Coronavirus

Austria ia măsuri dure împotriva României, după explozia de COVID-19. Toți românii intră de azi în carantină

Publicat: 07 iul. 2020

Lucrurile devin tot mai serioase pentru România după ce autoritățile nu reușesc să țină sub control noul val de cazuri de infectări. Românii care vor să meargă în alte țări au probleme tot mai mari, cea mai recentă decizie în acest sens fiind luată de Guvernul de la Viena.

Austria emite avertizări de călătorie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova, a anunţat miercuri guvernul de la Viena, care a invocat o înrăutăţire a situaţiei legate de COVID-19 în aceste ţări, transmite Reuters. În același timp, cresc temerile privind posibilitatea reintrării României în stare de urgență după 15 iulie, ca urmare a numărului mare de noi decese cauzate de coronavirus.

Orice persoană care soseşte din România trebuie să fie plasată timp de două săptămâni în carantină sau să facă dovada unui test negativ (la COVID-19), au declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz şi ministrul de externe Alexander Schallenberg, într-o conferinţă de presă. De asemenea, vor fi suplimentate măsurile de control la frontierele Austriei cu Ungaria şi Slovenia, au adăugat cei doi demnitari.

Adauga un comentariu