Titlurile zilei

Avem mărturia! Bunicul Vanesei, tânăra ucisă pe Moara de Vânt, vorbește pentru prima dată despre tragedie. „Soția mea merge zilnic la mormântul ei…” – GALERIE FOTO (Exclusiv)

Publicat: 23 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Avem mărturia Bunicul Vanesei tânăra ucisă pe Moara de Vânt vorbește pentru prima dată despre tragedie. Soția mea merge zilnic la mormântul ei - GALERIE FOTO Exclusiv
Bunicul Vanesei Burlacu, tânăra ucisă în vila din Moara de Vânt, a vorbit cu reporterii cotidianului BZI despre nepoata sa

Bunicul Vanesei Burlacu, tânăra omorâtă în vila din Moara de Vânt, a vorbit ieri pentru prima dată despre tragedie cu reporterii cotidianului BZI. Ștefan Burlacu susține că nu știa ca nepoata lui să fi avut probleme sau necazuri și nici cum s-a ajuns la această dramă.

„Soția mea merge zilnic la mormântul ei…”, spune Ștefan Burlacu

Bunicul Vanesei Burlacu, tânăra care a fost omorâtă fără milă în vila din Moara de Vânt, a vorbit pentru prima dată despre tragedie cu reporterii cotidianului BZI. La mai bine de 3 luni de la moartea fetei, Ștefan Burlacu pare să nu fi trecut peste durerea pricinuită de această dramă. Reporterii BZI l-au găsit ieri pe bărbatul de 79 de ani în casa din comuna Miroslava, unde Vanesa și-a petrecut copilăria. Ieșeanul nu părea pregătit să primească musafiri, dar a fost de acord să discute despre tragedia care i-a afectat întreaga familie.

”Ce pot să vă spun?! Suntem afectați cu toții de ce s-a întâmplat… Soția mea merge zilnic la mormântul ei, îl îngrijește, i-a pus flori, pune apă acolo… Nu se aștepta nimeni, vă dați seama! Ea a venit pe aici de vreo două ori cu prietenul ei marocan. Din câte știu eu, ei s-au cunoscut acolo, la Iași, la facultate. Eu nu l-am cunoscut pe prietenul ei, că au stat la poartă când au venit. În schimb, soția mea a ieșit și a vorbit atunci cu ei”, spune Ștefan Burlacu.

Bunicul Vanesei, afectat de tragedie

În plus, bunicul Vanesei, Ștefan Burlacu (79 de ani), a susținut că nu știe de ce s-a petrecut tragedia, respectiv de ce nepoata lui a fost ucisă alături de iubitul ei, studentul marocan de la UMF Iași, Youssef Jniyah.

”Nu știu ce să zic. Eu nu știam ca nepoata mea să aibă probleme, certuri, necazuri. Pe noi nu ne-a mai contactat nimeni de pe la Poliție să ne spună ceva, nu știm ce s-a mai decis… Tot ce pot să vă spun e că ea (Vanesa – n.r.) era o fată cuminte, nu a făcut probleme nimănui!”, adaugă bătrânul.

Acesta mai spune că fosta sa noră, mama Vanesei, este plecată din țară. ”Fiul meu are casa aici, în spatele casei noastre. Nora nu este în România. A fost în țară, dar a plecat înapoi în Danemarca, unde lucrează ea”, spune pensionarul, vădit afectat de cele întâmplate.

Ștefan Burlacu: ”Pe fiul meu l-au dus la Buzău!”

Bunicul Vanesei adaugă că fiul său, Costel Burlacu, a fost luat de polițiști.

”Da, e adevărat: fiul meu a fost luat de polițiști și, acum, l-au dus la Buzău. Nu știu ce problemă a avut el prin Germania, unde a lucrat. Am auzit ceva. Când îl întrebam, zicea că nu e treaba mea ce s-a întâmplat pe acolo”, a încheiat Ștefan Burlacu.

Amintim că, în urmă cu mai bine de o săptămână, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au admis cererea de extrădare formulată de autoritățile judiciare din Duisburg (Germania) pe numele lui Costel Burlacu, tatăl Vanesei. Acesta urmează a fi cercetat pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală. Surse judiciare spun că în urmă cu câțiva ani Costel Burlacu a intrat într-un bar și a împins un român care a căzut cu capul de colțul mesei. Victima a rămas cu o paralizie pe partea stângă a corpului după acest incident grav.

Mesaj sfâșietor la mormântul Vanesei Burlacu

Reporterii cotidianului BZI au mers ieri și în cimitirul din apropierea casei familiei Burlacu. Acolo, mormântul Vanesei, tânăra ucisă în vila din Moara de Vânt, este foarte bine îngrijit. Flori proaspete sunt plantate pe mormântul tinerei ieșence, iar, la căpătâiul acesteia, pe cruce, încă se află o coroană cu un mesaj sfâșietor:

”Drum lin spre lumină, suflet blând!”

Amintim că la începutul lunii decembrie 2021 trupul neînsuflețit al tinerei Vanesa Ioana Burlacu a fost descoperit de polițiști în vila din Moara de Vânt. Alături de ea se afla corpul iubitului ei, studentul marocan de la UMF Iași, Youssef Jniyah. Oamenii legii au descoperit cu stupoare că trupurile celor doi iubiți erau ciuruite de zeci de lovituri. În urma descoperirii macabre anchetatorii au ajuns la principalul suspect, studentul canadian de origine marocană Ahmed Sami El Bourkadi. Acesta a fost reținut în Italia și adus la Iași, unde a fost băgat după gratii.

Lacul Ciric a fost răcolit de scafandri la solicitarea procurorilor

Ieri, lacul Ciric din Iași a fost răscolit de scafandri. Nu este clar de ce anchetatorii dublului asasinat din Moara de Vânt au ales să facă asta la câteva luni distanță de la moartea celor doi tineri. Este posibil ca unele informații să fi fost obținute pe parcurs, așa cum se întâmplă de obicei în cazul unei anchete de acest gen. Trebuie precizat că lacul Ciric se află la o distanță relativ mică de zona în care au fost comise asasinatele. Ieri, scafandrii au ”periat” zona lacului de lângă rond, spre aeroport. Au căutat orice ar putea avea legătură cu crimele. De ce au căutat în acea zonă? Ahmed Sami El Bourkadi, marocanul suspectat de comiterea asasinatelor, a plecat după crimă într-o vacanță de pe Aeroportul Internațional Iași. Se presupune că înainte să plece din Iași ar fi aruncat probe importante în lacul Ciric. Rămâne de văzut dacă presupusele probe vor fi găsite de scafandri și vor ajunge în mâinile anchetatorilor.

”Mi se pare extrem de ciudat că se fac astfel de căutări acum, la aproape 4 luni de la crime… Nu înțeleg de ce nu s-au făcut aceste verificări atunci, în decembrie 2021. Sau în ianuarie-februarie 2022! Lacul Ciric e mare, având și curenți. Mai poți găsi ceva după mai bine de 3 luni?!”, a afirmat ieri Raluca Andrei, avocata lui Ahmed Sami El Bourkadi.

Ahmed Sami El Bourkadi, dus la Institutul de Psihiatrie ”Socola”

De la arestarea sa preventivă, Ahmed Sami El Bourkadi a rămas după gratii, deși avocata acestuia, Raluca Andrei, a încercat în repetate rânduri să îi înduplece pe judecători să înlocuiască măsura preventivă. Surse judiciare afirmă că, acum, procurorii vor să îl ducă pe principalul suspect din acest caz la Institutul de Psihiatrie ”Socola”, din Iași. Astfel, studentul canadian de origine marocană urmează a fi expertizat. Specialiștii vor stabili dacă acesta are sau nu discernământ. Având în vedere că tânărul este de o altă naționalitate, procedura va fi, probabil, ceva mai complicată, fiind necesară prezența unui translator.

În ciuda tuturor acestor detalii, durerea rămâne în sufletul lui Ștefan Burlacu, bunicul Vanesei, care nu înțelege de ce nu își mai poate strânge în brațe nepoata.

Adauga un comentariu