Local

Autobuzele CTP Iași care circulă în afara orașului sunt dotate cu suporturi pentru transportul bicicletelor. Șoferii CTP Iași îi vor ajuta pe bicicliști

Publicat: 17 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Autobuzele CTP Iași care circulă în afara orașului sunt dotate cu suporturi pentru transportul bicicletelor. Șoferii CTP Iași îi vor ajuta pe bicicliști
Autobuzele CTP Iași sunt dotate cu suporturi pentru transportul bicicletelor, șoferii CTP Iași fiind cei care îi vor ajuta pe bicicliști pentru prinderea vehiculelor

Autobuzele CTP Iași care circulă în afara orașului sunt dotate cu suporturi pentru transportul bicicletelor. Cu fiecare mijloc de transport public pot fi transportate câte trei biciclete în același timp, iar bicicliștii vor fi sprijiniți pentru prinderea vehiculelor pe suporturi de către șoferii CTP Iași

Autobuzele din Iași sunt dotate cu suporturi pentru transportul bicicletelor, iar fiecare mijloc de transport public al CTP Iași va putea căra în același timp trei vehicule pe două roți. Bicicliștii vor fi sprijiniți pentru prinderea vehiculelor pe suporturi de către șoferii CTP Iași. Pentru început, dispozitivele au fost montate pe autobuzele care circulă pe rute în afara orașului, în Zona Metropolitană Iași, mai precis pe traseul 20 – Tătărași – Metro; 23 – Podu Roș – Miroslava; 27 – Tătărași – Ciurea; precum și pe traseul 29 Podu Roș – Tomești.

„Transportul public ieșean a devenit mai prietenos cu cicliștii. Primele 16 autobuze dotate cu suporturi pentru transportul bicicletelor au ieșit deja la stradă. Acestea circulă pe traseele 20, 23, 27 (în weekend, pe traseul 41) și 29. Pe fiecare dispozitiv pot fi transportate câte trei biciclete în același timp, iar sprijinul pentru prinderea vehiculelor pe suporturi este oferit de către conducătorii auto. Astfel de sisteme vor fi montate și pe vehiculele de pe alte trasee, în funcție de solicitări”, au declarat oficialii Companiei de Transport Public Iași.

Se amenajează parcări pentru biciclete și mopede electrice în Iași

Autoritățile locale au anunțat și faptul că în parcările publice din municipiul Iași vor fi amenajate locuri gratuite pentru biciclete și mopede electrice. Concret, câte trei locuri clasice din fiecare parcare publică din Iași vor fi reamenajate pentru a permite parcarea bicicletelor și a mopedelor electrice.

De precizat și faptul că, începând din această vară, mijloacele de transport public din Iași pot fi folosite gratuit de către elevi și în timpul vacanței școlare. Până în luna iulie, 60 de instituții de învățământ și-au făcut cont pe site-ul CTP Iași, iar dintre acestea 32 au transmis și baza de date a elevilor. În total, baza de date cuprinde 13.878 de beneficiari. Elevii proveniți din alte localități, dar care învață la o școală din Iași trebuie să depună o adeverință eliberată de instituția la care studiază.

Călătorii din autobuze și tramvaie, obligați în continuare să poarte mască de protecție

Din cauza creșterii numărului de cazuri COVID-19, acțiunile de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului COVID-19 în mijloacele de transport au fost intensificate.

„Zilnic, echipaje mixte formate din angajați CTP Iași și polițiști locali patrulează prin autobuze și tramvaie pentru a se asigura că toate persoanele poartă mască atât pe gură, cât și pe nas, pe toată durata călătoriei. De asemenea, controlorii CTP Iași verifică, în mod aleatoriu, și temperatura corporală a călătorilor, care nu trebuie să depășească 37,3 grade Celsius, pentru ca aceștia să poată rămâne în mijlocul de transport”, au explicat reprezentanții CTP Iași.

În plus, angajații CTP Iași oferă gratuit câte o mască de protecție persoanelor depistate de către polițiști nerespectând regulile de călătorie.

Adauga un comentariu