Local

Avertizare meteo Cod Roșu de vijelii puternice cu rafale, în judeţul Iaşi. Mesaj Ro-Alert emis de autorități – UPDATE

Publicat: 02 aug. 2021
vreme rea, ceață și vijelii
Cod galben și portocaliu de vreme rea în județul Iași. ISU a făcut anunțul

Se strică vremea! Două avertizări meteorologice emise pentru judeţul Iaşi. Astfel, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi în intervalul orar 10.00 – 22.00 este emis un cod galben de instabilitatea termică accentuată.

Tot astăzi, 2 august 2021, în intervalul 13.00 – 22.00 s-a emis un cod portocaliu de vreme rea. Se aşteaptă vijelii puternice cu rafale, grinfina şi descărcări electrice.

„AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU 02.08.21/ 13:00-22:00, vijelii puternice cu rafale de peste 80-90 km/h, grindină, averse torențiale, descărcări electrice.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN – în data de 02.08.21 interval 10:00-22:00. Instabilitate termică accentuată, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, averse”, potrivit ISU Iaşi.

UPDATE: Autoritățile ieșene au emis un mesaj Ro-Alert pentru 11 comune din județul Iași: Popricani, Șipote, Vlădeni, Victoria, Probota, Țigănași, Rediu, Trifești, Gropnița, Movileni, Roșcani.

Prognoza meteo în Iași în perioada 2-8 august 2021

După o perioadă de vreme caniculară, județul Iași va intra într-o săptămână în care vor predomina precipitațiile. Conform reprezentanților Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), prognoza meteo în Iași în perioada 2-8 august 2021 indică zile cu valori de până la 30 de grade Celsius, însă în care vor predomina ploile. Doar în prima parte a săptămânii, în Iași vremea va fi ceva mai frumoasă, cu valori ridicate.

Astăzi, 2 august 2021, ieșenii vor avea parte de o vreme călduroasă, cu valori cuprinse între o minimă de 18 grade și o maximă de 32 de grade Celsius. Cerul va fi mai mult însorit, vântul va sufla slab până la moderat, iar șansele de precipitații vor fi destul de scăzute. Spre seară, vântul poate sufla în rafale, în timp ce șansele de precipitații vor fi destul de scăzute. În schimb, umiditatea aerului va fi ridicată. Mâine, 3 august 2021, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 19 grade Celsius și o maximă de 28 de grade Celsius. Cerul va fi mai mult însorit, vântul va sufla slab până la moderat, în timp ce șansele de precipitații vor fi destul de scăzute. Pot apărea, însă, precipitații spre seară, în timp ce vântul va sufla moderat, iar umiditatea aerului se va menține ridicată.

Prognoza meteo în Iași pentru mijocul săptămânii

Miercuri, 4 august 2021, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 18 grade Celsius și o maximă de 24 de grade Celsius. Pot apărea averse și furtuni cu fulgere, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat. Spre seară, vântul poate sufla în rafale, în timp ce șansele de precipitații se vor menține ridicate. Și joi, 5 august 2021, vremea la Iași va fi în general închisă. Se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 19 grade Celsius și o maximă de 32 de grade Celsius.

Pot apărea averse și furtuni izolate, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat. Și spre seară pot apărea precipitații, în timp ce vântul va continua să sufle slab până la moderat, iar umiditatea aerului să se mențină ridicată. Vremea se va menține în nota celei din perioada 26 iulie-1 august 2021.

Adauga un comentariu