Magazin

Avantaje și dezavantaje la dating pe Omegle sau variantele alternative

Publicat: 27 apr. 2021

Body

Fenomenul de online dating a crescut enorm în ultimii 25 de ani odată cu lansarea site-ului Match.com din anul 1995. Un alt val de interes s-a produs și la lansarea video chat-ului anonim Omegle iar în ziua de azi, aproape fiecare utilizator de Internet a cunoscut pe cineva online măcar o dată. Mulți și-au făcut prieteni buni și unii chiar și-au găsit perechea.

Omegle: avantaje și dezavantaje pentru utilizatori

Bineînțeles că orice serviciu are avantaje și dezavantaje iar când vine vorba de Omegle putem dezvălui câteva din avantajele acestuia:

  1.  Serviciul este complet gratis și nu trebuie să plătești pentru nicio extra opțiune.
  2.  Nu ai nevoie să te înregistrezi, prin doar câteva clicuri intri în conversații cu persoane noi.
  3.  Se bucură de un public larg ce a crescut peste măsură în ultima perioadă din cauza epidemiei de Covid-19.
  4. Raportul dintre femei și bărbați este echilibrat, deși sunt ceva mai mulți bărbați.
  5.  Anonimat și confidențialitate — Omegle nu colectează niciun fel de date de la utilizatori.

Cât despre dezavantaje, unele sunt destul de clare mai ales atunci când încerci și serviciile alternative la Omegle. Printre cele mai semnificative se numără:

  1.  Lipsa filtrelor de căutare după locație și sex. Poți să alegi doar limba de comunicare
  2.  Serviciu de moderare slab. Deși mai bun decât alte platforme, lasă de dorit.
  3.  Omegle are doar o versiune web și nu poți folosi aplicații mobile (nu se știe dacă vor fi lansate vreodată).
  4.  Designul este învechit și greu de folosit.
  5.  Prezența mare a profilurilor false sau publicitare din cauza serviciului slab de moderare.

Deși multe persoane ajung să se familiarizeze cu formatul de chat roulette prin Omegle, este recomandat să descoperi și serviciile alternative pentru a te bucura de mai multe opțiuni.

Servicii alternative la Omegle ce merită încercate

Primele servicii alternative la Omegle au început să apară în anul 2009 atunci când popularitatea de care se bucura chat roulette i-a convins pe mulți să creeze servicii alternative ca să atragă din audiență. Multe din aceste servicii au avut mare succes.

ChatRoulette

ChatRoulette este primul serviciu alternativ la Omegle, lansat la doar 6 luni distanță. Site-ul a crescut rapid în popularitate și a atras un public foarte mare. Și asta pentru că a meritat atenția oamenilor prin funcționalitatea rapidă și lipsa restricțiilor de comunicare cu persoane necunoscute. Marele dezavantaj al său de la bunul început a fost însă lipsa totală de moderare. La doar un an de la lansare, site-ul era inundat de utilizatori neadecvați ce i-au făcut pe ceilalți să plece spre alte site-uri. În anul 2020 ChatRoulette s-a bucurat de o actualizare integrală ce a introdus blocarea conținutului neadecvat de pe site prin tehnologia de inteligență artificială. Site-ul a adoptat și un serviciu de moderare pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor dar chiar și așa, nu a revenit la gloria sa din trecut.

ChatRandom

O alternativă la Omegle foarte populară ce oferă filtrarea profilurilor după sex. Sistemul îți caută interlocutori imediat ce ai selectat sexul tău. Mai ai și opțiunea de a introduce hobby-uri sau interese. Există chiar și un chat room unde poți comunica cu mai multe persoane deodată. Însă sunt totuși și două dezavantaje — primul fiind sistemul de moderare care nu este perfect (deși mai bun ca pe Omegle) iar al doilea accesul cu plată pentru a comunica cu fete (deși mulți nu consideră asta un obstacol).

TinyChat

TinyChat nu este chiar un serviciu clasic de chat roulette ci mai degrabă unul de streaming. Un utilizator poate iniția o difuzare la care ceilalți se pot conecta — un format nou de comunicare pentru cei interesați. Dacă totuși țelul tău este să-ți faci prieteni sau să-ți găsești perechea atunci nu este cel mai bun serviciu pentru tine. Chat roulette clasic este o variantă mai bună pentru asta. Pe deasupra, TinyChat are o interfață destul de încărcată și nu este ușor de folosit la început.

OmeTV

O alternativă la Omegle simplă dar interesantă. Site-ul este minimalistic și ușor de folosit. Trebuie doar să îți selectezi sexul și țara în care locuiești și să apeși pe “Start”. Sistemul îți va selecta persoane cu care să comunici și poți beneficia și de opțiunea de traducere automată a mesajelor în orice limbă vrei. OmeTV are și aplicații pe Android și iPhone. Dezavantajul este că serviciul de moderare nu este perfect, cum se întâmplă cu majoritatea serviciilor gratuite de video chat.

Camsurf

Camsurf seamănă mai mult cu OmeTV decât cu Omegle. Designul și funcționalitatea site-ului sunt aproape identice. Alegi sexul, apeși pe “Start” și sistemul îți caută interlocutori. Nu poți filtra însă după locația geografică. Camsurf este o opțiune bună pentru cei care preferă comoditatea de a comunica direct de pe telefon, folosind aplicațiile de Android și iPhone.

CooMeet

O super alternativă la Omegle pentru bărbați ce vor să comunice doar cu femei. În primul rând, site-ul te conectează doar cu persoane de sex opus. În al doilea rând toate conturile de femei care se înregistrează sunt verificate și nu vei găsi profiluri false sau publicitare pe CooMeet. În al treilea rând, serviciul de moderare este de cea mai bună calitate. Însă pentru a putea accesa toate opțiunile de CooMeet trebuie să plătești un abonament. Îl poți încerca gratis prin oferta promoțională de pe https://coomeet.com/ro/omegle. Pe deasupra, CooMeet are și aplicații mobile pe Android și iPhone.

Emeraldchat

Producătorii serviciului Emeraldchat îl descriu ca “noul Omegle”. Poți căuta interlocutori după interese comune, ai la dispoziție video chat sau mesaje scrise și opțiunea de chat în grup. Poți chiar și să trimiți poze și alte fișiere ceea ce este destul de rar pe chat roulette. Site-ul pare a fi perfect însă serviciul nu beneficiază de aplicații mobile din păcate.

Cum să aleg cea mai bună alternativă la Omegle?

Cel mai bun mod de a decide este să încerci mai multe servicii de chat roulette pentru a-ți da seama care sunt avantajele și dezavantajele fiecăruia. Îți recomandăm să încerci vreo 2-3 și să nu te limitezi doar la cele gratis. Încearcă-le și pe cele cu plată deoarece nu costă prea mult iar opțiunile și moderarea sunt complet diferite față de cele gratuite.

Poți să te limitezi totuși doar la Omegle? Răspunsul este da! Publicul de pe acest site a crescut enorm în ultimul an însă e bine să reții tot ce ți-am enumerat ca dezavantaje în acest articol deoarece unele sunt foarte importante.

De aceea, cei mai bine e să consideri serviciile alternative — unul dintre ele poate fii exact ceea ce cauți!

Adauga un comentariu