Local

Autoturism spart în Piaţa Unirii. Poliţiştii au luat amprentele – EXCLUSIV – FOTO/ VIDEO/ UPDATE

Publicat: 22 iul. 2020
Autoturism spart în Piaţa Unirii. Poliţiştii au luat amprentele - EXCLUSIV - FOTO/ VIDEO
Autoturism spart în Iași

În urmă cu puţin timp a fost spartă o maşină. Hoţii au acţionat în parcul Victoria din Piaţa Unirii. Oamenii legii efectuează în acest moment cercetări.

Echipajul de poliţie prezent la faţa locului a luat amprentele de pe autoturismul spart. Momentan nu este comunicat ce s-a furat din cadrul vehiculului şi modalitatea prin care a fost spart.

UPDATE: Poliţiştii au fost sesizaţi de un ieşean că maşina personală care se afla parcată în zona Pieței Unirii i-a fost spartă. Bărbatul menționează că i-au dispărut mai multe documente şi o geantă cu echipamente vestimentare. Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru furt calificat şi fac verfiicari pentru identificarea făptuitorului.

Recomandări preventive precizate de Poliția Română.
•    Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, diferite bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatura electronică, etc.) chiar dacă lipseşti pentru scurt timp;
•    În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de închidere a uşilor;
•    Pe perioada deplasării cu autoturismul (în special persoanele de sex feminin) acţionaţi sistemul de închidere al uşilor (astfel veţi evita să fiţi deposedaţi la semafor de geanta ce se află în interiorul maşinii);
•    Când părăsiţi autoturismul, geamurile trebuie să fie întotdeauna închise complet;
•    Pe toate roţile autoturismului fixaţi dispozitive antifurt;
•    Inscripţionaţi numărul de înmatriculare al autoturismului pe obiecte uşor demontabile (casetofoane, baterii, componente exterioare etc.). Acestea vor fi mai dificil de valorificat de către hoţi;
•    Atunci când părăsiţi autoturismul şi acţionaţi închiderea centralizată, asiguraţi-vă că portiera s-a închis. Cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o;
•    Pentru eventuale reparaţii, nu vă adresaţi atelierelor neautorizate  sau  meşterilor ocazionali. Se pot face mulaje după chei sau puteţi rămâne fără componente care funcţionau foarte bine.

Un sibian și-a găsit mașina spartă într-o parcare

Un sibian care și-a parcat mașina pe o stradă din cartierul Lazaret a avut parte de o surpriză neplăcută în urmă cu două zile. Hoții i-au spart autoturismul și i-au furat mai multe bunuri de valoare. Polițiștii continuă cercetările.

Tânărul și-a parcat mașina pe Strada Prometeu, în cartierul Lazaret. Duminică seară, în jurul orelor 20:00, și-a găsit mașina spartă. Unul din geamurile din spate a fost lovit cu un obiect dur. Din mașină lipsește un rucsac cu mai multe acte și bunuri personale.

„Așa am găsit astăzi mașina Audi A4, alb, în jur de ora 19:00 – 20:00, în Sibiu, zona Lazaret, pe Strada Prometeu, Nr. 1. Dacă cineva a văzut ceva, vă rog să mă contactați. Mi s-a furat ghiozdanul de culoare maro, cu portofel – buletin, permis, card bancar, bani, un încărcător, două brățări – una de argint, alta de aur. Vă rog din suflet, dacă vedeți sau ați auzit ceva, să mă contactați”, a scris, într-o postare publică pe Facebook, iubita proprietarului mașinii.

Proprietarul mașinii a făcut plângere la Poliție și se fac cercetări pentru identificarea autorului spargerii.

Mașină de poliție spartă la Iași

Doi poliţişti ieşeni au fost atacaţi. Scandalul a avut loc în comuna Deleni, din apropiere de Hârlău. Câţiva tineri cuprinşi de aburii alcoolului au atacat o patrulă a poliţiei şi au vandalizat maşina acestora. Pentru a calma spiritele a fost nevoie de intervenţia mai multor poliţişti, unii dintre ei fiind chemaţi de acasă fiind înafara programului. Principalul vinovat a fost dus la audieri de către poliţişti și reținut.

În urmă cu doi ani, în jurul orei 19 în seara de vineri, un apel 112 solicita întăriri de la poliţiştii de pe raza oraşului Hârlău din judeţul Iaşi. La doar patru zile de la incidentul în care un luptător SAS de la Suceava a fost atacat cu o baionetă, alţi doi poliţişti au fost atacaţi cu brutalitate lângă un magazin şi un bar din comună Deleni. Aceştia s-au retras la timp din mijlocul conflictului, iar scandalagii, conduşi de aburii alcoolului, şi-au vărsat nervii pe maşina poliţiei.

Aceştia au spart geamurile şi s-au ales la rândul lor cu răni la mâini. La faţa locului au fost chemaţi mai mulţi poliţişti, inclusiv cei care erau înafara programului, dar şi un echipaj al ambulantei şi o echipă de prim ajutor SMURD. Atacatorul principal a fost transportat la spitalul din Hârlău pentru a primi îngrijiri medicale în urma rănilor produse prin spargerea geamurilor maşinii de poliţie. Ulterior acesta a fost adus la secţia de poliţie din oraş şi audiat vreme de câteva ore. Cel mai probabil acesta se va alege cu dosar penal pentru distrugere şi alte violente. Poliţiştii au audiat mai mulţi martori şi continuă cercetările. Tânărul a ajuns după gratii.

Comentarii
  • Domnule judecator care l-ati eliberat pe hotul care ne-a spart 10 masini intr-o singura noapte, va aducem alese multumiri va multumim din adincul inimii! Cum sa stea bietul infractor, bietul hot inchis?! Doamne fereste! Acum nici macar nu mai conteaza ca nu ne-a platit la nici unul pagubele produse. Important e ca este el in libertate! Poate mai gaseste ceva de spart, nu ar fi rau. Va multumim cu drag domnule judecator!

Adauga un comentariu