Actualitate

Avertismentul lui Mihai Tudose: „După alegeri, scad pensii, scad salarii!“

Publicat: 25 nov. 2020
Fostul prim-ministru al României Mihai Tudose
Fostul prim-ministru al României Mihai Tudose

Fostul premier și vicepreședinte PSD, Mihai Tudose, a declarat miercuri, 25 noiembrie, că după alegerile parlamentare, în cazul în care va continua guvernarea liberală, vor scădea pensiile și salariile.

„O să vă dau o veste proastă. Bugetul pe 2020 l-au făcut ei, pe creștere economică, pe deficit sub 3, cu reducerea datoriei publice… Noi am lăsat-o la 34%, acum e 47%. Ne-am dus la 100 de miliarde de euro… asta e gaura! 100 de miliarde, făcută de Cîțu-Mîțu, băieții ăștia.

Eu vă spun că ce ne așteaptă după alegeri va fi crunt. Adică ne paște o stare de urgență cu lockdown total, din acela urat, urat, pe fondul ăla vor scădea pensiile, salariile, vor închide ce se închide, fiindcă nu poți să ieși în stradă că e stare de urgență, e Armata pe stradă”, a declarat Mihai Tudose.

Mihai Tudose: „PNL scade accelerat în sondaje“

Liderul social democrat susține că PNL scade în sondajele dinaintea alegerilor parlamentare, in timp ce PSD și USR se află în creștere.

„Am mai văzut şi noi nişte analize, sondaje. Creştem frumos, dar scad şi ei accelerat. Scăzând ei, decalajul dintre ei şi noi se adânceşte. E drept că se umflă şi USR-ul. Aici aveţi perfectă dreptate. Îmi vine greu să cred că vor fi cumva împreună. Unii care au ca singur plan de guvernare nişte sloganuri, fără penali, să fie cald ca să nu fie frig, şi ceilalţi contrazic total asta. Au secretari generali cu două condamnări. Alţii pe liste au condamnări pentru corupţie. Va fi greu să îi pui la aceeaşi masă”, a precizat Mihai Tudose.

Cum s-au votat pensiile speciale pentru parlamentari cu ajutorul PNL

Vicepreședintele PSD a explicat modul în care s-au votat pensiile speciale pentru parlamentari cu ajutorul PNL.

„Pensiile speciale e o temă de campanie bine aleasă și țintită de a demoniza structurile politice și culmea e că toți ăia care fac politică sunt niște netrebnici, dar voi? Tot politică faceți. Falsitate.. domnule, acestea le-au promovat PSD-ul. De multe ori stăteau peneliștii câte doi să facă cvorum. Bă, dacă mai trebuie mai intrăm câte unul. Am fost acolo. (…) Cine îl împiedică pe Guvern să dea astăzi o ordonanță de urgență”, a spus Mihai Tudose.

Scandal între Klaus Iohannis și PNL din cauza Monicăi Anisie

Fostul premier a dezvăluit problemele care există între președintele României, Klaus Iohannis, și liderii PNL din cauza minsitrului Educației Monica Anisie.

„Apropo de nervozitatea preşedintelui… Eu cred că există şi o râcă între PNL şi preşedinte. Preşedintele a ieşit şi a spus că are un proiect de ţară: „România educată”. La două săptămâni, a ieşit tanti de la Învățământ că are şi ea un proiect de ţară şi l-a lansat. Cu educaţia digitalizată. Am crezut că este o glumă.

Uite aşa bine, a ieşit cu o tâmpenie. Are şi ea un proiect de ţară. Măcar dacă îi spunea altfel. Un plan, o proiecţie, nu proiect. Un proiect de ţară care se suprapune cumva, vrea să îi ia locul preşedintelui. Am constatat că avem o altă Românie. Avem o Românie unde avem un preşedinte cu un proiect de ţară. Apoi, avem o Românie a PNL, unde tanti Mona are ea proiectul ei la Educaţie. Proiect de ţară! Când faci titulatura de proiect de ţară, ăla este unul singur”, a explicat Mihai Tudose.

Comentarii
 • Si dupa capul lui…ce o sa se intample daca cumva castiga PSD_ul…fac Romania GREAT AGAIN?? dispare covidu’? toata lumea o sa fie libera pe strazi? armata o sa stea inchisa in cazarma? toata lumea masca jos??
  Astia ne cred tampiti….

 • Din pacate, Tudose are dreptate. Vor scadea salarii, va fi somaj. Patronii insa o vor duce bine. Impozitul pe dividende a ajuns acum la 5%. Impozitul pe salarii a ramas 16%.

 • Pai mai Descartes nu ti a promis partidul tau ca va fi raiul pe pamant acum 4 ani,pandemia nu a adus o pnl sau psd,e clar ca va fi si o recesiune economica,dar nu poti da vina pe pnl ptr asta

 • Pe asta parca la dat afara cu un sut in cur seful lui pzd !, infractorul condamnat penal dragnea seful partidului infractorilor si coruptilor socialisti !

 • Voi tot hoti si prosti ati ramas. Vreti din nou la putere,nu ati terminat hotiile începute? Voi trebuie sa mergeți acolo la dragnea sa va faceti un partid,acolo va este locul.

 • Domnule Anonim, depinde cum anume vom trece prin criza.
  Vom trece ca in criza trecuta, cand povara a fost suportata numai de salariati? Ponderea in PIB a salariilor a scazut atunci cu 7% (de la 38% la 31%). Antisimetric, ponderea capitalului a crescut cu 7%. Sau vom trece impartind egal povara intre salariati si patronat?
  Cu PNL, care este iremediabil infectat de PDL, probabil se va repeta istoria.

  Media pe UE a masei salariale este aproape 50%. In 2018, ajunsesem si noi aproape de 39%. Pe 2019 nu au publicat datele. .

Adauga un comentariu