Titlurile zilei

Au visat să ajungă medici, iar acum nu-și găsesc niciun loc de muncă! O rezidentă din Iași face dezvăluiri dureroase din interiorul sistemului: „Te trezești că ești sunat acasă și amenințat să îți retragi dosarul, că e postul lui X sau Y” – FOTO

Publicat: 05 apr. 2024
_____ Vizualizări 90 Comentarii

Cristina Abagiu, medic rezident anul VI, specialitatea Chirurgie Generală, la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, face dezvăluiri dureroase din interiorul sistemului, după ce soțul său, care este medic specialist, încearcă în zadar să-și găsească un loc de muncă.

Alexandru-Mihail Abagiu s-a pregătit ani întregi să ajungă medic, iar acum este șomer

Cristina si Alexandru Abagiu
Într-o serie de postări, Cristina Abagiu a dezvăluit că soțul său, Alexandru-Mihail Abagiu, nu a reușit să ocupe un post într-un spital de stat

O rezidentă din Iași a povestit prin ce dramă trece pentru că soțul său, Alexandru-Mihail Abagiu, medic specialist Chirurgie Generală, nu reușește să-și găsească un loc de muncă după ce a studiat 6 ani, iar apoi a mai dedicat încă 6 ani rezidențiatului, acum fiind șomer.

„De profesie sunt medic rezident pe Chirurgie Generală anul 6, iar soțul meu proaspăt medic specialist tot pe Chirurgie Generală. Această profesie și specialitate am ales-o amândoi din pasiune. Știți, sentimentul acela care a cam dispărut de pe pământ…pasiune, dorință, plăcere, bucuria și satisfacția că ajuți și vindeci oamenii, că îți iubești aproapele! Exact cum ne-a învățat Dumnezeu și ne-a rânduit «Mereu să îți iubești aproapele»… hmmm în ziua de astăzi este invers să îți înfunzi și urăști aproapele ca să urci tu!

Haideți să vă povestesc în ultima vreme paradoxul în care trăim. În ultimele luni cu cât am zis amândoi că iubim ceea ce facem, ne dorim sa fim din ce în ce mai buni, să învățăm mai mult, sa muncim mai mult v-ați fi așteptat ca să fim ajutați și văzuți nu?!? Haha…din contra oameni dragi, am fost nevăzuți, neauziți și pe lângă asta și umiliți! Am vrut de ceva timp să scriu tot ceea ce se întâmplă și prin ce trecem, dar știți voi mereu aceeași teorie frica, dar daca nu știu ce se întâmplă, dar dacă cumva se supără X,Y,Z dacă cumva deranjează pe cineva?

Dar faptul că un medic specialist rămâne șomer după atâția ani de studiu 6 ani de facultate, 6 ani de rezidențiat cu un număr n de gărzi efectuate și weekenduri neplătite? Și acel medic are de achitat facturi, rate, are o familie ,un copil de întreținut și crescut, acel copil are și el dreptul sa aibă părinții aproape și să-i dăruiască tot ce este mai bun nu? Se întreabă cineva? Îi pasă cuiva? Nuuu, nu îi interesează, nu e treaba lor, nu îi afectează cu nimic!”, a scris Cristina Abagiu într-o postare pe Facebook.

Cristina Abagiu: „Cum să ceri experiență unui medic specialist care este abia la început de drum?!?”

Cristina si Alexandru Abagiu
Cristina Abagiu se întreabă cum ar putea soțul său să acumuleze experiență, dacă nimeni nu vrea să-l angajeze

Într-o serie de postări, Cristina Abagiu a dezvăluit că soțul său, Alexandru-Mihail Abagiu, nu doar că nu și-a găsit un post într-un spital de stat, ci nu a reușit să se angajeze nici la privat, deoarece clinicile cer experiență, pe care tânărul încă nu o deține. Astfel, Cristina Abagiu se întreabă cum ar putea soțul său să acumuleze experiență, dacă nimeni nu vrea să-l angajeze.

„Extraordinar ceva de neînchipuit…să ajungi să termini 6 ani de Facultate de Medicină Generală, 6 ani de rezidențiat în Chirurgie Generală să îți iei specialitatea și să bați din «poartă în poartă» pentru un job și toți să îți zică ne pare rău nu avem nevoie suntem acoperiți sau la clinicile private scuza este ne pare rău nu aveți experiența! Oameni buni, vă întreb din tot sufletul meu: Cum dracu să ceri experiență unui medic specialist care este abia la început de drum?!? De unde experiență!??? Să luăm și să plătim oameni de pe stradă sa vină să îi operam acasă?!?? Sau cum?!? Toți au fost cu experiență de la început?

Toți au fost doctori mari, chirurgi de cum s-au născut?!! Sau cum vine asta?!! Țara asta, sistemul ăsta medical ce oferă tineretului?!? Anxietate, depresie ,nervi, dezamăgire, batjocură și mafie la cote maxime!!!!???!!!!  Vă plângeți că nu aveți medici sau, vaii, că medicii ne pleacă cu miile din tară în străinătate și ia să facem noi ceva dacă vor să plece să își plătească și studiile! Pe bune?!?

Atât de ipocriți sunteți? Da ce sa facă acei medici săracii? Să stea sclavi în continuare sistemului, nu???? Să vadă cum se afișează un concurs de post la o clinică, spital de stat și să meargă să își depună dosarul în speranța că poate poate o să i se deschidă și lui Cerurile și o să scape de coșmarul prin care trece! Dar nu! Te trezești că ești sunat acasă și amenințat să îți retragi dosarul că e postul lui X sau Y, pentru el scos, adică haideți să dăm puțin cărțile pe față, băiatul lui X, nepotul Y, verișorul lui Z și nu cumva să îndrăznești să te prezinți la concurs! Stai și cauți zile întregi, luni si începi să fii și mai apăsat, mai dezamăgit, mai dezgustat și te gândești, bun, am o familie de întreținut, un copil de crescut, rate și facturi…și începi să îți cauți job pe alte ramuri similare cât de cât cu profilul pe care l-ai terminat!

Reprezentant medical, distribuitor medicamente, consilier relații! Ghici ce? Același lucru, ne pare rău nu aveți experiență! Deci în Romania daca ești medic chirurg ești atât de «inapt» încât nici măcar consilier de relații nu poți fi! Adică să știi să dai niște informații medicale în legătura cu intervențiile chirurgicale, serviciile medicale, investigațiile paraclinice și tot așa! Asta este România”, a mărturisit medicul rezident Cristina Abagiu.

Comentarii
  • Poate nu sunteți pregătiți de nu vă angajează nimeni. V-ați gândit la asta? O diplomă nu e suficientă pentru angajare. Puteți face reconversie profesională cum au făcut si alții. Mult succes și urmăriți site-urile cu joburi noi. 👍

  • O mizerie…. un „Erou alb” care nu poate INTRA IN SISTEM. Sunte ti TOTI NISTE LUPI IMBRACATI IN HAINE DE OI… Hai sictir, du te in c r u c e a matii in IRLANDA, ACOLO vi se asterne covorul rosu….P. S. Cat de prost poti sa fii sa vb nevasta ta, despre un „lup mediocru” si tu ca barbat sa apari la gazeta ca nu te poti angaja dupa „12 ani de studiu”…..

  • Si fără a fi necesară o analiză profundă, din prezentarea situației făcută de doamna „de profesie medic rezident” (na, are și-o virgulă importanța sa!), răzbate evidența dorinței arzătoare de ocupare în special a unui „post într-un spital de stat” (foarte probabil într-un mare oraș, nu-i așa?! universitar desigur! că toată lumea fuge de micile și anostele orășele de provincie… alea fără mall.) și abia în ultimă instanță, „la privat” (da’ nu chiar oriunde, nu?!). Că posturi tot apar (Google e dovada!), țara-i mare, doar să vrei și altundeva decât în preajma UMF-urilor… De altfel, nici articolul n-a apărut în… Bună ziua… Aleșd, Săveni, Cernavodă sau Vânju Mare.

  • Împachetează și pleacă în străinătate, sigur engleza o știi,deci n-are rost să mai stai pe aici.
    Am un fost coleg de serviciu care soția lui fiind medic a plecat în Franța pentru un salariu de 4000 de euro plus locuință, încât el nu muncește și are grijă de copii.
    Aici lasă-i pe proști să se opereze singuri,ei nu au învățat în viața lor mai mult de patru ani totalizând,nu știu decât să înjure și să scuipe semințe

  • Un fatalau, auzi să vorbească soția de soț , halal , e foarte bine ca nu ești medic, probabil vroia chirurgie la Spitalul Spiridon!
    Du-te băi la Huși , e nou, modern, bloc operator nou, lămpi, masă chirurgicală nouă, staaaaaai și aștepți să îți scrie nevasta CV la gazetă !
    Mai dar tâmpit mai ești!
    Pune mâna și muncește, nu lamentări , plângi de parcă vrei ajutor social

  • Sistemul medical este a fost si a ramas o cloaca imputzita. O serparie mai venala nu gasesti. Banul si relatiile cvasi-feudale, atat conteaza.

    Treaba e ca UMF scoate prea multi medici. Si-i scoate prosti pentru ca a scazut stacheta – frecventa redusa, examene grila, etc. De la UMF nu ai ce cere – este centrul cloacei. Poate de la minister sa vina solutia, dar nu cred.

  • Dati in judecata institutia care v-a promis insertie pe piata muncii! UMF-ul asa atrage studentii, cu promisiuni mincinoase! Solicitati rapoartele de analiza ale institutiei cu realitatile insertiei pe piata muncii!
    In 6 ani de rezidentiat nu ati vazut care sunt realitatile in domeniul Chirurgiei? Cunosc medici care au plecat in Franta si Irlanda pentru ca nu puteau nicicum patrunde in „casta chirurgiei”. Acum opereaza acolo si servesc altor tari ca specialisti. Romania i-a format si apoi nu le-a cerut nimic in schimb, i-a aruncat la straini. Pacat!

  • Hahahaha, ia uite unde statea „influencerita”. De ce nu va intoarceti la unul dintre voi acasa, saveni sau husi, sa ridicati comunitatea din care ati plecat ? Va trebuie oploseala in Iasi la spagi babane, iaca nu. Pica si acolo vreo gainuta, vreun purcel, e adevarat, nu-s plicurile doldora de euroi pe care le visati. Franta ? Daaaaa, buna alegere, ciuhapii de acolo abia asteapta sa indese niscai spaga la halatul medicilor. Ce mai asteptati ? 4000 de coco pentru o familie de imigranti e numa’ bine. Trai nineaca acolo, ba chiar va la si liber la metroul fara conductor.

  • Pai tu vad variantele:
    – examene de limba și plecat în afara
    – doctorat la UMF
    – mutarea în alt județ unde sunt posturi

    Apoi … transfer când se va găsi ceva.

  • Dl rezident chirurg e din Focșani de pe undeva de la tara! Il stiu de cand a inceput facultatea, era un baiat cuminte , studios si…sub fusta mamei! A fost crescut doar de mamă / care era foarte dură cu el, el nu prea avea inclinatii si tragere spre domeniul medical dar mama/ si bunicul lui mâinii de fier , l-au obligat mai mult sa faca facultatea de medicină si iacătă ora adevărului!!!!! Băiatul nu se descurca! Trebuie sa-l ,,consilieze” sotia acum mai nou, in rolul mamei! Pacat de el , chiar era un baiat bun, docil si deștept, dar nu i bun ca medic! Dragi părinți, lăsați copiii sa aleaga ce vir sa faca in viata, nu-i obligati sa faca ce vreti voi, alinandu-vă frustările voastre ca se v-a intampla ca in cazul de fata! P/S Un sfat; Alex , esti un baiat destept, erudit, nu mai lasa nevasta sa vorbeasca in locul tau , lasa bunul simt deoparte si iesi in față cum se spune, ai cu ce si are ce te recomanda !! O sa reușești! Succes !

  • Dupa 6 ani petrecuti pe canapeaua de la Spiridon, nemultumirea-i mare tare… De ce nu ne spune si cam cate operatii a facut?… cite „mana-ntii”, cate „mana-a doua”, in cate a intrat doar sa priveasca… De ce nu ne spune si cine i-a indrumat rezidentiatul?… ce mentori are el?…. Dupa ce stai de pomana 6 ani de zile si activitatea cea mai intensa e aia de a completa foi, frustrarea-i maxima… a neveste-sii, bineinteles… ca si ea urmeaza acelasi traseu…

  • Cum termina se inscriu la doctorat :)) Poate prind Iasul de coada. Doctoratul era sau ar trebui sa fie o incununare a unei vieti de experienta dar nu,pare a fi modalitatea de a intra un umf,pentru unii. Husi ziceti? Aia dau spaga si vin in Iasi,te sufoca Vasluiul si in trafic si prin diverse spitale.

  • La Târgu Frumos sunt posturi scoase la concurs . SUCCES !!! Toți de la UMF visați doar CENTRE UNIVERSITARE. Șî in județ puteți face carieră în medicină, lumea din mediul rural e mai inimoasă, are porci,găini,la țarănoaia când plouă mult – crește pateul …🤭

    Mesaj important pentru absolvenții UMF
    „Ce bine-mi pare că ați luat țeapă …era un șlagăr cântat prin anii 2000. Va rog să-l ascultați în fiecare zi “

    PS: băi, mergeți in orașele mici. Acolo au nevoie de ăștia ca voi( fără practică). Orașe mici,orașe mici,orașe mici…Pașcani,Săveni,Caracadârca,Verești,Grajdari,Lunca,Miliceștii de Jos,etc!

    Și acolo se primesc atenții dar nu in bani ci in ouă, caș , urdă ( unde ciobanii șî-au clătit mânuțele) , corcudușe, etc…

  • Asa sunt mai toti “barbatii” : dresati de sotiile/iubitele lor. Eu nu stiu NICI UN CUPLU in care barbatul are un cuvant de spus. Ce decide femeia e litera de lege.

    De ce sunteti asa molâi? Orice pentru 🐱, nu? 😂🤣

  • “un copil de întreținut și crescut, acel copil are și el dreptul sa aibă părinții aproape și să-i dăruiască tot ce este mai bun nu? Se întreabă cineva? Îi pasă cuiva?”

    Ce nesimtita!! De ce tre’ sa ne intereseze pe noi?? Au contribuit ceilalti oameni la procrearea odraslei tale?? Mă femeie, daca ai de gand sa faci copil, TU esti responsabila, nu restul societății.

  • “un copil de întreținut și crescut, acel copil are și el dreptul sa aibă părinții aproape și să-i dăruiască tot ce este mai bun nu? Se întreabă cineva? Îi pasă cuiva?”

    Ce nesimtita!! De ce tre’ sa ne intereseze pe noi?? Au contribuit ceilalti oameni la procrearea odraslei tale?? Mă femeie, daca ai de gand sa faci copil, TU esti responsabila, nu restul societății.

  • Intreb si eu,,,, nepotii medicilor batrani care nu se dau plecati vin cu experienta??? Se stie ca acesta este adevarul din spitalele mai mari .

  • In centrele universitare mari….sunt sute de dosare de „emigranti” in asteptare…
    sansele sa iesi din rezidentiat si sa prinzi loc acolo sunt undeva spre varful Himalaya daca ar fi bagat in apa.
    Specialistii romani plecati in afara…RUPTI cu munca pentru aia 5000-10000 euro abia astepta intoarcerea pe plaiurile natale…tot pentru 5000-10000 sau chiar 20000 euro daca mai ajungi si conf prin UMF. 2 ore in loc de 12-16 in afara pe aceeasi bani.
    Stau toti cu plicurile de euro ( nu vorbim de mii sau zeci de mii…incepem de la suta/sute incolo) si asteapta posturile. Dar sunt foarte rare…
    Asa ca solutia este…cum se scrie mai sus….spitale si orase mici/foarte mici…sau plecat…strans banul si „depus dosarul” corespunzator pentru un centru universitar.

  • Daca ii de pamant din Focșani….sant locuri disponibile la Spitalul sf Pantelimon….mergi acolo la bastina dl medic…nu toti sant nascuti pt Iasi….veniti la studii si uitati sa mai plecati inapoi sa contribuiti la dezvoltarea locului unde v ati nascut! In Iasi toti …s -a mutat VS NT SV VN in Iasi… ne ati sufocat!

  • mergeti inapoi in vegaslui, boston, de unde naiba ati venit si o sa gasiti si posturi! o sa se faca si mall-uri peste cativa ani si acolo!

  • În orice spital de stat rezidenții stau la șuetă prin niște cămăruțe, cafea, țigări, unghii, gene…
    Discuțiile nu se poartă în jurul vreunui caz ci despre comenzi pe internet, genți, botox, filere, tâmpenii de cocote și nu lucruri profunde, despre specialitate…
    Nu vedeți că nu sunt în stare să trateze un bolnav, mor tinere care pierd sarcini fiindcă habar nu au să rezolve o astfel de problemă.
    Cineva a spus despre canapeaua de la SPIRIDON…Rezidențiat pe canapea…exact.

  • Bai baiatu, ia fii antena ca macar plodu sa fie al tau. Mahalagioaica are stuchit la furca, nu zic nu, vezi sa nu te trezesti (daca te vei trezi vreodata) ca mai cresti si un bebe de pe de laturi. Chiar ca nu ai experienta, maistre. Vezi ca daca plecati afara o sa te scurga asta de banii pe care o sa ii muncesti.
    Asa, ca intre barbati, intreb: una cat de cat mai frumoasa nu ai gasit, sau tot ea te-a ales ca te-a vazut mai molau ?

  • D-ra rezidenta a uitat sa ca, sotul , preum toti absolventii vor sa profeseze doar in Iasi si ca, le pute sa lucreze in alte localitati unde sunt scoase posturi la concurs, dar nu se prezinta nici un astfel de geniu al medicinii.

  • Din pacate domeniul medical sau mai bine zis resursa umana care profeseaza in acest domeniu are aceiasi credibilitate ca și clasa politică românească si asta doar din cauza exclusiva a lor , a ,, profesionalismului” de care dau dovadă !!!!! Sa mori intru-un spital reședința de județ din cauze banale , cu n medici si asistente in jur , spune totul despre acest sistem!!! Vezi cazurile recente ; cele doua femei tinere din Bacau si Botosani decedate doar din indolenta, neimplicarea si nepriceperea cadrelir medicale! Cu ce incredere mai merge o persoană intr-un spital din România cand stie ca are mai mari ,, șanse ” sa se iasa mort decat vindecat din spital!! ….Acum mai vor iar mariri de salarii , plăți pt garzi etc in conditiile in care inca se ia șpaga la greu si au credibilitatea pe care o au! PENIBILI

  • Caut distribuitor medicamente. Baiat fara experienta, sofer cat B si C, pe duba cu GPS, daca e medic specialist e si mai bine. Sotia sa trimita CVul candidatului somer si o scrisoare in care sa il recomande. Zona alocata jud. Vrancea si mun. Iasi, numai central. Nu cer returnarea banilor pe studii. A, sa nu uit: sa fie din randurile tineretului.

  • Imi place cum incepe – am ales profesia de chirurg din pasiune- din pasiunea ca ati luat medii mici la examenul de rezi si ca nu prindeati altceva …

  • am ales chirurgia din pasiune – ce mangleala- ati ales pt ca ati luate mici la examenul de rezi si ca nu prindeati altceva…

  • Cum adică să plece în străinătate!? Fufele să-și plătească școlarizarea și să plece învârtindu-se că aici îi plătim degeaba, nu cunosc medicină nici pentru ei, iar care au ajuns medici primari sunt niște papagali, citesc pe internet și îți prescriu rețete ca să facă gușa plină la farmacii.

  • Trecînd peste micile picanterii românii ar trebui în sfîrsit să realizeze că în realitate trăiesc într-o țară feudală cu adânci Și tradiționale rădăcini istorice fanariote !, peșcheșul și rușfetul fac legea de cînd ne-au cotropit turcii

  • Voi credeti ca ajuta la ceva toate sfaturile scrise aici ,el si cu moldoveanca vor sa fie profesori la UMF de odata nu se gandesc sa plece din Iasi sa stee pi chetrili iesilor au uitat ca ea cind a venit avea greeri in calcaie asa ca ce sa mai vorbim ………….TREZITIVAAAAAA!!!!!!!

  • Singura solutie pt 2 oameni educati si civilizati e sa plece in alta tara unde valoarea este apreciata. Numai citind comentariile de aici, imi dau seama cat de urati sunt medicii in Romania. Nu se merita sa iti lasi tineretea si sanatatea pt asemenea oameni. Plecati fratilor!!

  • Un plua- Lache vorbea din filme, de mâna întâi și mîna a doua, cu care își freacă el plua. Rezident mâna întâi? Băi, ești prost? Da. Chiar ești! Lasă dreacu filmele, că viața reală este altceva!

  • Acest articol a fost scris si publicat de BZ! Gara accepul sau cererea persoanei respective. Este un abuz din partea ziaristului respectiv care a preluat niste comentarii si poze de pe reteaua de socializare a unei persoane.Lipsa de respect si profesionalism. Sunteti ziar de stiri sau de barfe?

  • Pretentii cam mari! Adica inginerii, chimistii, consilierii juridici, medicii veterinari de ce sa nu aiba asigurat un loc la stat???? In orasele mari. Si ei invata ani si ani…De ce numai medicii au asemenea vise. Asta e!

  • Oi, mergeți la Dorohoi sau Fălticeni ( se caută 16 medici ) sau alte orașe mici, mici,mici ! Primiti apartament ANL ( chirie 34 lei/ lună) , lumea va respectă…femeile trecute de a III-a tinerețe o să vă caute la cabinetul personal pentru o ” consultație ” suplimentară… 🙃

    Orașele mari( Iași, Cluj,Bucale) nu e de voi, aici oamenii este răi și vor doar medici profesioniști care nu greșește, care empatizează și iubește la pacient, care nu se grăbește…!😋

  • Toti is de dreapta . Si toti stau cu mana intinsa la stat. Statul sa le dea de munca , statul sa le plateasca scoala .
    Da cine ii da de munca la un Inginer, Ospatar sau Avocat ? Sau aia nu is oamenii ?
    Traiti’va la realitate e 2024 si traim in capitalism , comunismul sa terminat.

  • Blea, hai la Balti, RM. A sa va simtiti ca acasa, macar dama. Blea aicia nu-i nicio canciutca sa iti ia slujba, te angajeaza la stat imediat. Blea, aici poti creste pruncu la bilingv, benzia ii eftina si siliotca vine la prima mana. Blea, aicia nu se pricaleste nimeni de tini ca esti maldaveanca, iar daca omul tau ii mai incet, treaba o rezolva altii. Blea, dupa ce ajungeti aici va incumatriti cu preotu, cu invatatoru si cu palitaiul si gata, mai ales ca sunteti specialisti, la mandatul viitor va alege la primarie. Blea, nu va mai faceti nervi cu canapeaua de la spitalul ala rau, aice avem scaune cu spatar, blea, si fiecare bolnav da traditie la doctor si la fimei-sa ca sa il oblojesti pe cuviinta !

  • Mămica lui e de vină…cunoscută cu boli psihice , l-a terorizat cu cartea si învățătura , ea si cu taticul ei( bunicul rezidentului) l-au ,, terminat” , au crescut o legumă iar acum a intrat pe mâna … dnei moldovence,, de profesie medic rezident”!!!! ….Om il face!

  • Duduie, ai rupt feisbucii cu postarea aia. Sau mai multe. Dacă ai și postat în timpul serviciului ți-ai demonstrat pasiunea.
    Fii sigură ce acum înainte ți-ai tăiat orice șansă și ție și profesionistului la orice scăunel cald și bine plătit. O să rămâneți în cel mai bun caz cu un scăunel cald și cu sâmburi.
    Soluția ? Da, Dorohoa, Saveni city, poate chiar Răducăneni dacă sunteți norocoși. Chiria e mai ieftină acolo și aveți aer curat să vă îndepliniți visele. Și semnal 4G ca să scrieți pe feisbuci.

  • adicatelea vrei sa zici ca nu avem malluri la boston si vegasluy ? te inseli. tanti doctoreasa e si soferita, l-a dus pe someru lu mama chiar si la sucevita la penzion, babardeala la munte, cine se mai uita la malluri cand e vorba de umblat la blanita ? dar da, si bostonul si vegasluyul au malluri deja. ne lipseste medicii specialisti rezidenti si profesionisti. mallurile prutului ii asteapta.

  • A scrie niste comentarii rautacioase, niste tampenii care nu au nimic comun cu articolul si care reprezinta un atac la persoana, este foarte simplu. Ele denota gradul de civilizatie, de bun simt la care s-a ajuns in tara asta. Dar consider ca multi nu stiu ce inseamna sa muncesti, sa fii cinstit, este mai usor sa arunci niste vorbe aiurea. Dar, traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!

  • In spitalele din orasele mici este lipsa de medici specialiști.
    Pot face acolo ani de vechime.,pot obtine experiența solicitata
    Si acolo traiesc oameni care au nevoie de medici.

  • Asa gandesc si eu. Nu pot sa cred cata prostie si comentarii mizerabile la adresa a 2 oameni care singura lor vina e ca au invatat si spera la ceva mai bun. Cat de jos pot sa ajunga unii, sa le placa sa tavaleasca prin noroi si sa insulte pe cineva mai sus ca ei. Mizerie morala…gretos la ce nivel s-a ajuns in tara asta.

  • „Te trezești că ești sunat acasă și amenințat să îți retragi dosarul, că e postul lui X sau Y” …are ceva imaginație domnița

  • Nu e cazul sa fie luati in ras, e normal sa vrea ceva mai bun, toata lumea isi doreste.
    Cred ca ar trebui sa nu se lase intimidati de telefoane /alte vorbe ca postul este peste cineva, ci sa se duca la examene si ia nota maxima. Sa incerce, sa se lupte, iar daca stie ca a fost depunctat si nu e corect, sa faca contestatie etc. Iasul are nevoie de medici priceputi.
    E o aberatie care se cere dupa 1990, ca absolvent sa ai si experienta, pentru ca nimeni nu a inceput un serviciu deja cu experienta.

  • Asta e o consecință a internetului. Cei care isi expun viețile pe FB si Instagram trebuie sa se astepte la tot felul de comentarii.

    Si nu, România nu e cea mai rea la capitolul asta. Românii sunt cuminți pe langa alte nații. Nu va mai 💩 pe voi ca românii sunt asa si pe dincolo.

  • Nu i-a pus nimeni sa,, socializeze ” pe facebook…..trebuia sa-si vada de treaba lor nu sa pozeze in victime cand de fapt sunt niste puțoi de abia iesiti de pe bancile facultatii si aspira deja la posturi grase si bine platite la…STAT! Mergeti maică si vă ,,rodați” intai la spitale mai mici , private in provincie… invatativa-va cu munca si empatia,operati broaste intai si dupa aia …,, mâna- ntâi ! Nu direct ..mare chirurg in buricul Iasiului ! Vedeti-va de lungul nasului!

  • N-am vazut in viata mea vreun caz in care un specialist bine pregatit la orice examen sa ia nota 10.00 si sa nu obtina postul in ciuda tuturor rudelor cu pile.
    Macar unul.
    La mirobolanta pregatire dupa atatia amar de ani de frecat canapeaua spitalului si la ce coaie pretinde nevasta-sa ca are, somerul ia 10 curat si ii da si post la catedra.
    Si daca vrea cumva careva sa ii fure muncusoara lui din pasiune si dedicare, face contestatie la depunctare si ii da si spor de experienta. Oras mare, spaga pe masura, nu trebuie ratata oportunitatea din pasiune.

  • Nu va agitati! Nu sunteti singuri in situatga asta! Solutiile se gasesc cu capul,nu cu gura. Mai ales ca „gura bate fundul”…

  • 🐫O mie și una de nopți (arabă كتاب ألف ليلة وليلة, kitāb 'alf layla wa-layla; persană هزار و یک شب, Hezār-o yek šab) spune:

    🦒In Arabia Saudită se caută
    ” DOCTORIȚE” bărbați și femei. Nu știu pt ce…dar se caută !!!

    Dragii moșului, voi sunteți tineri așa că e mai bine să mergeți in țările arabe sau din zona golfului. Nu trebuie limbă străină, nici diplomă de la UMF luată cu teste grilă, etc…

    😶Sfaturi pt cei care vor să profeseze
    ” medicina” in țările arabe
    Pt ea:
    Trebuie doar să fii deschisă la lucruri noi, să inveti chestii noi…! Succese multe !
    Pt el:
    Trebuie sa accepte că partenera invață
    ” chestii ” noi 🤣🤪😜

    Cu drag, Alladdin cel Curios 💋

  • Spitalele din orașele mici caută personal și nu vine nimeni , ca deh, e umilitor să mergi la Panciu, mai bine o frec pe facebook

  • Cunosc medic in provincie care cauta cu diaperare un asistent. Ofera mai mult decat la Iasi, unde li se plateste foarte prost si totusi nu vor sa paraseasca nicicum Iasiul. Atunci, imi pare-amsori, stai in iasi pe 2600 de lei numai ca sa te simti tu bine ca te numesti iesean. Iti meriti soarta. Ei sunt profesor. Pana sa gasesc un post la domiciliu am batut noroaiele multor alte localitati sate ori orase. Tineretul din ziua de azi crede ca sta cineva cu o tava si flori sa-i astepte cu joburi la mama in pragm

  • Nu vor sa plece din Iasi ca acilea isi fac freze de cocosh :))Merg la malluri,cluburi,se lauda pe feisbucuri ca-s mari doctori .Parintii nu ies la penzie pina nu-si lasa copchiii pe postul lor.Asta la stat.Unii merita lasati,altii sint loaze. Traim vremuri grele,sistemul sanitar e la pamint.

  • Domnii doctori, am trecut si eu prin ce treceti voi. Plecati naibii din tara asta, daca vreti sa aveti o viata normala. Marea majoritate a comentacilor de aici isi merita doctorii pe care ii au deja…adica aia care ajung doar pe pile si relatii politice in spitale…copii de profesori universitari care nu au nici o treaba cu medicina sau beizadele politice. Daca sunteti cu adevarat valorosi, castigati si veti fi respectati oriunde altundeva mult mai bine decat in tara voastra. Trist dar adevarat!

  • Domnii doctori, am trecut si eu prin ce treceti voi. Plecati naibii din tara asta, daca vreti sa aveti o viata normala. Marea majoritate a comentacilor de aici isi merita doctorii pe care ii au deja…adica aia care ajung doar pe pile si relatii politice in spitale…copii de profesori universitari care nu au nici o treaba cu medicina sau beizadele politice. Daca sunteti cu adevarat valorosi, castigati si veti fi respectati oriunde altundeva mult mai bine decat in tara voastra. Trist dar adevarat!

  • Asta e tara. Din bani publici scoala e subventionata, dupa ce termina omfacultate grea , cum dealtfel este medicina, e greu de gasit post. Traim in tara daca parintii nu au bani, nu intri la stat. In Romania la stat intra doar cei cu pile, fraierii sunt in domeniul privat.

    E foarte trist ce se intampla. Basescu s-a mai pus pe ei cu DNA-ul, i-a mai sperit, dar suntem iar ca pe vremea lui Iliescu, nu dai nu ai.

  • Dupa ce am citit toate comentariile de aici, am ajuns la concluzia ca aveti medicii pe care ii meritati. Dezgustator ce atitudine gasesc aici fata de oameni educati. Meritati sa fiti condusi si doctorii vostri sa fie niste covrigari. Pentru ce sa mai inveti in tara asta?….

  • Dupa ce am citit toate comentariile de aici, am ajuns la concluzia ca aveti medicii pe care ii meritati. Dezgustator ce atitudine gasesc aici fata de oameni educati. Meritati sa fiti condusi si doctorii vostri sa fie niste covrigari. Pentru ce sa mai inveti in tara asta?….

  • – – – Mno bun , nu mai continui lectura comentariilor ca deja 75 % sunt aberanti si/sau inconstienti . Nu cunosc situatia medicilor ce termina rezidentiatul dar prolifereaza jigniri izvorate din prea putinul intelect ce-l poseda cu mandrie … Or mai fi si uscaturi prin padure dar sa ignori faptul ca oamenii astia studiaza minim 10-12 ani doar ca sa ajunga medic specialist iar apoi minim 5 ani sa devina medic primar e strigator la cer … Profesionistii care s-or alege dintre ei vor studia toata viata , iar voi scuipati coji de semite prin cetate , ca la asta sunteti specialisti ! Mereti sa dati cel putin o admitere la medicina si apoi sa comentati , mormolocilor ! P.S. Astept sa vad care din mormoloci primeste premiul pt. cea mai faina injuratura

  • Câtă ură gratuită!
    Toți știm cum se fac încadrările în România. Asta este și motivul pentru care ne pleacă toți specialiștii. Toți știm cat de profundă este corupția în România, dar de ce să nu ne dăm lebede în chiuvetă?
    Știm toți ca bieții oameni au dreptate dar e în sângele nostru să rănim, să arătăm cu degetul, să punem în evidență superioritatea noastră, arătând cu degetul greșelile altora.
    De ce nu va puneți în evidență cu ce ați făcut în viața voastră?
    Nu sistemul e de vină, ca e corupt, putred, cei doi tineri sunt vinovați ca au avut tupeul să critice!
    Ne merităm soarta! Dumnezeu nu bate cu lopata!
    Și ei vor citi aceste comentarii și vor pleca în strainate și nu se vor mai uita înapoi. Noi vom rămâne cu piloșii care au ținut discotecile în facultate și ne omoară cu zile.
    Probabil, mulți dintre comentaci merg la biserică și fac crucea mare! Nu va ajuta la nimic!
    Probabil, mulți dintre comentaci nu au trecut nici certificatul de naștere!
    Doamne ajută!

  • Daca ai fi cu adevarat un coleg ai da dovada ca esti un om cu capul pe umeri , destept, de la care lumea asteapta cu totul altceva, nu unul care scrie niste tampenii. As vrea sa te intreb daca nu cumva faci parte din acea elita a spitalelor care isi rup coatele pe la cluburi si care se incadreaza in parametrii pe care i-ai scris cu atata nerusinare! Esti o rusine pentru colegii tai!

  • Stimate asa zis coleg, se vede ca nu prea ii ai la suflet pe cei doi colegi medici. Cat de bine ii cunosti de iti poti permite sa faci astfel de afirmatii sau ca sa nu zica lumea ca esti un pierde vara ti-ai dat numele ,, un coleg,,? Numai un om frustrat, un neimplinit, un nimeni, poate vorbi asa. Intr-o zi poate te vei destepta din prostie si rautate si vei realiza ca lumea te va ignora, Daca ai fi medic cu adevarat ai sti sa-ti pretuiesti colegii. Esti un nimic, un zero barat! A mai ramas sa injuri dupa ce citesti!

  • Oamenii buni, hai să nu mai aruncam cu noroi în acești oameni nu cred că suntem mai buni, este foarte ușor să ne batem joc de cineva, să vorbim urât, să aducem injurii la adresa cuiva. Fiecare să ne uităm în curtea noastră, cel mai bine ar fi să se termine cu aceste mesaje urâte. Dacă putem să facem un bine să-l facem dar să nu aruncam cu pietre și cuvine grele, chiar nu ne face bine nimănui. Acei oameni care au scris urât pot dormi bine? Nu cred Lăsați ura, lăsat jignirile. Cred ca este de ajuns, său credeți dacă scrieți comentarii urâte primiți ceva. Nu eu vă spun că nu primiți absolut nimic

  • Oamenii buni, hai să nu mai aruncam cu noroi în acești oameni nu cred că suntem mai buni, este foarte ușor să ne batem joc de cineva, să vorbim urât, să aducem injurii la adresa cuiva. Fiecare să ne uităm în curtea noastră, cel mai bine ar fi să se termine cu aceste mesaje urâte. Dacă putem să facem un bine să-l facem dar să nu aruncam cu pietre și cuvine grele, chiar nu ne face bine nimănui. Acei oameni care au scris urât pot dormi bine? Nu cred Lăsați ura, lăsat jignirile. Cred ca este de ajuns, său credeți dacă scrieți comentarii urâte primiți ceva. Nu eu vă spun că nu primiți absolut nimic se vede că aveți ceva cu ei,dacă a-ți fi în locul lor și a-ți prin asemenea comentarii ce a-ți face?Urât foarte urât să aruncați cu noroi în cineva.

  • Aveti dreptate, prea multe comentarii pentru niste adevaruri scrise de doi oameni tineri care nu au gresit cu nimic, doar atat ca isi cer dreptul la munca pe care multi tineri il cer si care dezamagiti pleaca departe de tara ca sa realizeze ceva, sa poata sa duca un trai decent. E simplu sa faci comentarii pline de insulte, de ura , de cuvinte urate, sa arunci cu noroi in niste oameni despre care nu stii nimic, niste oameni care au muncit 12 ani ca sa ajunga medici. Adevarat ca sistemul medical lasa total de dorit pentru ca nu le ofera prea multe tinerilor absolventi nici ca rezidenti, nici ca viitori medici specialisti . Ar trebui sa nu ne batem cu pumnul in piept ca unii suntem eminenti si unii nu! Oricine a terminat medicina nu a fost specialist din prima zi dar nici nu putem spune ca acest medic este zero. Asta numai daca avem ceva personal cu el o putem face. Asa ca, hai sa terminam cu toate comentariile si parerile de specialisti si sa lasam oamenii sa-si vada de viata lor fiecare. Doamnei redactor. Soroaga , ii recomand sa iasa din birou si de pe facebook de unde se inspira in articolele pe care le posteaza din furturi de comentarii si poze de la diverse persoane si sa faca niste articole in care sa dea dovada de profesionalism si nu de loaza. Faceti din acest ziar un ziar serios de stiri si nu de barfe!

  • Poate cineva de prin Guvern citeste acest articol…si se iau masuri…cred ca este greu tuturor celor aflati in aceasta situatie..Comentarii rautacioase sunt. Poate sunt si adevaruri, habar nu avem..important este sa se rezolve ceva…

  • Acu’ am citit si eu articolul. Aiurea sistemul…dar am o dilema: pana la voi nu s-a mai gasit chiar nimeni sa ridice problema? Am vazut ca e vorba de spitalul sf spiridon…este spital universitar…adica cu pretentii…

  • Domnul Cristi, am citit de mai multe ori articolul si dna doctor nu specifica nicaieri numele spitalului Sf. Spiridon sau altul. Doamna vorbeste generalizat, fara sa specifice nume de spital, poate fi vorba de orice spital de stat din tara.

Adauga un comentariu