National

Austria interzice cursele aeriene directe din România

Publicat: 14 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Austria interzice cursele aeriene directe din România
Austria interzice cursele aeriene directe din România

Austria va interzice, începând de joi, 16 iulie, cursele aeriene regulate directe din România. Decizia a fost luată în baza unui ordin al ministrului austriac al Sănătății, care a actualizat lista țărilor considerate cu „risc de SARS-CoV-2”, informează agenţia APA.

Pe lângă România, lista țărilor cu risc de coronavirus întocmită de Austria cuprinde acum 18 state. Pe lista acestor țări au mai fost incluse Bulgaria, Republica Moldova, dar și toate statele din Balcanii de Vest și Egipt

Austria interzice cursele aeriene directe din România: Afecte mai multe țări din Balcani

Agenția APA susține că este de aşteptat să fie afectate și alte curse  aeriene ale companiei Austrian Airlines. Este vorba despre legăturile pe relaţiile Belgrad, Bucureşti, Cairo, Podgorica, Sarajevo, Sibiu, Skopje, Sofia, Tirana şi Varna spre Vienna-Schwechat. Aceste curse vor rămâne anulate cel puţin până la sfârşitul lunii iulie.

În continuare sunt interzise zborurile dinspre Belarus, China, Marea Britanie, Iran, Portugalia, Rusia, Suedia şi Ucraina. În schimb, de joi vor putea fi reluate zborurile din regiunea italiană Lombardia.

În baza ordinului emis de ministrului austriac al Sănătății, sunt exceptate anumite categorii de curse aeriene. Este vorba despre cele considerate în interesul Republicii Austriece, precum şi cele care transportă mărfuri, bolnavi, cetăţeni austrieci repatriaţi, personal de îngrijire sau muncitori sezonieri în agricultură.

Noi restricții iimpuse de Ungaria

Ungaria impune noi restricţii, pe măsură ce situaţia epidemică devine tot mai îngrijorătoare în lume.

Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban a anunţat că, începând de miercuri, cetăţenii care intră în Ungaria din statele aflate în zonele de risc „galbene” vor fi plasate obligatoriu în carantină.  Persoanele în cauză vor fi supuse unor controale medicale la graniţă. Condiţia pentru a ieşi din carantină este efectuarea a două teste pentru depistarea coronavirusului la un interval de 48 de ore, ambele negative.

În schimb, pentru cei care vin din „zonele roşii”, accesul în ţară va fi complet interzis.

Potrivit Reuters, restricţiile nu se aplică în cazul persoanelor aflate în tranzit, nici transporturilor de marfă. De asemenea, carantina nu se aplică în cazul călătoriilor oficiale, dar controalele de sănătate rămân valabile.

Pe litsa „zonelor galbene” se află: Bulgaria, Portugalia, Suedia, România şi Marea Britanie.

Pe lista „zonelor roşii” se află: Albania, Bosnia-Herţegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru şi Ucraina.

Belgia ne-a inclus în zona portocalie

Cetăţenii români care călătoresc în Belgia trebuie să țină cont că România a fost inclusă în zona portocalie, iar autorităţile din regat pot stabili măsuri şi recomandă vigilenţă crescută.

MAE precizează că duminică autorităţile belgiene au anunţat noile măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul regatului, măsuri care au intrat deja în vigoare, imediat după momentul publicării acestora.

Condiţiile de intrare vizează clasificarea statelor de provenienţă a persoanelor care doresc să intre în Regatul Belgiei, pe trei categorii: zona verde – fără măsuri speciale, zona portocalie – autorităţile belgiene pot stabili măsuri specifice (la acest moment se recomandă vigilenţă crescută) şi zona roşie – carantină obligatorie şi testare la intrarea pe teritoriul ţării.

Astfel, cetăţenilor care intră din România în Regatul Belgiei în scop turistic (călătorie neesenţială), începând cu data de 13 iulie, li se recomandă vigilenţă crescută privind prevenirea şi apariţia unor simptome asociate infecţiei cu COVID-19.

Adauga un comentariu