Razboi în Ucraina

Autoritățile vor evacua preventiv două orașe din partea de sud a regiunii Harkiv

Publicat: 07 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Autoritățile vor evacua preventiv două orașe din partea de sud a regiunii Harkiv
Forțele Armate ale Ucrainei vor evacua preventiv orașele Lozova și Barvinkove

Autoritățile au luat în calcul evacuarea a două orașe din partea de sud a regiunii Harkiv, ca măsură preventivă a escaladării luptelor din estul Ucrainei. Este vorba despre Lozova și Barvinkove.

„Vom evacua acele orașe în coordonare cu Forțele Armate ale Ucrainei, în special pe direcția Izium: orașul Lozova, orașul Barvinkove — pentru a preveni și, eventual, a reduce victimele în rândul civililor în cazul relocarii ostilităților active în vecinătatea acestor așezări”, au precizat autoritățile.

Rusia îți concentreaza eforturile sale pentru a înconjura trupele Ucrainei în estul țării.

Autoritățile vor evacua preventiv orașele Lozova și Barvinkove

Asaltul trupelor ruse asupra orașelor din sudul Ucrainei nu a scăzut în intensitate, iar Mariupol a fost bombardat de 118 ori în doar 24 de ore.

„Numai în Mariupol, inamicul a efectuat 118 bombardamente aeriene numai în ultimele 24 de ore”, a spus Denisova.

Cinci civili au fost răniți, iar altul a murit în Rubijine, regiunea Lugansk.

„Ca urmare a bombardamentelor de ieri de către  armata rusă  a cartierelor din Rubijne, Lysychansk, Popasna, Severodonețk și Toșkivka, 11 case au fost distruse. În total, trupele rasiste au tras asupra regiunii Lugansk de 81 de ori pe zi”, a spus ombudsmanul ucrainean.

„Facem apel la partenerii internaționali să închidă cerul deasupra Ucrainei și să furnizeze arme pentru a lupta împotriva țării agresoare a Rusiei”, a spus Denisova.

Vladimir Putin, prima reacție după masacrul de la Butcha

În cadrul unei convorbiri cu premierul ungar Viktor Orban, Putin a evocat în special ”provocarea grosolană şi cinică din partea regimului de la Kiev în oraşul Bucea”, potrivit unui comunicat al Kremlinului despre masacrul de la Butcha.

Și alţi oficiali ruşi au negat orice abuz din partea forţelor ruse la Bucha. Kremlinul a transmis că imaginile sunt ”falsificare” publicate la sfârşitul săptămânii trecute de mass-media. Miercuri, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a acuzat oficialii şi mass-media occidentale că ”au dat un verdict  vinovat împotriva ţării noastre (…) fără să încerce măcar să verifice nimic”.

”Această falsificare penală a fost inventată pentru a justifica următoarea serie de sancţiuni” împotriva Moscovei, inclusiv o expulzare pe scară largă a diplomaţilor din diferite ţări” a afirmat ea, într-o conferinţă de presă săptămânală, apreciind că mass-media occidentale sunt ”complice” la abuzurile din Butcha.

”Şi desigur, pentru a complica, dacă nu a perturba complet negocierile (de pace)”, a adăugat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse citată de Reuters.

Potrivit acesteia, partea ucraineană fie a executat civili în acest oraş, fie a transportat cadavre acolo pentru a crea un scenariu.

Adauga un comentariu