Coronavirus

Avertismentul medicului Virgil Musta, după bilanțul catastrofal de noi cazuri COVID-19

Publicat: 17 iul. 2020
Virgil Musta arată cum poți evita izolarea, în cazul în care ești contact direct cu o persoană depistată pozitiv cu COVID-19
Virgil Musta arată cum poți evita izolarea, în cazul în care ești contact direct cu o persoană depistată pozitiv cu COVID-19

Numărul pacienților aflați la Terapie Intensivă a crescut îngrijorător în ultima săptămână, iar medicii transmit tot mai multe semnale de alarmă. Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara atrage atenția că zona dedicată COVID din spital a devenit neîncăpătoare.

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, care de la începutul pandemiei de coronavirus şi până în prezent a vindecat peste 600 de pacienţi infectaţi cu coronavirus, a tras un semnal de alarmă privind numărul mare de forme severe şi critice de COVID – 19, el afirmând că o parte dintre cetăţeni nu respectă nicio regulă. Musta mai spune că spitalul în care activează se află într-o situaţie dificilă şi nu mai are loc pentru pacienţii infectaţi cu SARS CoV-2.

”Suntem într-o perioadă dificilă, în care numărul de cazuri de infecţie Covid-19 au crescut alarmant şi în judeţul Timiş. Consecutiv a crescut şi numărul de forme severe şi critice, precum şi de decese. Toate acestea se datorează şi faptului că o parte dintre concetăţeni nu repectă nicio regulă, dând crezare fake news-urilor, teoriilor conspiraţiei sau falselor îndemnuri la libertate. Fiecare este liber să facă ce vrea cu viaţa şi sănătatea lui, până în punctul în care pui în pericol sănătatea celorlalţi. Este în primul rând vorba despre respectul pentru ceilalţi, care ar trebui să primeze, indiferent de măsurile impuse sau nu de autorităţi”, a scris, vineri, pe Facebook, medicul Virgil Musta.

Virgil Musta: „Suntem nevoiți să transferăm pacienți spre alte spitale”

Medicul s-a referit şi la situaţia dificilă în care se află Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, care a ajuns să nu mai aibă locuri disponibile.

”Această zonă dedicată Covid a devenit neîncăpătoare, atât pe secţie, cât şi pe ATI şi va trebui să reconfigurăm din nou circuitele şi organizarea şi să extindem din nou paturile de pe secţii şi de pe ATI dedicate numai covid, fiind nevoiţi din nou să transferăm către alte spitale pacienţii internaţi cu alte afecţiuni. Nu ne-am dori acest lucru, pentru că au de suferit în primul rând aceşti pacienţi. Dacă capacitatea de la noi va fi ocupată (situaţie pe care evident că nu ne-o dorim), vom avea nevoie de ajutor de la spitalele desemnate ca fiind de suport pentru pacienţi covid (ex. Spitalul CFR sau chiar Spitalul Militar de campanie)”, a mai scris Musta.

La Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, toate locurile destinate pacienţilor cu coronavirus sunt ocupate, astfel că toate cazurile uşoare sunt preluate de spitalele suport. De asemenea, toate locurile din Secţia de Terapie Intensivă sunt ocupate.





Comentarii
  • Sinceritatea trebuie sa vina in primul rand de la autoritati domnule doctor. Mai rau este ca ca Guvernul este sustinut de dr precum dv care incercati sa bagati panica in romani, urmarind doar scopuri politice.

Adauga un comentariu