Titlurile zilei

Autorități inconștiente! Curba morții din județul Iași a rămas fără parapetul de protecție: „Nu există risc pentru șoferi ca să ajungă în pădure” – FOTO

Publicat: 12 dec. 2022
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Autorități inconștiente Curba morții din județul Iași a rămas fără parapetul de protecție Nu există risc pentru șoferi ca să ajungă în pădure  FOTO
Ciprian Ciucan, directorul DJADP Iași, a anunțat că parapetul de protecție din localitatea Bordea va fi schimbat abia peste câteva luni

Un parapet de protecție dintr-o curbă periculoasă din județul Iași este distrus, iar administratorul drumului anunță că abia la primăvară va organiza o achiziție. În aceste situații, administratorul riscă să fie amendat, dar IPJ nu a aplicat nicio sancțiune. Pericolele din zonă pot fi evitate, dacă șoferii nu circulă cu o viteză mai mare de 30 km/h

Administratorul drumurilor județene din Iași nu reușește să se ocupe de semnalizarea zonelor periculoase. De mai multe luni, o curbă periculoasă din localitatea Bordea, comuna Grajduri, de pe DJ 248 a rămas fără parapetul de protecție. Reprezentanții Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) Iași, subordonată Consiliului Județean Iași, nu au remediat problema, deși au fost depuse mai multe sesizări.

„Încă din luna septembrie am semnalat problema de pe drumul județean din localitatea Bordea. Acel parapet este rupt complet, au fost nenumărate accidente acolo. A fost schimbat în vară, dar acum este rupt. Nimeni nu face nimic. Am sesizat Poliția care ar fi trebuit să amendeze administratorul drumului”, a precizat Florin Căpraru, coordonatorul Asociației „România Fără Gropi”.

În zona Bucium din municipiul Iași, primăria a decis să monteze un parapet în urma unui accident grav ce s-a soldat cu decesul a două victime.

Curba morții din județul Iași a rămas fără parapetul de protecție. Administratorul a scăpat fără amendă

Reprezentanții Inspectoratului de Poliției Județean (IPJ) Iași au precizat că situația din localitatea Bordea a fost verificată, iar administratorul drumului a fost anunțat că trebuie să remedieze deficiențele.

„Privind situația semnalată pe DJ 248 Bordea-Iași (copaci netoaletați, parapet de protecție lipsă sau avariat), vă comunicăm următoarele: în ultimele 3 luni ale acestui an nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale și nici nu au fost efectuate informări administratorului acestui drum de către polițiștii Serviciului Rutier Iași, însă urmează a fi făcută o informare în vederea remedierii problemelor constatate”, au transmis reprezentanții IPJ.

De menționat este faptul că în curba din localitatea Bordea s-au petrecut mai multe accidente grave.

Administratorul drumului a anunțat că va încerca abia la primăvară să monteze alt parapet

Contactat telefonic, Ciprian Ciucan, directorul DJADP, a explicat că până la primăvară nu poate să facă nimic. A recomandat șoferilor să respecte limita de viteză în zonă, de 30km/h.

„A fost înlocuit de mai multe ori. De când sunt director, parapetul a fost schimbat de trei ori. Suntem sclavii procedurilor de achiziție. Trebuie făcută achiziție pentru orice. Vom prinde în bugetul pentru anul viitor, în primăvară îl vom schimba.

Costurile sunt de 100-150 de euro pe metru liniar. Pe o situație de urgență nu se poate. Acum, curba este semnalizată și proiectată pentru 30 km pe oră. Nu am timp să-l schimb acum. Nu există risc pentru șoferi ca să ajungă în pădure. S-a pus și pământ. Nu există un grad de rezistență mai mare, ar însemna să punem beton, iar mașinile rămân acolo. Nu se poate. Avem în plan să-l schimbăm în primăvară”, a precizat Ciprian Ciucan.

Curba morții din județul Iași a rămas fără parapetul de protecție și, pentru evitarea unei tragedii, șoferii sunt avertizați că trebuie să adapteze viteza la condițiile de drum.

Comentarii
Adauga un comentariu