Local

Autoturisme Audi, Volkswagen și Opel furate din Germania, descoperite de polițiștii de frontieră din Iași. Șoferii cu dublă cetățenie s-au ales cu dosare penale

Publicat: 15 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Autoturisme Audi Volkswagen și Opel furate din Germania descoperite de polițiștii de frontieră din Iași. Șoferii cu dublă cetățenie s-au ales cu dosare penale
Autoturism Audi furat din Germania, confiscat de polițiștii de frontieră ieșeni

Numeroase autoturisme marca Audi și Opel care au fost furate din Germania și care nu aveau acte în regulă au fost descoperite de oamenii legii. La volanul mașinilor se aflau persoane cu dublă cetățenie, română și Republica Moldova, iar polițiștii de frontieră ieșeni le-au deschis dosare penale pentru neregulile descoperite la autoturisme

Polițiștii de frontieră ieșeni au descoperit și confiscat mai multe autoturisme marca Audi și Opel care au fost furate din Germania sau care au nereguli serioase în ceea ce privește legislația specifică. Astfel, la sfârșitul saptămânii, în vama Albița s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, cetățeanul din R. Moldova E.E., în vârstă de 41 de ani, care conducea un autoturism marca Audi A4. Mașina avea aplicate numere de înmatriculare emise de autoritățile din Germania.

„La controlul de frontieră, în urma verificării documentelor prezentate la control pentru autoturismul în cauză, colegii noștri au constatat că mijlocul de transport nu avea drept de circulație pe drumurile publice din România. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulație în România, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, au declarat oficialii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

BMW furat din în Germania, descoperit de polițiștii de frontieră la vama Sculeni

Tot la sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni s-a prezentat pentru control S.I., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 33 de ani, care conducea un autoturism marca BMW, înmatriculat în Germania. În urma verificării documentelor prezentate, polițiștii de frontieră au constatat că autoturismul nu avea drept de circulație pe drumurile publice din România.

De asemenea, pe raza localității Dersca, a fost oprit un autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în județul Suceava, condus de cetățeanul român D.S.G., în vârstă de 40 de ani. La controlul de frontieră, bărbatul nu a putut prezenta permisul de conducere. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, oamenii legii au constatat că bărbatul are dreptul de a conduce autovehicule anulat.

Un bărbat cu dublă cetățenie, română și Republica Moldova, conducea un autoturism neînmatriculat

Totodată, un echipaj din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Țuțora a oprit în trafic pe D.N. 28, în localitatea de frontieră Osoi, un autoturism marca Volkswagen Caddy, ce avea aplicate numere de înmatriculare specifice olandeze, condus de B.I., cu dublă cetățenie, română și R. Moldova, în vârsta de 48 de ani.

„La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noștri au constatat că autorizația de circulație provizorie eliberată pentru autoturismul în cauză nu mai era valabilă din data de 23 iulie a.c. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun”, au mai declarat reprezentanții ITPF Iași.

Adauga un comentariu