Titlurile zilei

Autocenter, un service de coșmar. Un ieșean a lăsat un Volvo pentru revizie, iar după ce s-a urcat la volan, autoturismul s-a stricat – FOTO/VIDEO

Publicat: 14 mai 2024
_____ Vizualizări 18 Comentarii
Autocenter un service de coșmar. Un ieșean a lăsat un Volvo pentru revizie iar după ce s-a urcat la volan autoturismul s-a stricat - FOTOVIDEO
Bărbatul a cerut explicații mecanicilor după ce a descoperit

Un ieșean și-a luat țeapa vieții după ce și-a dus autoturismul pentru revizie la un service din oraș. Bărbatul a plecat liniștit, însă a rămas cu mașina defectă pe stradă

Un bărbat din Iași a fost uluit de ce a pățit după ce și-a luat mașina dintr-un service. Acesta a rămas fără uleiul de la autovehicul după ce i-a făcut schimbul cu câteva ore mai devreme la un Autocenter din Iași. După ce a mers să le ceară socoteală angajaților, a fost surprins de atitudinea acestora.

Ieșeanul a rămas cu mașina stricată după ce a dus-o pentru revizie la service

Pe 26 aprilie 2024, Vasile Istrate și-a dus mașina la un service Autocenter, de pe șoseaua Păcurari, pentru un schimb de ulei. După ce a fost efectuată procedura, bărbatul a fost chemat de mecanici ca să își ia automobilul. Ieșeanul a plecat liniștit la drum, însă după doar jumătate de oră au început să apară primele probleme.

„Cu o săptămână înainte de Paște, am mers la Autocenter cu mașina, am un Volvo Xc60, să fac un schimb de ulei. Eu vin la câteva luni acasă, iar acum, de sărbători, voiam să merg cu mașina la țară, cu familia. După câteva ore, cei de la service m-au chemat să iau mașina, că este gata, eu le-am zis să facă și o verificare, să se asigure că totul este în regulă la ea. Personalul de acolo avea o atitudine de valutiști, numai să te păcălească. În fine, eu am plătit 1.000 de lei pentru ce au făcut și le-am spus dacă pot să plec.

Ei mi-au spus că trebuie să mai schimb câte ceva de la mașină, dar lucruri minore, pot să merg liniștit cu mașina. Am plecat, iar când am ajuns prin Tătărași, mi-a apărut în bord că nu mai am ulei la mașina, având în vedere că abia făcusem schimbul. După m-am uitat sub mașină, că era o baltă de ulei, iar atunci mi-am dat seama că au făcut ceva greșit la mașină”, povestește Vasile Istrate.

Bărbatul este dezamăgit de atitudinea personalului și de faptul că nu l-a ajutat nimeni cu problema sa, chiar dacă a depus o reclamație.

„Am sunat o platformă, ca să îmi ia mașina să o duc din nou la service-ul respectiv. Le-am spus că eu am dus mașina în regulă, doar eu am condus-o până la service, însă ei spuneau că mașina este defectă, că nu este vina lor. Le-am zis că hai să vedem ce are, ca să o reparăm, doar când s-au uitat la mașină, mai avea doar un litru de ulei. M-a deranjat atitudinea lor, am mers și la sediul central, la fel, aceeași poveste, că mașina mea are ceva. Problema este timpul meu pierdut, în loc să îmi văd de treburile mele, a trebuit să stau pe drumuri pentru așa ceva. Acum, o duc la alt service, să vedem exact ce s-a întâmplat. Eu vreau să atrag atenția, să nu pățească și alții cum am pățit eu”, a mai spus Vasile Istrate.

Managerul este de negăsit

Reporterii BZI au discutat cu angajații de la service-ul de pe șoseaua Păcurari, însă au precizat că nu au voie să dea astfel de informații și ne-au indicat să mergem la sediul companiei, de pe strada Moara de Foc, nr. 29. La sediul firmei, angajații au fost foarte surprinși de cele auzite și au spus că nu au dreptul să ofere declarații, doar managerul general poate face acest lucru. Acesta era de negăsit, fiind plecat, iar colegii săi au precizat că nu știu când se întoarce exact.

Mai departe, am încercat să-l contactăm pe patronul Autocenter, Angel Mihai Lăzărescu, iar la numerele de telefon asociate cu firma pe care o deține a răspuns o femeie care a spus că nu are legătură cu service-ul auto și că este o simplă angajată a unei firme de imobiliare. Pe internet, oamenii au lăsat mai multe recenzii negative la service-urile Autocenter, în special în ceea ce privește atitudinea unor angajați.

„Din păcate, o experiență dezgustătoare, angajați slab pregătiți și extrem de scump”, a spus un ieșean.

„Neserioși total, un mecanic spune că mașina nu are nimic, altul spune că e o problemă la suspensie, sigur erau sub influența alcoolului”, a scris un șofer.

Ieșeanul Vasile Istrate a trecut printr-o aventură după ce și-a dus mașina pentru o revizie la un service.

Comentarii
 • Păi ăla e service?
  Toți angajații sunt de la casa de copii.
  Vai de mama lor!
  Pe mine mă lua râsul când îi vedeam.

 • Toate institutiile statului se pot autosesiza despre problemele prezentate in spatiul public, bineinteles daca si vor acest lucru.

 • Mda … atitudinea salariatilor este de rahat … am facut si eu reclamatie scrisa la ei si ce sa vezi nici un raspuns nimic … era legat de preturile afisate la raft si de pretul de la caserie …. raspuns angajat „Hai domne te pui la 50 de lei”

 • Toti marletii de la capsuni, dupa ce si au vandut si chilotii, de pe ei, cumpara masini cu valoare de noua de 50000 eur, cu 4000 eur, si zic ca l -au prins pe dumnezeu de p…a, apoi cand te apuci de reparat la ele, se farama in bucati ca au milionu de km., dar marletu e ferm convins ca masina lui e perfecta, ca doar a costat 4000 eur, nu a fost gratis, si isi mai cumpara buhaii si masini din clasa premium, sa fie domn, da el are pielea crapata pe cur de la cat la batut soarele in cap, si apoi se duce prostul, si pe la ziar, sa il stie toata lumea cat de bou e el….

 • “Nea” Costica, daca marletele e marlete , de ce profesionistii din service au scris pe deviz la “km bord” “1” ? Care e mai marlete? De ce nu faceti treburile asa cum se fac?

 • Domnule Vasile Istrate macar v-au dat bon pentru asazisa revizie? Daca aveti bon sau factura va rog sa sezisati urgent ANPC IASI.

 • pleci din service dupa schimb ulei si dupa citiva km nu mai ai ulei :))))
  1000ron ca sa uite baietii sa stringa bushonul…aiaiaiai :)))

 • Ce fraieras eu in locul lui mai dadeam 1000 ron de ciuda si mai faceam odata rezizia, sa vad daca le reuseste de data asta:)))

 • Toți comentează dar realitatea este alta eram la recepție când a venit domnul cu chef de scandal și pornit pe șeful de service urlând chiar dacă mai erau și alte persoane de față. Ulterior am afla că ar fi fost vorba de defect de fabricație al unui oring de la filtrul de ulei. Domul nu mai specifica aceste acuzații aberante.

 • Saracul el se credea in Germania , sau pe unde mai lucreaza el,aici e supravieturire pazesti mecanicul, ii arati tu cum trebuie sa decurga lucrarea, faci verificarea finala a lucrarii, pai unde crezi te trezesti, in Romania lucrurile functioneaza altfel. doar cine se adapteaza supravietuieste:)))

 • Trebuia intrat in hala si batut in stanga si dreapta cu cricurile :))))
  Se inchidea o perioada dar la urmatoarele se trangeau suruburile ok .
  Asa e dupa Pasti , mai e mahmureala , mai uiti un surubel :))
  Se poate intampla oricui

 • În urma cu aproximativ 5 ani, intr-o iarna am făcut revizia la acești amatori…am cumpărat uleiul și filtrele de la ei și chipurile schimbul era gratuit…după câteva săptămâni, mi-a apărut în bord martorul rosu de la ulei…m-am dus la alt service, nu mai aveam ulei…fusese strâns busonul prea tare, a crăpat și a curs tot uleiul…alți bani, mai mulți pentru greșeala de a face revizia la acești amatori…praf tot ce tine de autocenter

 • Da si eu am schimbat uleiul acum 25 ani la ei, si dupa 4 ani nu mai aveam ulei in motor, eu cred ca l au furat si pe ala vechi , si nici pe ala nou nu l au pus, niste belele de mecanici.

 • Gioni are dreptate. E jale la noi. Mai ales daca ai o mașină scumpa. Toti vor sa te scurgă de bani si să-și bată joc 🫤

 • un service de carton. am fost la ei. amatori total , le e sila sa munceasca, nu stiu ce au masina.
  sunt jalnici. te duci cu o problema si te pune sa schmbi piese care nu trebuie

 • Cel mai bine mergi la reprezentanta, in funcție de marca…. Nici acolo nu sunt perfecți, dar totuși își dau „poate” mai mult interesul. La service-uri din astea unde vin toți haotic cu diferite mărci e cam nasol. Daca sunt probleme din fabrica, la reprezentanta ar trebui sa știe si sa te informeze in funcție de model/an etc.

Adauga un comentariu