National

Avertizare de ultimă oră dată de MAE pentru românii care călătoresc în Spania. Condiții meteo extreme – VIDEO

Publicat: 31 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Avertizare de ultimă oră dată de MAE pentru românii care călătoresc în Spania. Condiții meteo extreme - VIDEO
COD GALBEN de ploi în Spania, MAE emite avertizări serioase pentru cetățenii care vor să călătorească

Ministerul Afacerilor Externe emite avertizări serioase pentru cetățenii români care doresc să călătorească în Spania în următoarele zile.

Se anunță condiții de vreme extreme emise pentru zilele de marți și miercuri unde vor fi furtuni în câteva zone populate ale Spaniei.

MAE cere cetățenilor români care vor să plece în Spania să consulte în permanență informațiile meteo

Conform Agenției Meteorologică Spaniole se anunță vreme nefavorabilă și a transmis că pentru intervalul 31 august – 1 septembrie, un cod galben de precipitații abundente și furtuni.

Marți este cod galben de precipitații abundente în comunitățile Aragon, Castilla – La Mancha și Catalonia. O altă avertizare cod galben de furtuni vizează zonele Aragon, Castilla y Leon, Castilla – La Mancha, Catalonia și Comunitatea Valenciană.

Miercuri va fi în vigoare o avertizare cod galben de precipitații abundente în comunitățile Madrid, Aragon, Castilla y Leon, Castilla – La Mancha, Extremadura și Navarra. De asemenea, va fi cod galben de furtuni în comunitățile Madrid, Andalucia, Aragon, Asturias, Cantabria, Castilla y Leon, Castilla – La Mancha, Extremadura, Galicia, Murcia, Navarra, Țara Bascilor și La Rioja.

Astfel că românii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spania, MAE le recomandă cetățenilor români să consulte în permanență informațiile publice ce sunt comunicate și actualizate constant de către autoritățile spaniole.

 

Schimbări bruște de vreme în Regatul Spaniei

La începutul lunii august, Ministerul Afacerilor Externe a emis un cod de caniculă de data aceasta, pentru aceleași regiuni care săptămâna aceasta vor fi afectate de ploi violente, cu temperaturi ce a înregistrat între 38 – 42 de grade Celsius.

Specialiștii afirmă că aceste schimbări bruște climatice vor avea un impact devastator asupra lumii.

„Acesta va fi cel mai puternic avertisment de până acum asupra modului în carre comportamentul uman accelerează în mod alarmant încălzirea globală și de aceea COP26 trebuie să fie momentul în care obținem acest lucru. Nu ne putem permite să așteptăm doi ani, cinci ani, 10 ani – acum este momentul”, a spus Alok Sharma, liderul următoarelor discuții pe tema climei găzduite de Națiunilor Unite.

Cetățenii trebuie să fie atenți și la noile restricții impuse de Spania pentru România

Tot săptămâna aceasta, Spania a introdus Capitala împreună cu județul Ilfov, pe lista roșie a regiunilor cu risc epidemiologic în contextul pandemiei de COVID-19.  Aceasta înseamnă că turiștii care ajung în Spania și sunt din București sau din județul Ilfov, trebuie să fie atenți la noile regulile de călătorie care s-au schimbat.

În schimb, pentru turiștii din restul țării regulile au rămas aceleași, județele rămânând în continuare pe lista verde.

Ambasada României în Spania a prezentat lista cu reguli care  trebuie să fie respectate de către cetățenii  români care ajung în Regat din București sau din județul Ilfov. Astfel că, începând cu data de 30 august, pentru pasagerii care vor să călătorească cu avionul către Spania dar care provin din orașul București sau județul Ilfov trebuie:

  • să prezinte certificat digital european care atestă vaccinarea cu schema completă, recuperarea post – Covid sau testarea PCR cu rezultat negativ realizată în ultimele 72 de ore anterioare călătoriei;
  • să completeze formularul electronic de pe aplicația Spain Travel Health sau pe pagina www.spth.gob.es.

Minorii sub 12 ani sunt exceptați.

Adauga un comentariu