Titlurile zilei

Avem mărturia! Alin, șoferul de TIR care l-a ucis pe micuțul Luca la Lețcani, a vorbit despre tragedie printre lacrimi: „Sunt neom, am și eu un băiețel de 3 ani” – FOTO/VIDEO

Publicat: 22 apr. 2023
_____ Vizualizări 27 Comentarii
Avem mărturia Alin șoferul de TIR care l-a ucis pe micuțul Luca la Lețcani a vorbit despre tragedie printre lacrimi Sunt neom am și eu un băiețel de 3 ani  FOTOVIDEO
Alin, șoferul de TIR care l-a ucis pe micuțul Luca la Lețcani, povestește cu lacrimi în ochi ce s-a întâmplat în ziua respectivă

Alin Candrea, șoferul de TIR care l-a ucis pe micuțul Luca la Lețcani, a vorbit despre tragedie printre lacrimi. Acesta face niște mărturii halucinante din ziua în care s-a întâmplat evenimentul catastrofal

Alin Candrea, șoferul de TIR, în vârstă de 36 ani, este tată pentru 3 copii de 3, 5 și 7 ani. În urma tragicului accident de la Lețcani, două familii au fost distruse. Toți trăiesc niște clipe de coșmar, iar șoferul de TIR care l-a ucis pe micuțul de numai 3 ani este într-un șoc și dezvăluie detalii uluitoare din momentul producerii accidentului.

Alin, șoferul de TIR care l-a ucis pe micuțul Luca la Lețcani, a vorbit despre tragedie printre lacrimi

În dimineața din data de 19 aprilie 2023, Alin Candrea a plecat la muncă. Nu s-a gândit că va fi o astfel de zi. A plecat cu gândul că va descărca lemnele în comuna Bivolari, acolo unde avea comandă și că va ajunge la familia care îl aștepta acasă.

Dar în jurul orei 10:30 s-a întâmplat nenorocirea și, într-o clipă, micuțul Luca a murit, iar tatăl său, Ciprian Ionuț A., și copilul de 6 ani au ajuns în stare gravă la spital. Din păcate, lucrurile s-au sfârșit într-un mod tragic, cum nu s-a mai întâmplat vreodată în 16 ani, de când lucrează ca șofer de TIR.

„Pur și simplu nu i-am văzut. Am acordat prioritate pietonului din dreapta, știam că în stânga nu este nimic și într-o fracțiune de secundă s-au băgat și n-am apucat să îi văd. Nici nu am cuvinte să mai povestesc. Încă sunt în șoc. De două zile nu pot să pun capul pe pernă și să mai adorm. Am doar acele scene în cap. Am fost și la Spitalul Municipal din Vatra Dornei, pentru că nu îmi mai revin.

Nu am vrut să se întâmple așa ceva. Sunt și eu tată. Am 3 copii, de 3, 5 și 7 ani. Cel mai mic este născut în aceeași perioadă cu cel din accident (n.r. – micuțul Luca). Nu vreau să învinovățesc pe altcineva, dar cred că a fost cumva și vina tatălui. Acolo e un unghi mort. În 16 ani, de când sunt șofer, este primul accident. Mereu sunt atent la drum și nu conduc cu viteză. Încă mi se pare ceva ireal”, mărturisește cu ochii plini de lacrimi Alin Candrea, șoferul de TIR care l-a ucis pe micuțul Luca.

Șoferul care a provocat accidentul mortal de la Lețcani putea evita tragedia

Toți șoferii de TIR ar trebui să oprească măcar la 3 metri distanță de trecerea de pietoni pentru ca oamenii angajați în traversarea străzii să fie în siguranță. Din câte se pare, oglinda aflată pe cabina TIR-ului implicat în cumplitul accident de la Lețcani era reglată perfect, iar șoferul putea să-l observe ușor pe tatăl ce-și ducea copiii de mână.

Vă reamintim că totul s-a întâmplat în dimineața din data de 19 aprilie 2023. Ciprian Ionuț A. împreună cu băieții lui se îndreptau către medicul de familie. La trecere, tatăl, având mezinul de 3 ani în brațe și cel de 6 ani de mână, s-a asigurat și urma să traverseze strada.

Deodată s-a făcut „noapte” pentru toți. Au fost loviți de un șofer care se afla la volanul unui TIR. Deși era zi plină și nu consumase deloc alcool, bărbatul susține că nu a reușit să-i vadă pe cei 3 și s-a produs nenorocirea. Mezinul familiei a decedat, fiind decapitat, celălalt copil a ajuns la spital cu leziuni care i-au pus în primejdie viața, fiind externat, iar tatăl este încă în spital, unde a fost operat pentru fractura de bazin și ruptura de splină. Bărbatul face terapie cu ajutorul unui psiholog și al unui medic psihiatru pentru a depăși perioada de șoc.

Ancheta polițiștilor ieșeni continuă după moartea micuțului Luca, băiețelul care a murit sub ochii tatălui și ai fratelui, la Lețcani. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu șoferul de TIR.

Comentarii
  • Bai tolomacilor terminatio odata cu kkaturile astea de articole !, pe copil la ucis taicasu care nu sa asigurat la trecerea de pietoni , a trecut repede prin unghiul mort pe sub cabina soferului !, soferul de camion nu a avut aproape nici o sansa sa ai vada la timp !

  • “Realitatea”, marș la școală! Mai întâi învață să scrii, apoi vei putea citi Scufița Roșie, Codul Rutier, …
    Dl șofer nu trebuia să oprească mastodontul lângă trecere, ci la 2-3 m.
    Apoi, avea și oglindă deasupra parbrizului, prevăzută pentru astfel de situații.

    Dumnezeu să aibă milă de ambele familii!

  • In școala nu am avut obiect de studiu „Unghiuri moarte ale autovehiculelor”. Doar tu ca șofer profesionist știi ce unghiuri moarte ai. Verifică-le pe toate data viitoare când vei opri la o trecere de pietoni și poate dormi liniștit.
    Nu te stresa… sentința e deja data.
    Suspendare.
    Să nu uiți să transmiți cunoștințele tale despre unghiuri și aloe tăi.
    Acuși ai din nou carnet.
    Profesionistule deranjat de pietoni fără cunoștințe de geometria unghiurilor.

  • Vreau atat sa spun condoleante familiei si lui Alin soferul sa fie puternic sa treaca peste totul este foarte clar nu a vrut sa se intample nu era baut nu are antecedente parerea mea ca cei mai mari criminali sunt cei de la Primaria Letcani si cei care administreaza drumul de 30 de ani nu sunt in stare sa fac niste pasaje supraterane sau subterane nu mai spunem de o autostrada buna

  • @Realitatea .. in fata oricarei treceri de pietoni este o linie mare alba la care trebuie sa opresti si atunci nu mai exista “unghiuri moarte” .. apoi sa pleci de pe loc fara sa te asiguri doar pentru ca stiai tu ca in stanga nu e nimic e cea mai mare cretinatate pe care am auzit-o. Si mizeria asta de ziar ar tb sa inceteze cu ‘decapitarea’ in articol .. e totusi un copil de 3 ani si mai are si rude care citesc ..

  • Înfricoșătoare întâmplare! O nedumerire: șoferul a oprit aiurea pe trecerea de pietoni, de bună voie sau forțat de pietonul care alerga? Fără îndoială, în trafic pentru șoferi sunt mereu situații imprevizibile în care iei decizii la miimi de secundă. Cine este totuși pietonul alergător pentru care acest șofer nu a oprit regulamentar la 3 metri de trecere? Pentru că acest alergător pare a fi sursa a ceea ce s-a declanșat ulterior, este un curaj nebun vecin cu inconștiența să vrei să traversezi prin fața unui tir. Opinia mea.

  • Sunt de acord cu „realitatea”, sunt părinte, șofer și pieton. Am trecut prin n momente în care efectiv trebuie sa pui frână brusc pentru ca se arunca pietonul pe trecerea de pietoni, dacă mai e și unul în spatele tău care oprește brusc..eventual în tine, te-ai miluit. Acest tata a distrus 2 familii intr-o secunda, pe principiul:”mie nu mi se poate intampla”.

  • Iesene vad ca iti cam place mielul in gura si rahatu proaspat !, sictir tu si mars la scoala de soferi !, mai citeste codul rutier !

  • Eu nu cred ce spun ucigașii!
    Pe ăsta nu-l cred nici atât. Ucigaș de copil!

    Vina este a ucigașului, în totalitate!

    Ucigașii nu mai trebuie să conducă tot restul vieții!
    Este cea mai bună prevenție!

  • Un lucru e de spus…in localitate mergi cu viteza scrisa pe marcaj ca să poți sa ai timp și sa oprești la o trecere de pietoni din timp…nu din mers…este o zona unde școală, grădiniță și creșă sunt unele lângă altele,bănuiesc ca acest șofer nu i străin drumul…trebuia sa se gândească dinainte de a întra în localitate…poate i sare un câine sau mai stiu eu ce…stiu eu cum merg șoferii de tir…cu viteza și ochii n telefon…am văzut eu…

  • Nu primaria Letcani administreaza drumul. Este drum national. Deci este in proprietatea Ministerului Transporturilor si este administrat de CNADNR. Daca vor intr-adevar sa realizeze ceva concret, oamenii din Letcani sa faca presiuni pe presedintele CJ, pe prefect, si pe directorul DRDP-Iasi.

  • Sfatuitorii lui peste cititi codul rutier inainte sa vorbiti mult si prost fara rost. Nu exista nici o prevedere legala care sa specifice ca masinile de tonaj mare trebuie sa opreasca la 3m de trecerea de pietoni. Codul rutier prevede clar ca trebuie sa reduci viteza astfel incat sa acorzi prioritate pietonului care se angajeaza in traversare pe sensul tau de mers. Mai mult soferul nu este obligat sa ofere prioritate pietonului ce se angajeaza in traversare pe sensul opus de mers decat in momentul in care se afla la mijlocul strazii. Pietonii au si ei obligatii nu doar noi soferii. Obligatia unui pieton este de a se asigura ca poate traversa in siguranta. Sub nici o forma nu este sigur sa alergi cu un copil in brate si unul de mana in fata unui tir. Sub fata unui tir nu trezi si nu te asezi niciodata atata tip cat se afla in deplasare. Toata lumea stie ca avem vizibilitate redusa, iar pe camera se vede clar ca tatal si cei mici nu s-au angajat in traversare decat cand tirul se afla la cativa centimetri de trecerea de pietoni. Repet soferul de tir avea obligatia sa opreasca doar daca tatal si cei mici se angajau in traversare de la o distanta pe care el ii putea vedea. Pentru cei care se gandesc sa ma numeasca tampit ii sfatuiesc sa citeasca OUG 115/2002 capitolul 7.

  • Indiferent de localitate sau nu pe E85 se petrec tragedii, de la Iași pina la București. Ar trebui trași la răspundere toți nenorociții care ani de zile au numărat masinile pe acest drum și tot constatau că nu este trafic suficient pentru o autostradă. Acum spun că le trebuie pasarele, semafoare, centuri ocolitoare, benzi speciale pentru transportul în comun. Bă idioților cite drumuri noi ați făcut? Ați asfaltat praful de pe tobă… și furați in continuare. Este singurul domeniu in care vă arătați COMPETENTA. Nu vreau să mă gandesc cum e să fii in pielea șoferului și a tatălui. Suntem niște Proști cu personalitate care nu învață nimic și cind se întâmplă așa ceva căutăm vinovați (normal, nu noi)

  • S-a inoculat in mintea cretinilor ca trecerea de pietoni e ca un portal unde se opreste lumea in loc, ca sa treci tu. Da, in mm de loaza… dar cu doua conditii: sa te faci vazut si sa fii vazut.
    Taranoiul ala, cu copiii de mana, nu-si arata nici o clipa intentia de-a se opri, in conditiile in care camionul era in usoara miscare. Soferul efectiv nu-l vazuse aflandu-se sus, iar taranul? dedesubt.

  • majoritatea comentariilor lasate de soferi agresivi si incompetenti. Camionul nici nu a oprit total ci a continuat sa mearga cand persoanele traversau.Se stie foarte bine cum „opresc” unii soferi la trecerea de pietoni si acest camionagiu este un criminal neintentionat din pacate. Daca oprea mastodontul unde trebuia nu ar fi avut nici un unghi mort. Tu ca sofer ai responsabilitatea sa te uiti si pe trotuar si pe strada

  • Piața muncii a scos la rampă tot felul de profesioniști cvasi-adolescenți care fac cascadorii în trafic cu TIR-ul. Nu-i puțin lucru să primești flash-uri în oraș, în spatele unei coloane, de la un profesionist de ăsta căruia îi pare rău de ți se rupe sufletul.
    Dacă circulați în aceeași direcție cu un profesionist, nu stați pe lângă el sau în fața lui, schimbați banda și îndepărtați-vă!!! Altfel, lui o să-i pară rău, dar voi nu veți mai fi.
    Culoarea semaforului nu mai are nicio importanță pentru un tirist, iar la zebră opresc ca ăsta, după ce opresc toți ceilalți. Mă mir că n-a călcat și persoana pentru care oprise.

  • Camionagiii nu respecta regurile de circulatie se cred Dumnezei unii opresc pe zebra altii au alte preocupari in loc sa fie atenti la ce se intampla in trafic. Acest individ este vinovat 100% de moartea acestui copil. Spune ca este tata a 3 copii unul de aceiasi varsta cu victima. Daca prin absurd victima era copilul lui si soferul tatal copilului decedat cum ar fi reactionat?

  • Hai ba, mă lăsați, nu se mai oprește la trecerea de pietoni de câțiva ani și nu sa se oprească dar nici măcar să se reducă viteza. Am făcut experimentul de n ori, 40 de mașini au trecut și eu în fața trecerii, doar lipsea sa pun piciorul. Unul nu a oprit, ba mai mult nici nu au încetinit. Am traversat când nu era nicio mașină în apropiere.

  • Satul de tiriștii care au impresia ca cineva le citește gândurile in trafic, fiind mari nu respecta nimic, merg cu viteza, schimba benzile aiurea, merg pe mijlocul strazii, etc., etc
    Sa facă alte meserii dacă nu ii duce mintea!

  • Dar de conducere preventiva ai auzit? Se preda la scoala de soferi.
    Conducere preventiva inseamna ca soferul de TIR trebuie sa opreasca la o distanta sigura de trecerea de pietoni, asa fel incat sa poata vedea zebra in intregime.

  • Montati semafoare la trecerile de pietoni.Totul va fi clar.
    Pentru accidente soldate cu morti,sa se anuleze permisul de conducere,pe viață.Punct.
    Sa faca alta meserie.

  • In Municipiul Iasi nimeni nu respecta trecerea semaforizata, toti trec pe culoarea ROSIE fie pietoni sau conducatori auto. In aceasta situatie ce este de facut? Ex: Piata Alex. Cel. Bun trecerea semaforizata catre statia de autobus spre Minerva atat masinile cat si pietonii trec pe Rosu non stop.

  • In Municipiul Iasi nimeni nu respecta trecerea semaforizata, toti trec pe culoarea ROSIE fie pietoni sau conducatori auto. In aceasta situatie ce este de facut? Ex: Piata Alex. Cel. Bun trecerea semaforizata catre statia de autobus spre Minerva atat masinile cat si pietonii trec pe Rosu non stop.

Adauga un comentariu