International

Avertizare meteo! Cod roșu în sudul Italia din cauza unui ciclon puternic. Au fost raportate două persoane decedate – FOTO, VIDEO

Publicat: 27 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Avertizare meteo Cod roșu în sudul Italia din cauza unui ciclon puternic. Au fost raportate două persoane decedate - FOTO VIDEO
Meteorologii avertizează că situația se va agrava până vineri, 29 octombrie 2021

Avertizarea meteo de ciclon puternic. A fost emisă o alertă de tip cod roșu pentru Calabria din sudul Italiei și pentru vârful nordic al Siciliei, unde au fost înregistrate ploi abundente.

Echipele de salvare au raportat până la ora actuală cel puțin două persoane care au decedat în urma furtunii violente. Furtună ciclonică rară a lovit Sicilia și a lăsat unele părți ale insulei italiene complet scufundate.

Avertizare meteo. Italia a fost lovită de un ciclon puternic

O furtună ciclonică foarte rară a lovit Italia duminică, 24 octombrie 2021, lăsând unele părți din Sicilia complet scufundate. Au fost înregistrate ploi extrem de abundente. Această cantitate este considerată normală ca medie pe insula siciliană dacă este acumulată într-un an, nu în câteva ore, cât s-a strâns duminică.

Într-un timp foarte scurt, piețele și mai multe străzi din oraș au devenit lacuri, orașul Catania găsindu-se sub apă împreună cu mai multe zone învecinate.

Două persoane au decedat în urma furtunii violente

Echipele de salvare au intervenit încercând să ajute mulțimea disperată să se adăpostească. Cu toate astea, în timpul operațiunii de salvare, aceștia au găsit trupurile neînsuflețite ale două persoane. Un bărbat a fost găsit sub o mașină iar un altul, în vârstă de 67 de ani a fost găsit decedat într-o livadă de citrice.

Conform echipelor de intervenție, mașina ultimului bărbat se afla foarte departe de locul unde a fost găsit trupul neînsuflețit. Mai mult decât atât, soția sa a fost dată dispărută.

Mai multe zboruri au fost anulate. Meteorologii avertizează că situația se va agrava până vineri

Conform autorităților situația este departe de a se fi terminat. Inundațiile au afectat mai multe instituții importante printre care și Spitalul Garibaldi din Catania. Școlile au fost închise din cauza inundațiilor și mai multe zboruri au fost fie deviate fie anulate, dar și legăturile cu feribotul care face legătura între insulele sudice.

“Situaţia de urgenţă este larg răspândită, extrem de critică şi nu dă semne de ameliorare”, a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor italieni.

Primarul Cataniei a ordonat ca magazinele să se închidă până la miezul nopții exceptând farmaciile, iar oamenii să nu părăsească casele dacă nu există un motiv serios. Meteorologii au declarat că furtuna va atinge intensitate maximă joi și chiar și vineri, 29 octombrie 2021.

„Îndemn pe toți oamenii să nu-și părăsească casele, cu excepția situațiilor de urgență”, a scris el într-o postare pe Facebook marți.

At least two people have died after a rare cyclonic storm battered Sicily leaving parts of the Italian island submerged.

Read more here: https://t.co/EGOZ4SzcYs pic.twitter.com/NCxmSkg3YD

Uraganul Ida din SUA a adus furtuni tropicale violente. A fost instaurată stare de urgență

În data de 30 august, primarul New York-ului a declarat stare de urgență din cauza furtunilor tropicale ce au lovit orașul, fiind înregistrate precipitații record în urma uraganului Ida. Primarul din New York a consideră întreaga situație a fi drept un „eveniment meteorologic istoric” și le-a cerut oamenilor să stea casă până la trecerea pericolului cauzat de condițiile periculoase de pe drumuri, provocate de inundații, scrie Reuters.

Ploile torenţiale au ajuns în noaptea de miercuri spre joi în New York. Din cauza trecerii rămăşiţelor uraganului Ida, în care au murit şapte persoane în sudul Statelor Unite, acesta a condus acum la formarea de tornade şi inundaţii în nord-estul ţării.

Și în Spania, în aceeași perioadă a fost declarată stare de urgență de către MAE pentru mai multe regiuni din Spania, unde condițiile de vreme erau extrem de nefavorabile fiind emis cod galben de inundații.

Adauga un comentariu