National

Avertismentul experților în turism: Vacanțele s-ar putea scumpi la începutul lunii iunie!

Publicat: 09 mai 2021
scaune de plajă la mare
Hotelierii vor crește prețul în perioada următoare

Experții în turism avertizează că vacanțele se vor scumpi anul acesta la începutul lunii iunie.

„Este un moment foarte bun pentru a rezerva, tarifele sunt foarte mici în continuare, dar apreciem că la începutul lunii iunie, tarifele vor exploda odată cu creșterea explozivă a cererii. Din ianuarie și până acum au existat scăderi de tarife, care au venit mai ales din zona de cazare. În perioada următoare probabil și hotelierii vor crește ușor prețul, biletele de avion se vor scumpi și atunci per total mă aștept la un 10-15%, minimum, să crească prețurile“, a declarat Cosmin Marinof, directorul unei agenții de turism.

Director agenție de turism: „Încep destinațiile clasice precum Grecia și Turcia“

Cosmin Marinof a precizat că destinațiile principale pentru români în această vară vor fi Grecia și Turcia.

„Înainte, în 2019, aveam rezervări cu 150 zile înainte de plecare, în medie. La începutul anului acesta, media era de 14-15 zile, iar acum suntem la 35-40 de zile. Cumva, este de tip last-minute, dar oamenii încep să rezerve din ce in ce mai mult. Egipt pe primul loc și de departe, de la începutul anului. Și acum încep destinațiile clasice precum Grecia și Turcia“, a mai spus Cosmin Marinof.

Italia redeschide sectorul turistic în mai

Italia anunță redeschiderea sectorului turistic în condițiile în care autoritățile din Peninsulă sunt sub presiune pentru a salva sectorul turismului, care în Italia angajează 4,2 milioane de persoane şi generează 13% din PIB-ul tarii.

Premierul Mario Draghi a anunţat că se aşteaptă la redeschiderea sectorului italian al turismului la mijlocul lunii mai, când vor fi permise călătoriile între regiuni, transmite DPA.

„În aşteptarea paşapoartelor verzi digitale europene, avem propria noastră versiune la nivel naţional, care vă permite oamenilor să se deplaseze între regiuni şi va fi operaţional de la mijlocul lunii mai, astfel încât nu va trebui să aşteptăm până la mijlocul lunii iunie pentru documentul UE”, a declarat premierul italian. Acesta a adăugat: „la mijlocul lunii mai turiştii vor avea paşaportul italian, deci este momentul să faceţi rezervări pentru vacanţe în Italia”.

Luna trecută, ministrul italian al Turismului, Massimo Garavaglia, a anunţat că Guvernul de la Roma intenţionează să aloce peste 1,7 miliarde de euro în măsuri de sprijinire a companiilor şi persoanelor care şi-au pierdut veniturile din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), inclusiv pentru hoteluri şi restaurante.

Italia a avut anul trecut doar 25,5 milioane de vizitatori străini, un declin de peste 60% faţă de cei 65 de milioane de turişti străini din 2019. Veniturile pierdute în 2020 de Italia din cauza restricţiilor impuse turismului se ridică la 120,6 miliarde de euro, a estimat recent Consiliul Mondial al Turismului şi Călătoriilor (WTTC).

Vești bune din Grecia: Renunţă la carantină!

Veste bună pentru cei care au în plan o vacanţă în Grecia în următoarea perioadă. Statul elen a renunțat la sfârșitul lunii aprilie la măsurile de carantină pentru turiştii neinfectaţi cu virusul SARS Cov-2 din mai multe state. Autorităţile din Grecia au anulat unele restricţii chiar înainte de deschiderea oficială pentru turişti, de pe 15 mai, a transmis, duminică, Ministerul Transporturilor, potrivit Reuters.

Grecia a depăşit pragul de 10.000 de decese din cauza vitusului COVID-19. Măsurile de ridicare a restricţiilor se vor aplica pentru turiştii din ţările UE, Statele Unite şi Marea Britanie, dar şi pentru alte ţări.

Astfel turiştii din ţările menţionate au permisiunea de a merge în Grecia fără a petrece o săptămână în carantină, atâta timp cât sunt vaccinaţi sau au un test negativ COVID-19.

Adauga un comentariu