Coronavirus

Avertismentul sumbru al lui Alexandru Rafila despre ce ne așteaptă: „Numărul de decese va crește”

Publicat: 08 aug. 2020
Alexandru Rafila vorbește despre categoriile de copii cu risc de infectare cu COVID-19, în condițiile începerii noului an școlar
Alexandru Rafila vorbește despre categoriile de copii cu risc de infectare cu COVID-19

Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății, Alexandu Rafila, crede că numărul pacienților aflați la ATI și cel al deceselor vor crește în perioada următoare, dat fiind faptul că în ultimele două săptămâni numărul de noi cazuri a trecut pragul de 1.000, iar consecințele se vor vedea în perioada următoare.

O îngrijorare se îndreaptă către terapia intensivă, potrivit declarațiilor specialistului OMS. „Consecința acestei acumulări de cazuri numeroase va fi creșterea numărul de cazuri și decese în terapie intensivă”. a spus Alexandru Rafila.

Dr. Alexandru Rafila consideră că în următoarea perioada de timp cazurile noi de coronavirus și în terapie intensivă vor crește din cauza acumulării de noi cazuri zilnice în ultimele două săptămâni.

„Este o creștere evidentă, dar nu este o creștere rapidă. Este o creștere lentă a numărului de cazuri. Sunt convins că dacă am face o curbă o să vedem că în această curbă are în continuare un caracter crescător, dar cred că numărul de cazuri în terapie intensivă și decesele vor crește în perioada următoare, pentru că acestea urmează unei acumulări mari de cazuri noi.

Am avut peste 1.000 de cazuri noi zilnic în ultimele două săptămâni și consecința acestei acumulări de cazuri numeroase va fi, după un anumit interval, creșterea numărului de decese și numărului de cazuri în secțiile de terapie intensivă.

Putem discuta și de variații zilnice foarte mici, dar îngrijorarea se îndreaptă către terapie intensivă” .

Adauga un comentariu