Actualitate

Avertismentul lui Ludovic Orban: „Dacă va crește numărul infectărilor, cu siguranță încetinim ritmul de relaxare!“

Publicat: 22 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Avertismentul lui Ludovic Orban Dacă va crește numărul infectărilor cu siguranță încetinim ritmul de relaxare
Avertismentul lui Ludovic Orban: „Dacă va crește numărul infectărilor, cu siguranță încetinim ritmul de relaxare!“

Avertismentul lui Ludovic Orban. Premierul susține că în cazul în care vom înregistra o creștere a numărului de oameni infectați cu noul coronavirus, atunci vor fi amânate măsurile de relaxare.

”Dacă vor crește cazurile de infectare, cu siguranță ritmul de relaxare va încetini. Eu am încredere că majoritatea zdrobitoare a românilor vor respecta regulile și nu vom fi nevoiți să reluăm o serie de restricții. Dacă situația o va impune vom lua măsurile de relaxare, însă se poate să le și amânăm.”, a spus Ludovic Orban.

Avertismentul lui Ludovic Orban: Acuzații la adresa PSD

Ludovic Orban acuză primarii social-democrați și președinții de consilii județene ale aceluiași partid ar sabota procesul de introducere a canalizării în sate din România.

„Am asigurat cofinanțare de 6% pentru firmele care se ocupă de proiecte prin POIM pentru canalizare. În ciuda eforturilor făcute la nivel guvernamental aceste proiecte nu au ajuns la semnarea contractelor de finanțare, mai ales în județe finanțate de PSD. Fac un apel către ADI-uri și consilii județene să urgenteze semnarea acestor proiecte ca românii din mediul rural să beneficieze de condiții decențe. E păcat să ratăm fondurile pe care le avem la dispoziție”, a declarat Orban.

Anunță un mare program al PNL: fiecare candidat îl va adopta

Liderul PNL, Ludovic Orban, susține că termenul maxim pentru desemnarea candidaților la alegerile locale pentru liberali va fi 10 iulie, iar aceștia vor merge în campanie cu un program de amploare al partidului, un program pentru următorii 5 ani.

”Privitor la alegerile locale am stabilit mai multe lucruri: 10 iulie termenul maxim pentru stabilirea candidaților la CJ și primari. Am stabilit că vom elabora un program economic pe care îl va adopta fiecare candidat al PNL și va fi prezentat de fiecare în parte.”, a spus Ludovic Orban.

Acuzații aberante la adresa PSD

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, după ședința conducerii centrale PNL, după ce liberalii au demarat procedurile parlamentare pentru demiterea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului, că dacă social-democrații nu susțin demersul, atunci înseamnă că PSD nu susține nici supraimpozitarea pensiilor speciale.

„Renate Weber a rămas, cum a fost și Victor Ciorbea, avocatul PSD, nu Avocatul Poporului. Ne vom strădui (să o demitem din funcție). Ultimul atac la CCR a fost atacul privind legii de impozitare a pensiilor speciale.  Atunci se va vedea dacă PSD sprijină cu adevărat supraimpozitarea pensiilor speciale. Dacă votează (demiterea Renatei Weber) înseamnă că sprijină cu adevărat. Dacă nu, nu”, a declarat Ludovic Orban.

Potrivit Legii 35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatul Poporului: „Revocarea din funcție a Avocatului Poporului, ca urmare a încălcării Constituției și a legilor, se face de Camera Deputaților și de Senat, în ședință comună, cu votul majorității deputaților și senatorilor prezenți, la propunerea birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, pe baza raportului comun al comisiilor juridice ale celor două Camere ale Parlamentului”. PNL nu are majoritate nici în Birourile Permanente și nici în plenul reunit, pentru revocarea Renatei Weber. În lipsa unei înțelegeri cu PSD, șansele liberalilor de schimbare a Avocatului Poporului sunt reduse.

 

Declarații ale Președintelui Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, la finalul reuniunii Biroului Executiv al PNL

Declarații ale Președintelui Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, la finalul reuniunii Biroului Executiv al #PNL

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Luni, 22 iunie 2020

Adauga un comentariu