Economic Local

Autobuze și tramvaie speciale puse la dispoziția pensionarilor din Iași începând de astăzi, pentru protejarea populației

Publicat: 04 mai 2020

Începând de astăzi, 4 mai, pensionarii din Iași vor avea la dispoziție mijloce de transport speciale odată cu impunerea măsurilor suplimentare de prevenire a răspândirii pandemiei COVID-19 în Municipiul Iași luate la nivelul Consiliului Local.

„Începând cu data de 4 mai 2020, SC Compania de Transport Public Iași SA va organiza curse speciale pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani în intervalul orar 9:00 – 11:00. Accesul în aceste mijloace de transport public va fi permis exclusiv pentru aceste persoane”, au precizat oficialii CTP Iași.

Mijloacele de transport public local destinate persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani vor fi marcate cu un autocolant de identificare. Accesul persoanelor cu vârsta peste 65 de ani se va face în limita locurilor disponibile pe scaune, pe baza buletinului de identitate/cuponului de pensie/cardului SeniorIS și cu respectarea măsurilor de protecție (mască și mănuși de protecție).

Programul și cursele care vor fi puse la dispoziția pensionarilor

Cursele speciale pentru pensionari vor circula după următorul program: De luni până vineri inclusiv, câte patru autobuze pe traseele 5, 19, 20, 27, 28, 29, 30, 36, 41, 42, 43, 44, 46 și 47. Pe traseul 52 vor fi disponibile trei autobuze. Pe traseele 23 și 49 va circula câte un autobuz. De asemenea, câte cinci tramvaie vor acoperi traseele 3, 6, 9 și 11.

Comentarii
  • Sa stea acasa , ca s-au plimbat de i-a luat dracu cand se ducea lumea la serviciu si elevii la scoala. Va amintiti cand erau curse pt elevi si bosorogii se inghesuiau la usi sa urce sa se plimbe. Acum lumea merge la serviciu pe jos prin ploaie sau cheltuie pe taxi si chegii se plimba cu autobuze si se mai mira ca ii uraste lumea si ii injura . Unde sunt copiii lor care racneau pe FB ca le ia Cercel parintii si-i duce la dracu in carantinare? Acu nu le ziceti sa stea draq in casa si sa lase plimbatu?

  • Eu îmi amintesc cat de generoși erau tinerii și cum se ridicau din scaunele din mijloacele de transport în comun,când urcă cate un bătrân,cine știe cu ce necazuri adunate în 70-80 de ani!

Adauga un comentariu