National

Mii de bucureșteni, din nou, fără apă și căldură. Avarie majoră pe Magistrala I

Publicat: 10 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mii de bucureșteni din nou fără apă și căldură. Avarie majoră pe Magistrala I
Bucureștenii au rămas din nou fără apă caldă și căldură

Mii de bucureșteni nu au apă caldă și căldură, duminică, din cauza unei avarii majore la sistemul de termoficare care s-a produs la Magistrala I – Cet Sud. Sunt afectați cei care locuiesc în blocurile din sectoarele 3, 4 și 5.

Mai mulți bucureșteni care locuiesc în blocuri din sectoarele 3, 4 și 5 din Capitală nu au apă caldă și căldură, duminică, din cauza unei avarii.

Termoenergetica a anunțat că problemele la rețeaua de termoficare se vor prelungi, în unele cazuri, după miezul nopții.

Avaria a avut loc la Magistrala I – Cet Sud, în Sectorul 2.

Reprezentanții Primăriei București nu au emis un punct de vedere până la ora transmiterii știrii.

Temperatura maximă în București nu depășește, duminică, 1 – 2 grade, iar în timpul nopți, maximele vor fi negative.

Ce promite primarul Nicușor Dan

Nicușor Dan le-a promis bucureștenilor că peste doi ani vor avea toți apă caldă și căldură. Primarul Capitalei a susținut că iarna 2022-2023 va fi mult mai bună decât iarna aceasta.

De-a lungul timpului, bucureștenii nu au avut apă caldă și căldură. Anul acesta se pare că mii de bucureșteni sunt nevoiți să treacă prin aceeași situație. Ba mai mult decât atât, în prezent sunt 60 de zone în Capitală unde caloriferele bucureștenilor nu funcționează.

”Caloriferele…de vară. Dacă ar sta la soare…. şi apa caldă, fiind duminică, am avut dimineaţă. Să vedem cum e pe zi. E cu program, ca pe vremea lui Ceauşescu. Suntem obişnuiţi, ne simţim mai tineri cu 30 de ani”, a declarat un bătrân.

Din cauza defecțiunilor din rețea, cele mai multe avarii se află în sectoarele 4, 1 și 5. Bucureștenii  care locuiesc în sectorul 3 al Capitalei se află printre cei mai norocoși, pentru că nu a fost raportată nicio avarie. Pe parcurs, există momente când apa caldă se pierde din cauza conductelor vechi care s-au spart.

„Căldură? Uneori. Cum ne descurcăm? Puţin mai greu, că trebuie să ne facem duş doar când e apă caldă”, a spus un copil. ”Eu am apucat să trăiesc şi timpurile de dinainte, din comunism, când stăteam cu pătura pe noi. Despre ce vorbim?”, a mai adăugat mama copilului.

Autoritățile au susținut că nu se va scumpi căldura în acest an

Recent, primarul Capitalei  le-a promis bucureștenilor că peste doi ani vor avea toți apă caldă și căldură. Autoritățile au susținut că nu se va scumpi căldura în acest an în București.

„Promisiunea mea este că iarna 2022-2023 va fi mult mai bună decât iarna aceasta şi iarna viitoare. Iarna viitoare va fi mai bună decât cea de anul acesta. Pe problema de Transport, noi avem de schimbat grosier 1.000 de kilometri de conductă reţea principală. Avem bani în momentul acesta pentru 350”, a declarat Nicușor Dan, primarul Capitalei.

Adauga un comentariu