Coronavirus

Autoritățile din Madrid recomandă purtarea măștilor de protecție în casă

Publicat: 23 iul. 2020
7

Măştile ar trebui purtate chiar şi acasă atunci când sunt prezente persoane care nu locuiesc acolo, a recomandat joi responsabilul pentru sănătate din regiunea spaniolă Madrid, chiar dacă a recunoscut că nu există nicio modalitate de a pune în aplicare o astfel de recomandare, potrivit Reuters.

Spania are deja regulile cele mai stricte în Europa în materie de purtare a măştii. La Madrid, acestea sunt obligatorii peste tot în public, cu excepţia cazurilor în care oamenii se află în spaţii deschise şi pot păstra între ei o distanţă de 1,5 metri. În cea mai mare parte a ţării, măştile trebuie purtate în spaţii publice indiferent de distanţele de siguranţă, dar până în prezent nu au fost impuse reguli privind purtarea lor acasă.

„Recomandăm, ca precauţie, purtarea măştilor în spaţii private atunci când în acestea au loc întâlniri sau reuniuni de persoane care nu locuiesc împreună”, a spus Enrique Ruiz Escudero, responsabilul de sănătate din regiunea Madrid, într-o conferinţă de presă.

„Considerăm că acest lucru este important, întrucât majoritatea focarelor epidemice apar în cadrul reuniunilor de familie sau întâlnirilor cu prietenii, ori la sărbători ce reunesc oameni care nu locuiesc împreună”, a explicat el.

Oficialul spaniol a spus că ţine de responsabilitatea fiecărui cetăţean să poarte mască la reuniunile private, adăugând că majoritatea locuitorilor Madridului poartă mască în spaţii deschise, chiar şi fără ca aceasta să fie obligatorie.

Madridul a fost una din regiunile cel mai sever afectate de pandemia de COVID-19, dar în ultimele săptămâni a raportat mai puţine cazuri de contaminare cu noul coronavirus decât Catalonia şi Aragon, unde au fost înregistrate cele mai multe focare.

Regiunea insulelor Canare – populară destinaţie turistică, singura regiune din Spania unde măştile nu sunt obligatorii în spaţii deschise dacă oamenii pot păstra o distanţă de securitate – a distribuit un videoclip cu un mesaj similar. La finalul videoclipului, care arată o reuniune de familie cu îmbrăţişări de ziua de naştere a bunicului, unul dintre cadouri se dovedeşte a fi un aparat respirator. Un mesaj afişat pe ecran afirmă că o simplă reuniune de familie poate să aducă drept ”cadou” 40 de zile în comă sau chiar moartea.

Masca devine obligatorie la Washington D.C.

Primarul Washingtonului, Muriel Bowser, a decis ca masca de protecție să devină obligatorie la Washington D.C. Muriel Bowser a decis înăsprirea regulilor privind portul măştii în capitala americană ordonând rezidenţilor acesteia să îşi acopere faţa imediat ce au ieşit din locuinţă, relatează AFP.

„Oamenii trebuie să poarte mască atunci când îşi părăsesc locuinţa, dacă este probabil să intre în contact cu cineva mai mult de un scurt moment”, a explicat primarul democrat al Washingtonului.

Muriel Browser a vorbit despre această măsură și despre sloganul „E simplu: când pleci de-acasă, trebuie să porţi mască”.

Edilul a explicat locuitorilor capitalei americane că a luat această decizie deoarece nu se știe dacă se poate respecta păstrarea distanțării fizicice, dată fiind aglomerația din capitala americană și faptul că este aproape imposibil să stai departe de alte persoane în zonele cu aflux mare de oameni.

Adauga un comentariu