Local

Au trecut milimetric pe lângă moarte după ce mașina în care se aflau s-a oprit într-un copac

Publicat: 06 oct. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Au trecut milimetric pe lângă moarte după ce mașina în care se aflau s-a oprit într-un copac
Un accident rutier ce putea avea urmări grave s-a produs la Vlădeni ieri dimineață

Un accident rutier ce ar fi putut avea urmări grave s-a produs ieri dimineața, la Vlădeni. Două persoane au fost rănite după ce mașina în care se aflau s-a oprit într-un copac

Accident rutier ce ar fi putut avea urmări grave la Iași. Ieri dimineața, pe raza comunei Vlădeni, șoferul unui autoturism marca VW Golf a pierdut controlul volanului și a părăsit partea carosabilă, oprindu-se într-un copac. În urma impactului, cele două persoane care se aflau în autoturism au fost rănite. Martorii au sunat imediat la numărul unic de urgențe 112 și au cerut ajutor. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje medicale și polițiștii rutieri. Cele două victime au primit primul ajutor la fața locului, iar ulterior au fost transportate la o unitate medicală pentru investigații suplimentare.

Dosar penal deschis pe numele șoferului

Polițiștii ieșeni l-au testat pe șofer cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost negativ. Totuși, pe numele său a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt. Din primele verificări, se pare că nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum. În continuare, conducătorii auto din Iași nu par să conștientizeze riscurile la care se expun atunci când încalcă regulile de circulație. Polițiștii încearcă să îi facă să devină responsabili, însă nu reușesc întotdeauna.

Controale în trafic, făcute de polițiștii din Iași

Polițiștii Biroului Rutier Iași au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere pe raza municipiului Iași, în data de 4 octombrie. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 12.760 de lei. De asemenea, au fost reținute 10 permise de conducere, dintre care 9 pentru neacordare prioritate vehicule. Spre exemplu, a fost depistat un șofer care a condus pe raza municipiului Iași, pe B-dul Regele Mihai I al României, iar la intersecția cu B-dul Primăverii nu a acordat prioritate unui autovehicul care circula regulamentar. Acesta a fost sancționat contravențional, conform OUG nr. 195/2002, și s-a dispus reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile.

Pe data de 3 octombrie, polițiștii Biroului Rutier Iași au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere pe raza municipiului Iași. În cadrul acțiunii, au fost legitimate 141 de persoane. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 168 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 49.140 de lei, dintre care 58 pentru pietoni. De asemenea, au fost reținute 19 permise de conducere, dintre care 12 pentru neacordare prioritate pietoni, 3 pentru neacordare prioritate vehicule, iar restul pentru alte abateri. Spre exemplu, a fost depistat un bărbat care a traversat strada prin loc nepermis.

Acesta a fost sancționat contravențional, conform OUG nr. 195/2002. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu șoferul care a provocat accidentul rutier ce ar fi putut avea urmări grave.

Comentarii
Adauga un comentariu