Prima pagină » Cancan ultimă oră » Aurelian Ciocan, profesorul de dicție, oferă 5 sfaturi care vă vor ajuta să deveniţi faimoşi în mediul online
Aurelian Ciocan, profesorul de dicție, oferă 5 sfaturi care vă vor ajuta să deveniţi faimoşi în mediul online

Aurelian Ciocan, profesorul de dicție, oferă 5 sfaturi care vă vor ajuta să deveniţi faimoşi în mediul online

31 iul. 2020, 22:00,
Bianca Rebegea în Cancan ultimă oră

Vlogging-ul este deja un fenomen. Toată lumea are canal de YouTube – copii, adolescenţi, vedete, animale… Toată lumea vrea să fie vlogger. Numai că treaba asta nu se face după ureche, aşa cum cred mulţi. Aurelian Ciocan, profu’ de dicţie, vă arată imediat câteva reguli esenţiale.

Georgiana Mihăilă vă invită să luaţi parte la o lecţie de dicţie dacă visaţi să ajungeţi vloggeri. Aurelian Ciocan ne va spune cinci sfaturi care vă vor ajuta să deveniţi faimoşi în mediul online.

Înainte de toate, contează poziţionarea corectă a telefonului sau a camerei de înregistrare. De aceea este vlog şi blog.

Să începem cu primul sfat, cel mai important, după părerea mea.

1. Să ne antrenăm dicția

Primul sfat pe care îl dă profesorul de dicţie Aurelian Cioacan este să ne antrenăm dicţia prin câteva exerciţii care ne vor ajuta să pronunţăm mai bine cuvintele.

”M-am gândit la câteva exerciţii foarte simple pe care putem să le facem oricând, chiar şi înainte să începem să începem să filmăm un astfel de reportaj, pentru a ne dezamorţi gura şi a pronunţa cât mai bine cuvintele.

Unul foarte simpu pentru a ne antrena limba este L plus R. LRLRLR. Putem să legăm şi vocalele. LRA, LRE, LRI, LRO, LRU. LRÎ, un pic mai dificil, dar este foarte eficient. Pentru buze putem să folosim trei consoane. MPB, MPB. MPB”, spune Aurelian Ciocan.

Sfatul 2: ”Ar trebui să fe din sfera vorbitului liber, de ce nu şi al cititului, texte din domeniu”

”Fie că vorbim despre un vlog de călătorii, mâncare, de IT. Cu siguranţă dăcă vom începe să citim texte de specialitate, din domeniul respectiv şi apoi să le vorbim liber, să povestim efectiv ce am citit, cu siguranţă vom fi mai naturali”, adaugă el.

Sfatul 3: ”Ar fi ideal atunci când ne pregătim pentru filmări este să ne facem un mic punctaj, să ne facem o mică fiţuică cu ideile principale, cu două-trei cuvinte scrise acolo”

La acest secret apelează chiar şi vloggeri cu experienţă.

”Nu e un lucru rău, e un lucru cu ajutorul acestui punctaj, practic poţi să te asiguri că nu uiţi o anumită idee pe care voiai să o spui, păstrezi o anumită ordine în discurs. Notiţele esenţiale sunt practic colacul de salvare”, spune Aurelian Ciocan.

Sfatul 4: ”Ar fi cazul să începem să repetăm, să vorbim. Asta putem să o facem oricând. Putem să o facem în casă în timp ce facem anumite treburi. Putem efectiv să ne punem la laptop şi să vorbim”

”E foarte important să repetăm. Cu siguranţă vom învăţa să evităm o anumită bâlbă, o anumită greşeală”

Sfatul 5. ”Să dăm drumul la filmare! Mulţi lasă pe ultima sută de metri şi e foarte greu dacă vrei să te apuci de vlogging, să faci de pe azi pe mâine”

”Filmându-ne practic, ajungând la acest pas, este un lucru foarte important, pentru că pot apoi să mă uit la ce am filmat. Pot să văd că clipesc prea des, că nu clipesc deloc. O să ne auzim aceste ă-uri. Alt lucru important pe care îl vom vedea atunci când ne vom uita la înregistrările cu noi este ceea ce facem cu mâinile şi cu tot ce ţine de limbajul trupului”, explică Aurelian Ciocan.

Dacă plănuieşti să te apuci de vlogging, ar fi bine să urmezi paşii de mai sus, cu cel puţin o săptămână înainte, astfel, când vei porni filmările, vei fi mai relaxat, iar lucrurile vor merge mult mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`