Actualitate

Augustin Zegrean oferă soluția pentru scandalul de la Sectorul 1: „În 1992 s-au renumărat voturile pe întreaga țară“

Publicat: 01 oct. 2020
Augustin Zegrean
Augustin Zegrean susține că dacă s-a depus contestația la biroul de Sector și nu se poate rezolva, se merge la BEC să rezolve

Fostul președinte al CCR Augustin Zegrean oferă soluția pentru scandalul de la Sectorul 1. Augustin Zegrean susține că dacă s-a depus contestația la biroul de Sector și nu se poate rezolva, se merge la BEC să rezolve.

„După lege, BEC are în atribuții soluționarea acestor contestații și poate dispune renumărarea voturilor sau repetarea alegerilor. Dacă s-a depus contestați la Biroul de Sector și nu se poate rezolva se merge la BEC să rezolve”, a declarat Augustin Zegrean.

Augustin Zegrean oferă soluția pentru scandalul de la Sectorul 1: „În 1992 s-au renumărat voturile pe întreaga țară“

Fostul președinte al CCR amintește că în 1992 au fost numărate din nou voturile din întreaga țară.

„Doar Biroul Electoral Central poate dispuse o soluție, pe baza probelor. În 1992 s-au renumărat voturile pe întreaga țară“, a precizat Augustin Zegrean.

PSD a cerut din nou anularea alegerilor locale din Sectorul 1

PSD Sector 1 a trimis joi, Biroului Electoral Central, o cerere de revenire prin care solicită „reanalizarea cererii de anulare a alegerilor pentru funcția de Primar al Sectorului 1 București”, cu examinarea tuturor elementelor probatorii, inclusiv a noilor imagini video apărute miercuri seara.
PSD acuză „fraude constând în înscrieri fictive în listele suplimentare și înscrierea unui număr anormal de mare de persoane, numărarea voturilor și înregistrarea rezultatelor intenţionat incorectă, falsificarea proceselor verbale”

Marcel Ciolacu: „Niciodată în România nu s-a întâmplat așa ceva!“

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a reacționat la scandalul de la Sectorul 1,cu privire la imaginile prezentate, miercuri seară, la Antena 3, care ar fi de la Biroul Electoral Sectorul 1.

„Este incredibil, la 30 de ani de democrație, ca Jandarmeria și Poliția să facă așa ceva, să înlesnească așa ceva. Fiindcă, fără accesul dat de către Jandarmerie, nu se putea face așa ceva. Ele sunt păzite, aceste secții, cu jandarmi“, a spus Marcel Ciolacu.

Gabriela Firea: „Au pus la punct un plan diabolic!“

Primarul în funcție al Capitalei, Gabriela Firea, a lansat acuzații grave la adresa PNL. Gabriela Firea a declarat astăzi, la sediul PSD din Kiseleff, că primarii aleși în Capitală nu au „legitimitate”, pentru că ar fi fost aleși prin fraudă. Firea susține că PNL și USR-PLUS „au pus la punct un plan diabolic.”

„Eu cred că a fost un plan foarte bine pus la punct. Cu câteva zile înainte de alegeri conducerea PNL era resemnată că pierde, după care au făcut acest plan. De aceea stau ei foarte calmi pentru că au avut un plan, dar acesta este un plan diabolic. Nu există niciun fel de legitimitate pentru că au fost aleși prin fraudă”, a declarat Gabriela Firea.

Ludovic orban nu este de acord cu renumărarea voturilor

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, afirmă că nu este necesară renumărarea voturilor.

„Trebuie să ţină cont de procesele verbale care s-au făcut de delegaţi la secţiile de votare. Nu trebuie renumărate voturile, trebuie să ţină cont de procesele verbale care s-au făcut de delegaţi la secţiile de votare. Renumărarea voturilor se face când sunt anumite condiţii, când identifici anumite situaţii de fraudă care au fost evidente“, a opinat Ludovic Orban.

Premierul este de părere că „PSD a rămas în anii 90 în materie de comportament electoral“.

„Reprezentanţii lor în secţiile de votare au instructaj special să mărească nr de voturi al PSD-ul sau să scadă numărul de voturi al contracandidaţilor”, a mai declarat Ludovic Orban.

Adauga un comentariu