Sport

Australian Open a fost amânat! În ce condiții draconice trebuie să stea Simona Halep

Publicat: 02 dec. 2020
Simona Halep la Australian Open
Simona Halep la Australian Open

Primul Grand Slam din 2021, Australian Open, a fost amânat. Acesta nu se va mai organiza în luna ianuarie, aşa cum se întâmpla în fiecare an. Australian Open a fost amânat cu trei săptămâni. În loc să fie organizat conform programării iniţiale, între 18-30 ianuarie, primul Grand Slam al anului, găzduit de oraşul Melbourne, va încep la data de 8 februarie.

Condiții draconice pentru Simona Halep la Australian Open

Reprezentanții Tennis Australia vor impune condiții draconcie pentru tenismenii care vor veni la acest turneu, inclusiv pentru numărul 2 mondial, Simona Halep.

Federaţia de Tenis din Australia va plăti, integral, costurile zborurilor charter, cazarea şi mâncarea atât pentru sportivi, cât şi pentru cei care îi vor însoţi la Melbourne pentru competiţie.

Toţi cei care vor să joace în Australian Open sunt obligaţi să sosească la Melbourne, între 15 şi 17 ianuarie. Perioada de carantină pentru participanţi va începe după ce va sosi în oraş şi ultimul om care va fi implicat în turneu. Perioada de carantină va dura 14 zile. În aceste 14 zile, cei aflaţi în carantină vor fi testaţi în prima zi, ziua a 3-a, a 7-a, a 10-a şi a 14-a. Juctătorii se pot antrena în perioada de carantină, însă doar după a doua zi, după ce vor avea un prim test negativ.

Mai ceva ca la închisoare!

Din a doua zi de carantină până în ziua a 7-a, un jucător se poate antrena doar cu un alt jucător. Din 8-a zi de carantină, după trei teste negative, antrenamentele jucătorilor se pot desfăşura în grupuri de câte patru.

Fiecare jucător va putea să iasă din camera sa de hotel, timp de cinci ore, în fiecare zi: două ore pentru antrenament, două ore pentru a merge la sala de fitness şi o oră pentru a mânca la restaurantul din complex. Singurele zone în care cei aflaţi în „bulă“ se pot mişca sunt cele două complexe: Melbourne Park şi Albert Reserve Tennis Centre.

Fiecare jucător poate fi însoţit la antrenamente doar de un singur antrenor.

Simona Halep, eliminată de Garbine Muguruza în semifinalele Australian Open 2020

La Grand Slam-ul Australian Open de anul acesta, Simona Halep a fost eliminată de Garbine Muguruza, scor 7-6 (10-8), 7-5, după un meci tensionat, care s-a jucat în condiții groaznice. La Melbourne au fost 40 de grade la ora meciului, unul care a durat două ore.

În primul set, după ce şi-au împărţit mai multe servicii, Garbine Muguruza a obţinut primul break în faţa Simonei Halep, la scorul de 3-3 la game-uri. Jucătoarea română a revenit, reuşind un break, la scorul de 4-5. Primul set a ajuns în tie-break, unde Garbine Muguruza s-a impus cu 10-8.

Setul secund a început bine pentru Simona Halep. Românca a reușit un break în fața lui Muguruza, la scorul de 1-1 la game-uri. Jucătoarea din Spania a revenit, reușind la rândul său un break, dar egalitatea nu a durat mult, Muguruza având din nou un serviciu pierdut. După ce și-au împărțit mai multe game-uri, Halep a avut și ea un serviciu pierdut, la scorul de 5-4 la game-uri. La scorul de 6-5, Muguruza a mai reușit un break, impunându-se după aproximativ două ore și 5 minute.

Adauga un comentariu