Coronavirus

Australia închide o frontieră de stat din cauza înmulţirii cazurilor de COVID-19

Publicat: 06 iul. 2020
ALT=
Australia închide o frontieră de stat din cauza înmulţirii cazurilor de COVID-19

Australia închide o frontieră de stat din cauza înmulţirii cazurilor de COVID-19. Granița dintre cele mai populate două state australiene, Victoria și New South Wales, se închide din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus în orașul Melbourne. Granița a mai fost închisă acum 100 de ani, în timpul pandemiei de gripă spaniolă, scrie Agerpres.

În urma deciziei anunţate luni, este pentru prima dată când frontiera dintre statele Victoria şi New South Wales (NSW) este închisă în ultimii o sută de ani. Ultima oară când autorităţile au restricţionat deplasările între cele două state a fost în 1919, în timpul pandemiei de gripă spaniolă.

„Este decizia corectă, decizia potrivită în acest moment, având în vedere provocările semnificative cu care ne confruntăm în ceea ce priveşte limitarea răspândirii acestui virus”, a declarat reporterilor din Melbourne premierul statului Victoria, Daniel Andrews.

Prin luarea deciziei de închidere a frontierei, redresarea economică a Australiei a primit o lovitură puternică. Australia se îndreaptă spre prima recesiune din aproape trei decenii, notează Reuters.

Australia închide o frontieră de stat: Explozie de număr de cazuri de COVID-19 în Melbourne

Numărul de cazuri de COVID-19 înregistrate în Melbourne, capitala statului Victoria, a crescut în ultimele zile, ceea ce a determinat autorităţile să pună în aplicare măsuri stricte de distanţare fizică în 30 de suburbii şi să dispună carantina în nouă blocuri de locuinţe publice.

Statul a raportat 127 de noi cazuri de infectare cu COVID-19, cea mai mare creştere de la o zi la alta de la începutul pandemiei. În peste două săptămâni, au fost raportate două decese, primele consemnate la nivel naţional. În urma acestora, bilanţul total al deceselor asociate COVID-19 în Australia a ajuns la 106.

Premierul din NSW, Gladys Berejiklian, a declarat că nu există o intenţie imediată de redeschidere a frontierei, unde vor fi desfăşurate patrule militare pentru prevenirea trecerilor ilegale, începând din noaptea de luni spre marţi, de la 23:59 ora locală.

Berejiklian a precizat că oamenii vor putea să solicite permise zilnice pentru trecerea frontierei, dar a adăugat că vor exista întârzieri de circa trei zile în emiterea acestora.

Brazilia își închide granițele

Brazilia închide începând de astăzi frontierele sale pentru europeni, australieni şi cetăţenii mai multor ţări asiatice, în încercarea de a stăvili pandemia de coronavirus, informează AFP.

Aceste restricţii, valabile o lună, îi vizează pe pasagerii curselor aviatice din Spaţiul Economic European (UE, Regatul Unit, Islanda, Norvegia şi Elveţia), China, Japonia, Coreea de Sud, Australia şi Malaezia, care nu au reşedinţă în Brazilia sau o justificare profesională sau familială de a intra pe teritoriul brazilian, precizează Ministerul Justiţiei, care a emis decretul.

Brazilienii şi cetăţenii străini care au reşedinţa în Brazilia pot în schimb să intre liber. De asemenea, persoanele care fac parte din organisme internaţionale ce efectuează o misiune în Brazilia sau persoanele ce vor fi autorizate în mod corespunzător de guvernul din Brazilia vor putea să intre pe teritoriul brazilian, potrivit textului.

Acest nou decret vine după ce joi dimineaţa Brazilia a interzis intrarea pe teritoriul său, pe cale terestră, a cetăţenilor din Argentina, Bolivia, Columbia, Guyana franceze, Guyana, Paraguay, Peru şi Surinam. Uruguay, altă ţară vecină, va face obiectul unei decizii ulterioare. Preşedintele Jair Bolsonaro a ordonat încă de marţi închiderea frontierei cu Venezuela.

Brazilia, care are o populaţie de 210 milioane de locuitori, a înregistrat 6 morţi şi 621 de cazuri de coronavirus.

 

Adauga un comentariu