Sport

Șansă importantă pentru Simona Halep în perspectiva Australian Open. Anunțul făcut de șeful federației din Melbourne

Publicat: 11 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Șansă importantă pentru Simona Halep în perspectiva Australian Open. Anunțul făcut de șeful federației din Melbourne
Simona Halep

Președintele Federației de Tenis din Australia, Craig Tiley, a anunțat că așteaptă permisiunea Guvernului pentru a organiza și alte competiții în țara sa, în preajma primului turneul de Grand Slam al anului.
Competițiile de tradiție din găzduite mereu de țara de la Antipozi la începutul anului pentru a le da șansa jucătorilor să facă ultimele retușuri în perspectiva regalului de la Melborune ar putea avea loc la început de 2021, după cum anunță publicația Tennis.com. Astfel, și jucătoarele din România, Simona Halep și celelalte sportive din România, ar avea șansă să se „încălzească” pentru turneul de la Melbourne.

Restricțiile provocate de pandemia de coronavirus au dat peste cap tenisul mondial în 2020, iar anul viitor, cel mai posibil, calendarul sportului alb va fi din nou bulversat. În acest sens, șeful forului australian de tenis a trimis o scrisoare către Guvern, dar și către ATP și WTA, pentru a dezbate posibilitățile organizării altor turnee.

Ce spune oficialul Federației din Australia

„Deocamdată planul este la forurile internaționale și la Guvern. Depinde ce feed-back vor avea jucătorii și felul în care va impacta restul sezonului. Dacă nu vor mai trebui să stea în carantină, jucătorii vor călători liber dintr-un oraș în altul”, a declarat Craig Tiley.

Turneele WTA din Australia ar trebui să se desfășoare la Hobart, Adelaide și Brisbane, în timp ce meciurile din ATP Cup ar trebuie să se joace la Sydney, Perth și Brisbane.
18 ianuarie – 31 ianuarie 2021 e perioada în care se desfășoară Australian Open
Simona Halep a fost finalistă în 2018 la Melbourne, turneu câștigat de Caroline Wozniacki.

Ion Țiriac ar fi foarte dezamăgit dacă tenisul românesc ar decădea așa cum s-a întâmplat cu gimnastica

Președintele Federației Române de Tenis, Ion Țiriac, a declarat într-un interviu publicat pe contul oficial de Facebook al Sports Festival că ar fi foarte dezamăgit dacă tenisul românesc ar decădea așa cum s-a întâmplat cu gimnastica.
Totodată, omul de afaceri a dezvăluit că are o idee care ar revoluționa lumea tenisului: „Mingea trebuie mărită cu 10-15%”.

„Tare rău mi-ar părea să dispară tenisul, așa cum s-a întâmplat cu gimnastica. Noi am avut noroc cu această Halep, care a apărut nimeni nu știe de unde, în afară de familie, care a făcut sacrificii să o aducă în această poziție. Toate celelalte țări din apropiere, că e Cehia, că e Polonia, că e Ungaria, bagă bani în infrastructură.
și în plus la noi nu mai există specialiști, nici acele școli primare pentru sport ca să faci un specialist. Noi am ajuns acum să căutăm antrenor de gimnastică în străinătate. Atâta timp cât trăiești cu un sport care are buget de 0,00… nu văd niciun fel de lumină la capătul tunelului”, a declarat Țiriac.

Ion Țiriac, idee revoluționară în tenis: „Mingea trebuie mărită”

Președintele FRT consideră că tenisul actual este mai puțin atractiv decât în urmă cu 30 de ani.

„După părerea mea tenisul, nu de pe vremea noastră, de acum 30 de ani, să zicem, era mult mai spectaculos decât este acum. Acum tenisul este mult prea repede, este foarte împărțit, ai ATP ai WTA, ai Grand Slam-urile. E foarte greu să ajungi la un context comun între toate aceste organizații și să faci ceva bine pentru tenis.
După părerea mea, mingea trebuie mărită, și eu cânt asta de 25 de ani, dar nu cu 1% sau 2%, ci cu 10-15%. Jocul se face mai încet și tehnica are un cuvânt mult mai mare de spus decât ruperea mingii de fiecare dată”, a mai spus Ion Țiriac.

Adauga un comentariu