Local

AUR, prezență iminentă în Parlamentul European! Pe locul doi în intenția de vot

Publicat: 13 iul. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
AUR prezență iminentă în Parlamentul European Pe locul doi în intenția de vot
George Simion: "Firmele româneşti plătesc un impozit de şase ori mai mare decât companiile străine"

Creșterea AUR în intenția de vot aduce cu sine o iminentă intrare a partidului condus de George Simion în Parlamentul European. Potrivit unui sondaj realizat la comanda USR, formațiunea politică condusă de George Simion este plasată pe locul doi în intenția de vot, după social-democrați, cu 22%.

Prin urmare, discursul AUR ar putea ajunge în Legislativul European în urma primului tur de alegeri de anul viitor, scrutinul pentru eurodeputați, care ar urma să se desfășoare în iunie 2024. Partidul are deja și trei nominalizări care ar urma să candideze pe liste: Cristian Terheş, Avram Fiţiu şi Gheorghe Piperea.

Ultimele sondaje de opinie le dă frisoane celor din Coaliția de guvernare, care se întreabă acum cine va ajunge în turul al doilea cu George Simion. Prietenia de conjunctură dintre Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă s-ar putea rupe iremediabil în toamnă, când cele două mari partide, PSD și PNL, ar cam trebui să anunțe pe cine vor miza la alegerile prezidențiale de anul viitor. Trendul descendent al PSD și PNL ar putea duce România în situația din 2000, când Ion Iliescu l-a învins în turul al doilea al alegerilor pe Corneliu Vădim Tudor. Astfel, George Simion, chiar dacă pare sigur de prezența în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, ar putea pierde alegerile.

Cum USR se chinuie să strângă 10%, iar UDMR și PMP gravitează în jurul procentului de intrare în Parlament, este de așteptat ca marea bătălie pentru al doilea loc pentru alegerile prezidențiale să fie dat între PSD și PNL.

Comentarii
  • Cine îi tot pupâ în fund la comandâ pe acoeriți âștia care vor ciolane de supt dar fârâ os–marș câ am mai avut unul favoritul acoeriților care de 9 ani tot nenorocește oulimea cu educația sa eșuatâ–aceia sâ șil voteze hauricâ

Adauga un comentariu