National

Au traversat înot râul Tisa pentru a ajunge în România. La ce gesturi recurg bărbaţii ucraineni pentru a fugi de războiul din Ucraina

Publicat: 29 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Au traversat înot râul Tisa pentru a ajunge în România. La ce gesturi recurg bărbaţii ucraineni pentru a fugi de războiul din Ucraina
12 ucraineni au traversat înot râul Tisa pentru a ajunge în România, a informat purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş

Au traversat înot râul pentru a ajunge în România. Marţi, 29 martie, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă a informat asupra unui număr de 12 bărbaţi ucraineni ce au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră pe teritoriul românesc după ce au trecut prin râul Tisa, aceştia cerând azil în România.

au traversat înot râul în România, ucraineni ce fug din calea razboiului
Dan Bucă a precizat faptul că 12 bărbaţi ucraineni au trecut graniţa judeţului Maramureş cu Ucraina

Pentru a fugi de război, au traversat înot râul Tisa pentru a ajunge în România

Au traversat înot râul Tisa pentru a ajunge în România, a informat purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş. Dan Bucă a precizat faptul că 12 bărbaţi ucraineni au trecut graniţa judeţului Maramureş cu Ucraina.

„Toţi cetăţenii ucraineni, bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 59 de ani, au solicitat o formă de protecţie statului român, fapt pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri”, a spus Dan Bucă.

De asemenea, pompierii maramureşeni au transportat patru persoane cu autospeciala din dotare, însoţiţi de jandarmi, la Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Maramureş din oraşul Şomcuta Mare.

Totodată, alte 15 persoane au fost transportate, însoţite de jandarmi, din Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei la Gara CFR Sighetu Marmaţiei, de unde s-au deplasat cu trenul la Bucureşti. Trei persoane au fost preluate de la un supermarket din Sighetu Marmaţiei şi transportate la Gara CFR Sighetu Marmaţiei, de unde au plecat cu trenul la Bucureşti.

„În prezent nu sunt persoane cazate în tabăra operaţionalizată de pompierii maramureşeni la Sighetu Marmaţiei. Sunt asigurate 160 locuri pentru cazare, care pot fi suplimentate în funcţie de evoluţia situaţiei”, a mai adăugat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş.

au traversat înot râul în România, refugiati ucraineni ce fug din calea razboiului
Amintim că purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă, a declarat că 12 bărbați ucraineni au traversat râul înot pentru a ajunge în România

Ucraineancă fugită din calea războiului, a murit înecată în piscina unui hotel

Sfârșit tragic pentru o refugiată din Ucraina. Femeia în vârstă de 56 de ani a murit înecată în piscina interioară a unui hotel din localitatea Tășnad, Satu Mare. Refugiata din Ucraina s-a înecat, sâmbătă seara, în piscina hotelului unde aceasta era cazată. Din primele cercetări, se pare că femeia era singură în piscină și avea probleme cu tensiunea arterială. Deși medicii sosiți la fața locului au resuscitat-o timp de câteva minute, femeia nu a mai putut fi salvată.

Fugită din calea bombardamentelor, ucraineanca era cazată la hotel din data de 9 martie. Locația este destinată exclusiv refugiaților din Ucraina, acesta fiind primul hotel închis publicului și organizat special pentru ucrainenii care ajung în România.

De asemenea, și o tânără în vârstă de 23 de ani din Ucraina a avut parte de un sfârșit tragic. Anastasiia Bondarenko fugise din Ucraina, din calea conflictului armat, înapoi în Italia, alături de copilul ei, o fetiță de cinci ani. Acuzat de moartea Anastasiiei este chiar iubitul ei, tot ucrainean. Fiica victimei a povestit că bărbatul nu a vrut să ofere ajutor, atunci când focul a izbucnit în apartamentul din Napoli, in data de 10 martie. Cea care semnalase incendiul din bucătărie a fost chiar fiica femeii. Însă, în momentul în care fetița i-a spus bărbatului de flăcări, acesta rămăsese indiferent. La scurt timp, incendiul a surprins-o pe Anastasiia în baie și nu a mai putut ieși.

Revenind la subiect, amintim că purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă, a declarat că 12 bărbați ucraineni au traversat râul înot pentru a ajunge în România.

Adauga un comentariu