National

Avarie majoră în București unde mii de cetățeni au rămas fără apă caldă

Publicat: 07 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Avarie majoră în București unde mii de cetățeni au rămas fără apă caldă
Mii de bucureșteni au rămas fără apă caldă din cauza unei avarii la rețea

În aceste momente, mii de bucureșteni rămân fără apă caldă după ce a fost înregistrată o avarie majoră în Sectoru 3 din București. Vorbim despre faptul că cetăţenii nu vor avea apă caldă de marţi până vineri.

Conform raportului întocmit de Termoenergetica București, s-a înregistrat o avarie uriaşă care a afectat 79 de blocuri din Sectorul 3.

Mii de cetăţeni din București vor rămâne fără apă caldă din cauza unei avarii

Conform unui comunicat oficial dat de Termoenergetica București, o avarie uriașă va lăsa, fără apă caldă mii de bucureșteni. Avaria a avut loc în Sectorul 3 și a afectat 79 de blocuri. În acest context, compania a anunţat faptul că au fost demarate procedurile de remediere a problemei la conducte. Bucureștenii din 79 de blocuri ale Sectorului 3 rămân, de marți până vineri, fără apă caldă. Măsura e luată pentru remedierea unei avarii la conductele de termoficare ale Magistralei 2 Sud, potrivit Termoenergetica. Lucrările sunt esențiale pentru funcționarea sistemului de termoficare în sezonul viitor de încălzire. Lucrările se fac în zona intersecției dintre Șoseaua Mihai Bravu și strada Episcop Damaschin.

Pentru remedierea avariei, furnizarea apei calde pentru cinci puncte termice care alimentează 79 de blocuri va fi sistată până vineri, ora 24.00, anunță CMTEB.

„Lucrarea are un specific complex, fiind deosebit de importantă pentru îmbunătățirea furnizării agentului termic în zona străzii Maşina de Pâine din sectorul 2, precum și în cartierele Colentina și Lacul Tei din sectorul 2”, potrivit Termoenergetica.

Nicușor Dan a promis că va rezolva problema apei calde din București

Recent, primarul Bucureștiului, Nicușor Dan a declarat faptul că de vină pentru lipsa apei calde din București este Ministerul Energiei. Compania ELCEN, care se află în subordinea M.E. ar fi intrat în revizie cu două centrale în acelaşi timă. Declaraţia a fost văzută, la acea vreme, ca un atac la adresa celor de la PNL-USR-PLUS-UDMR.

De altfel, prin intrarea în revizie a două centrale s-a creat incapacitatea de a asigura livrarea de apă caldă:

”Eu am vrut să fiu tot timpul foarte echilibrat în relația cu ELCENUL. După cum știți, am dorit să preluăm ELCENUL, bineînțeles plătind statului, Ministerul Energiei contravaloarea, tocmai pentru a nu mai fi tot timpul această pasăre de răspundere între ELCEN și Termoenegetica, compania noastră. Pot să vă spun că problemele din ultimele 2-3 săptămâni, din București, nu sunt cauzate de noi, sunt cauzate de ELCEN pentru că au decis să intre în revizie simultan, cu două centrale.”, a spus Nicușor Dan.

Problema apei calde și a căldurii din București este una veche

Pe de altă parte, problema apei calde și a căldurii din București este una veche. Fostele administrații și-au pasat vina una către cealaltă, asta în timp ce mii, sute de mii de bucureșteni infruntau frigul. De exemplu, în luna ianuarie 2021, mii de locuințe au rămas fără apă caldă și căldură ca urmare a unei avarii la Magistrala 1

Din cauza defecțiunilor din rețea, cele mai multe avarii se află în sectoarele 4, 1 și 5. Bucureștenii  care locuiesc în sectorul 3 al Capitalei se află printre cei mai norocoși, pentru că nu a fost raportată nicio avarie în iarna trecută.

Adauga un comentariu