Actualitate

Avarie la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Peste 30 de pacienți, conectați la concentratoare de oxigen, au rămas fără curent electric

Publicat: 28 oct. 2021
Incidentul a avut loc în secția PNF - COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești

Avarie, joi, într-o secție COVID a Spitalului Județean de Urgență Pitești. Furnizarea energiei electrice în secția unde erau internați 30 de pacienți, cei mai mulți conectați la concentratoare de oxigen, a fost întreruptă.

Incidentul a avut loc în secția PNF – COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești.

Furnizarea energiei electrice a fost întreruptă la Spitalul de Urgență din Pitești

Conform purtătorului de cuvânt al spitalului, Cristina Cazacu, a fost întreruptă furnizarea energiei electrice în secția unde sunt tratați pacienți diagnosticați cu virusul SARS CoV-2.

Având în vedere că erau internați 30 de pacienți, cei mai mulți conectați la concentratoare de oxigen, pentru a evita punerea vieților acestora în pericol, a fost apelat Serviciul de Ambulanță Argeș, solicitându-se sprijin de urgență, scrie mediafax.ro.

„Aceștia, comunicându-ne că au disponibil un singur echipaj, prin apel la 112, la ora 13:43 a fost solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș și al Serviciului de Ambulanță Vâlcea. Coordonatorul Secției, dr Muntean-Petru Emil, a anunțat conducerea unității, colegii acestuia făcând, de asemenea, cunoscută situația reprezentanților din cadrul Serviciului Tehnic al SJU Pitești. Din fericire, problema s-a remediat rapid, în aproximativ 10 minute. Pe timpul avariei, pacienții cu necesar mare de oxigen au fost conectați la tuburile existente în secție”, spune Cristina Cazacu.

Reprezentanții ISU Argeș au decis montarea în curtea spitalului un generator, pentru a preîntâmpina o nouă întrerupere a alimentării cu energie electrică.

„Precizăm că această avarie a fost una zonală și NU s-a produs din cauza instalației electrice a SJUP. Menționăm, de asemenea, că instalația electrică a Secției PNF a fost verificată în luna iulie a acestui an, nefiind constatate nereguli. Foarte important, starea de sănătate a persoanelor internate în această secție nu a fost afectată de acest incident”, arată sursa citată.

Comentarii
  • „Peste 30 de pacienți, conectați la concentratoare de oxigen, au rămas fără curent electric” …..

    CINE A RAMAS FARA CURENT ELECTRIC ?! PACIENTII ?!
    MAI STUDIATI, MAI FACETI O SCOALA LA SERAL … NU CITITI CE SCRIETI ?

Adauga un comentariu