Razboi în Ucraina

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, trage un semnal de alarmă. „Trupele ruse se vor reînarma…”

Publicat: 06 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Jens Stoltenberg secretarul general al NATO trage un semnal de alarmă. Trupele ruse se vor reînarma
Jens Stoltenberg spune ca trupele rusesti se vor reorganiza intr-un timp scurt

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, avertizează că trupele ruse se regrupează și își refac proviziile pentru a începe o ofensivă majoră în estul și sudul Ucrainei, potrivit Reuters.

Repoziţionarea forţelor ruse va dura câteva săptămâni, înaintea lansării unei ofensive majore, consideră Jens Stoltenberg.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, trage un semnal de alarma

Trupele ruse care se retrag din regiunea Kievului se regrupează și se reînarmează pentru a se concentra asupra estului și sudului Ucrainei, a avertizat marți șeful NATO.

Jens Stotenbergg spune că în următoarele săptămâni Rusia se va concentra pe preluarea completă a regiunii Donbas.

„Trupele ruse se vor reînarma, vor primi efective suplimentare, întrucât au suferit mari pierderi, şi se vor reaproviziona pentru a lansa o nouă ofensivă foarte concentrată în regiunea Donbas”, a declarat marți Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a făcut aceste declarații într-o conferinţă de presă organizată înaintea unei reuniuni de două zile a miniştrilor de externe din ţările NATO, care joi vor discuta cu omologul lor ucrainean Dmitro Kuleba despre nevoile forţelor ucrainene.

„Nu vreau să dau alte detalii, dar vorbim despre sisteme de arme avansate. Vorbim, de exemplu, despre Javelin şi despre alte arme antitanc”, a mai spus Stoltenberg.

Șeful NATO se teme că alte atrocități vor apărea după cele de la Bucha

Jens Stoltenberg, a declarat marţi că se teme de descoperirea ”altor atrocităţi” în timpul recuceririi unor teritorii controlate de ruşi în Ucraina şi a denunţat ”crime de război” în această ţară, relatează Agerpres.

”Mă tem că vom asista la mai multe atrocităţi. Ruşii controlează încă o parte din teritoriul ucrainean. Când va fi recucerit, riscăm să descoperim mai multe gropi comune, mai multe atrocităţi, crime de război, iar acest lucru subliniază importanţa investigaţiilor pentru a stabili toate faptele, astfel încât cei responsabili să fie aduşi în faţa justiţiei”, a subliniat el în cadrul conferinţei de presă la Bruxelles.

Difuzarea în mass-media internaţionale a unor fotografii făcute în oraşul ucrainean Bucea în care se pot vedea cadavre zăcând pe stradă, unele cu mâinile legate la spate sau parţial arse, precum şi gropi comune, a provocat un val de condamnare la nivel internaţional.

Adauga un comentariu