Actualitate

Avertismentul lui Traian Băsescu pentru liberali: Cât va rupe din scorul lui Nicușor Dan

Publicat: 30 iul. 2020
AL=
Avertismentul lui Traian Băsescu pentru liberali: Cât va rupe din scorul lui Nicușor Dan

Europarlamentarul Traian Băsescu lansează un avertisment pentru liberali, cărora le transmite că în cazul în care va candida la Primăria Capitalei va rupe cel puțin 10% din scorul lui Nicușor Dan.

”Sunt conștient că Nicușor Dan va pierde cel puțin zece procente în cazul în care voi intra în cursa electorală. Dacă voi avea o prestație bună, s-ar putea să piardă chiar mai mult”, a declarat Traian Băsescu.

Avertismentul lui Traian Băsescu pentru liberali: Nicușor Dan e sabotat din interiorul coaliției!

Fostul șef al statului consideră că decizia PNL de a-i elimina pe cei de la PMP de la negocierile pentru participarea pe liste comune la alegerile pentru București „pe motiv că nu mai vrea USR, celălalt partener de discuție al Dreptei, e aproape o jignire”.

„Nu poți să pretinzi voturi pentru Nicușor Dan fără a accepta să și oferi ceva în schimb, locuri în Consiliul General”, a menționat Traian Băsescu, în opinia căruia opinia sa, „Nicușor Dan e sabotat din interiorul coaliției care-l susține, prin respingerea colaborării cu PMP”.

Mesaj pentru Ludovic Orban: „Mulți liberali provin din PDL“

Traian Băsescu a opinat că Ludovic Orban uită că mulți dintre actualii liberali provin din PDL, partidul lansat de Petre roman și nu au nicio legătură cu liberalismul Brătienilor.

„Cred că liderul PMP, Eugen Tomac a avut vreo zece întâlniri cu Ludovic Orban care l-a asigurat de alianță electorală la București. Și deodată vii și spui că nu se mai face, că nu le convine celor de la USR. Ludovic Orban uită că în PMP au rămas cei ce se revendică de la fostul PDL, adică de la Petre Roman, iar nu de la Brătieni. Cei din urmă au plecat din PMP”, a adăugat Traian Băsescu.

Hotărât să candideze la primăria Capitalei

Traian Băsescu a declarat că a discutat cu liderul PMP, Eugen Tomac, să aibă în vedere candidatura sa la Primăria Capitalei, la alegerile locale din toamna acestui an. Potrivit fostului președinte al României, singura problemă este decizia partidului.

„Singura problemă este o decizie a partidului. I-am informat că dacă au nevoie de serviciile mele sunt aici. (…) Am discutat cu Eugen Tomac solicitându-i ca după ce definitivează listei de candidați să aibă în vedere și candidatura mea”, a spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu a declarat, marți, la Digi24, că PMP va avea liste complete de candidați la Consiliul General, candidați la sectoarele Capitalei, dar și la Primăria Generală. Băsescu a afirmat că PMP singur, fără el, are 10% în București.

Condiția pusă de Traian Băsescu pentru a candida la Primăria Generală

Anterior, fostul președinte anunțase că e hotărât să candideze la Primăria Capitalei în cazul în care PNL şi PMP nu ajung la o înţelegere privind o candidatură comună la Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

„Am fost adeptul şi promotorul ideii – dreapta să meargă cu Nicuşor Dan. Dar asta înseamna să mergem măcar într-o alianţă politică. Da, îl susţineţi pe Nicuşor, dar la Consiliul General nu avem liste comune.

Decizia mea este să avem o discuţie serioasă în PMP. În cazul în care nu se realizează o alianţă, să candidez pentru PMP. Garantez partidului un scor acceptabil pentru Bucureşti”, a declarat Traian Băsescu la Adevărul Live.

”Sunt hotărât să intru în această competiţie dacă USR şi PNL vor considera că pot să batjocorească PMP-ul, adică să-i spună votaţi-mi-l pe Nicuşor, dar noi nu discutăm cu voi. Nu poţi să nu faci liste comune la Consiliu”, a afirmat Traian Băsescu.

Comentarii
Adauga un comentariu