Actualitate

Avertisment lansat de Marcel Ciolacu: „Liberalii vor tăia salariile românilor!“

Publicat: 22 sept. 2020
Marcel Ciolacu, cu mască de protecție, la sediul PSD
Președintele PSD, Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, lansează un avertisment în legătură cu posibilitatea ca Guvernul liberal să taie și salariile românilor din cauza incompetenței.

„Ne vine rândul fiecăruia în parte. Acum sunt pensionarii, au fost copiii. Nu sunt bani pentru alocații, dar au avut bani să cumpere primari. Au venit pensionarii, le tăiem veniturile, au venit copiii, le tăiem veniturile”, a declarat Marcel Ciolacu.

Avertisment lansat de Marcel Ciolacu: „Ne vine rândul fiecăruia în parte

Liderul social democraților s făcut o analogie a situației parafrazând un pastorul antifascist care a făcut următoarea afirmaţie:

„Când naziștii au venit să îi ia pe comuniști, n-au scos o vorbă. Nu eram comunist. Când i-au arestat pe social-democrați, am tăcut. Nu eram social-democrat. Când au venit să îi ia pe sindicaliști, nu am protestat. Nu eram sindicalist. Când au venit să îi ia pe evrei, nu m-am revoltat. Nu eram evreu. Când au venit să mă ia pe mine, nu mai rămăsese nimeni care să-mi ia apărarea. Este aceeași logică ca atunci, ne iau pe fiecare în parte sub această mască că nu sunt bani și vor tăia salarii din cauză că sunt incompetenți“, a spus Marcel Ciolacu.

”Vom majora pensiile cu 40%”

Altfel, Marcel Ciolacu s-a arătat optimist în legătură cu creșterea pensiilor cu 40%.

”E o bătaie de joc și la adresa copiilor, și la adresa pensionarilor, și la adresa profesorilor, prin prorogarea termenelor de plată. Ca și la dublarea alocațiilor, unde au atacat legea la CCR, spun că vor ataca și acum. Ce au atacat? Respingerea ordonanței lor de prorogare a termenului. Este rușinos ce fac“, a spus Marcel Ciolacu.

Mai mult decât atât, Marcel Ciolacu a arătat că, la rectificare, primarii PNL au primit ”de 10 ori mai mulți bani”, iar primarii PSD nu au primit nimic. El este de părere că dacă un premier din Partidul Social Democrat ar fi dat atât de mulți bani primarilor, ar fi fost arestat imediat.

”Primarii PNL au primit de 10 ori mai mulți bani, la rectificare. Niciun municipiu condus de PSD nu a primit niciun ban. Nimeni nu și-a permis în 30 de ani să facă așa ceva. Printr-o hotărâre de guvern, din fondul de rezervă, nu și-a permis nimeni. Orice premier PSD care ar fi făcut asta, ar fi fost arestat în secunda doi.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, despre alegerile locale: ”Prioritățile și îngrijorările românilor sunt cu totul și cu totul altele”

Ciolacu a vorbit despre ceea ce își doresc cetățenii și despre tot ce vor politicienii și a sesizat un decalaj. În momentul de față, românii sunt interesați de școli, de pandemie, de criza economică și nicidecum de alegeri. Astfel, agenda politicienilor nu se potrivește cu agenda cetățenilor. Totodată, liderul PSD  a subliniat că alegerile locale de la finalul lunii septembrie vor fi niște alegeri atipice.

„Este un decalaj în ceea ce privește agenda politicienilor și a cetățenilor. Prioritățile și îngrijorările românilor sunt cu totul și cu totul altele, sunt legate de școli, de pandemie, de criza economică și de șomajul alarmant. Eu am mers în interiorul organizaților PSD, și la Timiș și la Hunedoara, și la Caraș, și la Gorj, candidații sunt determinați.

Anumite zone au niște realizări administrative impresioante. Nu este un apetit la români în acest moment politica propriu-zisă. Este o campanie atipică categoric dar este o campanie pentru locale, întodeuna a fost axată pe candidați, nu neapărat pe partide”, a spus Marcel Ciolacu.

Comentarii
Adauga un comentariu