Titlurile zilei

Averea ieșencei Magda Chiriac este lichidată! Proiectul imobiliar din Bucium, cu 11 blocuri, este scos la vânzare. Femeia s-a îndepărtat de propria familie – FOTO/VIDEO

Publicat: 18 aug. 2022
Averea ieșencei Magda Chiriac este lichidată Proiectul imobiliar din Bucium cu 11 blocuri este scos la vânzare. Femeia s-a îndepărtat de propria familie  FOTOVIDEO
Proiectul cu 11 blocuri de in Bucium al aafaceristei Magda Chiriac este scos la vânzare

Terenul afaceristei Magda Chiriac este scos la vânzare. Amplasamentul din zona Bucium beneficiază de un PUZ pentru construirea unui număr de 11 locuințe colective. Au existat mai multe oferte pentru teren, dar negocierile nu au fost finalizate

Afacerista Magda Chiriac apare din nou în atenția publică după un șir lung de scandaluri în care a fost implicată propria familie. Din cauza unui împrumut făcut cu ajutorul apartamentului din cartierul Alexandru Cel Bun, unde locuiau propriii părinți, aceștia au fost evacuați de executorii judecătorești care au vândut imobilul prin intermediul unei licitații. Pentru a mai acoperi din datorii, Magda Chiriac încearcă să mai scape din proprietăți. Astfel, a anunțat pe piața imobiliară că vrea să vândă un teren din Bucium, situat în apropiere de strada Calistrat Hogaș, cu acces din șoseaua Bucium. Terenul de 8.000 de metri pătrați beneficiază de un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) avizat în Consiliul Local privind construirea unui număr de 11 blocuri de locuințe colective, cu regimul înălțime D+P+3E. Indicatorii urbanistici prevăd un procent de ocupare a terenului de 30 la sută și un coeficient de utilizare a terenului de 1.50.  Astfel, rezultă o suprafață desfășurată a clădirilor de 12.000 de metri pătrați.

Averea ieșencei Magda Chiriac este lichidată, terenul din Bucium fiind vândut cu tot cu proiect

Terenul din Bucium este deținut de Magda Chiriac prin intermediul societății Graniti Design SRL. Însă, de ceva timp, în firmă apare ca unic asociat Mattia Chiriac, fiul afaceristei. Pentru terenul menționat, proprietarul cere 960.000 de euro, adică 120 de euro pe metru pătrat.

„Deschidere directă de 73 de metri la șoseaua Bucium, cu sensul spre Vaslui, formă ideală, puțin înclinat, vedere panoramică și mult verde. Punctele forte ale acestui proiect imobiliar sunt calitatea foarte bună a solului, conform studiului geotehnic, reprezentând o investiție minimă la cota 0”, se arată în descrierea proiectului.

De vânzarea terenului se ocupă Cristian Nițică, vărul Magdei Chiriac. Apropiații afaceristei susțin că ar urma să fie valorificate și alte proprietăți din municipiul Iași.

Afacerista și-a lăsat părinții pe străzi

Ieșeanca Magda Chiriac a reușit să provoace un adevărat scandal în familie. Totul a început în momentul în care și-a convins mama să transfere pe numele ei un apartament situat în cartierul Alexandru cel Bun. Afacerista s-a folosit de apartament ca să obțină un împrumut de la un anumit Gheorghiță Sachelariu. A împrumutat nu mai puțin de 65.000 de euro, sumă ce nu a mai fost returnată creditorului. Recent, executorii i-au înștiințat pe bătrâni că imobilul va fi scos la vânzare, moment în care părinții au răbufnit. Dumitru Chiriac, în vârstă de 75 de ani, a precizat că fiica acestuia a dus o viață dezorganizată și, în momentul în care i-a cerut socoteală în legătură cu situația apartamentului, nu a primit niciun răspuns. A intervenit și Marian Chiriac, fratele afaceristei, care în trecut s-a ocupat de avizarea proiectului din Bucium. Bărbatul susține că sora lui are probleme psihice, de aceea a fost internată la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași, la finalul lunii septembrie 2021. Până la urmă, părinții au trebuit să prăsească imobilul.

Averea ieșencei Magda Chiriac este lichidată, iar rudele acesteia susțin că afacerista locuiește în Grecia, de o perioadă, și că s-ar fi certat chiar și cu propriul fiu.
Comentarii
Adauga un comentariu