Actualitate

Autoritățile române au identificat un portal neautorizat care vinde roviniete

Publicat: 07 iul. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Autoritățile române au identificat un portal neautorizat care vinde roviniete
Autoritățile precizează că nu îşi asumă nicio responsabilitate cu privire la accesarea de către utilizatori a unor portaluri web neautorizate

Astăzi, 7 iulie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a identificat în mediul virtual un portal neautorizat, respectiv www.digitale-vignette-online.ro, care nu are autorizația de a vinde vinietă valabilă pentru drumurle din România. Mai mult decât atât, cei care cumpără de pe această platformă online, plătesc tarife cu până la 200% mai mari decât prețul real al taxei de drum.

„CNAIR informează utilizatorii reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi din România că a constatat existenţa în mediul online a unui portal web care nu este autorizat în vederea încasării tarifului de utilizare (rovinieta), respectiv www.digitale-vignette-online.ro. Rugăm utilizatorii să achite rovinieta numai la distribuitorii autorizaţi, ale căror puncte de distribuţie/portaluri web autorizate se regăsesc pe site-ul oficial al companiei sau pe portalul CNAIR www.erovinieta.ro”, trnsmite, joi, CNAIR, printr-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

Cei care cumpără de pe această platformă online, plătesc tarife cu până la 200% mai mari decât prețul real al taxei de drum

CNAIR nu își asumă responsabilitatea cu privire la accesarea acestui portal neautorizat

Autoritățile precizează că nu îşi asumă nicio responsabilitate cu privire la accesarea de către utilizatori a unor portaluri web neautorizate

Oficialii CNAIR menţionează că la achitarea unei roviniete pe site-ul www.digitale-vignette-online.ro utilizatorii achită „costuri suplimentare care ajung să fie în cuantum de aproape 200% faţă de preţul real al unei roviniete”, ei exemplifică, astfel, că pentru o rovinietă cu valabilitate de 7 zile pentru un autoturism, pe portalurile web autorizate de către CNAIR un utilizator achită echivalentul a 3 euro, reprezentând tariful stabilit de legislaţia în vigoare, iar pe portalul www.digitale-vignette-online.ro suma achitată este de 8.90 euro, din care 5,90 euro reprezintă “taxa de servici”.

Compania naţională de drumuri precizează că nu îşi asumă nicio responsabilitate cu privire la accesarea de către utilizatori, în vederea achitării rovinietei, a unor portaluri web neautorizate.

Motivul pentru care au crescut amenzile pentru lipsa rovinietei

În ultimii ani, a crescut numărul amenzilor aplicate șoferilor care circulau fără rovinietă

Reamintim că începând cu luna august, amenzile pentru lipsa rovinietei vor crește. Propunerea Guvernul vine în contextul în care acestea au rămas la același nivel din 2010, în timp ce tarifele pentru folosirea rețelei de drumuri naționale a crescut în tot acest timp cu 20%.

Mai mult, în ultimii ani, a crescut numărul amenzilor aplicate șoferilor care circulau fără rovinietă. Numai în 2021 au fost date 734.143 de amenzi, față de 357.531 în anul 2015.

„Creșterea exponențială a numărului de contravenții aplicabile a condus la concluzia că valoarea actuală a amenzilor nu este în măsură să descurajeze fenomenul contravențional”, au precizat inițiatorii proiectului de lege.

Valoarea amenzilor s-a calculat ca fiind de două ori tariful anual de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România, pentru amenda minimă și de patru ori tariful anual de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România, pentru amenda maximă.

Ce valori au amenzile pentru șoferii de autoturisme fără rovinietă valabilă

La autoturisme, amenzile sunt cuprinse între 275 şi 550 de lei, la vehicule de transport persoane cu mai mult de nouă locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) şi maximum 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) – între 3.100 şi 6.200 lei, la vehicule de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) cuantumul sancţiunilor contravenţionale porneşte de la 5.500 lei şi ajunge la 11.000 lei.

Valoarea amenzilor s-a calculat ca fiind de două ori tariful anual de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România
Comentarii
  • Si inainte sa faca site-ul „www.digitale-vignette-online.ro” nu i-a verificat nimeni? Trebuia sa faca o ilegalitate intai ca sa fie verificati? Tara de cacat!

Adauga un comentariu