surprins 3 cetățeni moldoveni încercând să intre în România, prin Vama Sculeni, cu buletine false românești. Bărbații au între 23 și 47 de ani și se aflau într-un autoturism înmatriculat în Republica Moldova.

Aceștia au recunoscut că au plătit unei persoane 750 de euro ca să le facă rost de documentele false. Acum, sunt suspectați de infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale și, dacă sunt găsiți vinovați, riscă închisoarea.

un politist efectuand un control
Agenții din cadrul Poliției de Frontieră au controlat mai atent cărțile de identitate și au descoperit că nu sunt autentice

Moldovenii au vrut să îi păcălească pe oamenii legii intrând în România cu buletine false

 3 barbati si un agent de la politia de frontiera
Bărbații au vârste cuprinse între 23 și 47 de ani

Pe data de 4 mai 2022, pe la ora 19:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, 3 indivizi cu vârste cuprinse între 23 și 47 de ani, din Republica Moldova, au prezentat actele necesare intrării pe teritoriul României. Spre ghinionul lor, polițiștii au avut unele bănuieli, așa că au făcut controale mai amănunțite și au descoperit că documentele nu sunt autentice.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unor controale amănunțite, ocazie cu care au descoperit asupra celor trei bărbați câte o carte de identitate cu însemnele autorităților române. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor descoperite, colegii noștri au efectuat verificări specifice, ocazie cu care s-a stabilit faptul că acestea nu îndeplinesc condițiile de formă și de fond ale unora autentice, fiind false”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, Denis Mihaela Lazăr.

Întrebați despre originea acestor acte contrafăcute, cetățenii moldoveni au relatat că au făcut rost de ele de la un conațional, pentru suma de 750 de euro. Bărbații au luat aceste măsuri disperate pentru a-și găsi loc de muncă în România. Acum, sunt suspectați pentru infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale și se efectuează cercetări în acest caz.

o mana care tine un buletin
O mamă din Republica Moldova i-a procurat un buletin fals fiului ei ca să poată călători în Cehia

O femeie din Republica Moldova, prinsă la vamă cu un buletin fals pentru fiul ei

Vama Sculeni
Polițiștii de la Vama Sculeni fac cercetări în cazul descoperirii de documente false

Nu este prima dată când persoane din Republica Moldova încearcă să treacă în mod fraudulos granița spre România. De-a lungul anilor, au existat incidente asemănătoare. Motivația moldovenilor este găsirea unui loc de muncă stabil și bine plătit, astfel încât să fie capabili să își întrețină familiile.

Un caz similar a avut loc la sfârșitul anului trecut, când o femeie din Republica Moldova, în vârstă de 42 de ani, s-a prezentat la Vama Sculeni cu scopul de a intra în România. După mai multe controale și cercetări, polițiștii de frontieră ieșeni au descoperit că avea asupra sa o carte de identitate a altei persoane, care era falsă.

„Femeia a declarat că documentul descoperit la controlul de frontieră a fost procurat, plătind suma de 100 de euro, pentru fiul său și urma să îl folosească în Cehia. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii de fals material în înscrisuri oficiale”, a transmis purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Iași, comisar-șef de poliție Denis Mihaela Lazăr.

Acum, 3 bărbați din Republica Moldova sunt cercetați pentru că au prezentat buletine false ce imită modelul cărților de identitate românești, la Vama Sculeni.

Comentarii
  • rahati de frontiera. stai 2 ore sa treci rahatu ala de vama cu incompetentii aia cu 12 clase luati din satele din zona. mai au si nesimtirea aia maxima de mari protejati de lege. rahat jegosi

Adauga un comentariu